Apa yang Perlu Dilakukan Semasa Kuarantin dengan Covid-19 Malaysia 2022

Hari ini, kita masih berhadapan dengan wabak global. Walaupun semua orang melakukan pekerjaan yang hebat untuk mengekalkan FMCO, mudah untuk bosan terutamanya di rumah. Tetapi ada begitu banyak perkara yang boleh anda dan keluarga anda lakukan untuk membunuh sedikit masa dan ikatan antara satu sama lain! 

Apa yang biasanya Anda lakukan saat ini bahwa kita semua terjebak di rumah? Sama ada anda ingin melakukan sesuatu untuk diri sendiri atau untuk keluarga anda, baca artikel ini dan temui beberapa aktiviti yang boleh anda lakukan semasa dikuarantin di rumah.

Sekiranya anda mencari keperluan covid-19 di rumah, periksa ini.

Perkara yang boleh dilakukan di Malaysia semasa dikuarantin di rumah

Adakah anda lebih suka melakukan senaman? Atau adakah anda suka memasak? Terdapat begitu banyak perkara yang boleh anda lakukan sekarang sehingga anda dan keluarga anda dikuarantin di rumah! Pilihannya hampir tidak berkesudahan. Dan kami di sini untuk berbaris mereka di sini untuk Anda sehingga Anda dapat memiliki ide bagaimana untuk produktif membunuh beberapa waktu.

Amalkan meditasi.

Berikut adalah beberapa perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan semasa selamat di rumah dalam kuarantin, Amalkan meditasi, Bagaimana saya boleh mengamalkan meditasi setiap hari?, Apakah amalan meditasi?, Bolehkah anda mengajar diri anda untuk bermeditasi?, Manfaat yoga dan meditasi dalam kuarantin

Meditasi adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk melegakan tekanan dan kebimbangan dan anda boleh dengan mudah melakukan ini di rumah. Ia boleh memberi anda minda yang tenang, damai dan seimbang. Tetapi faedah ini tidak hanya berakhir setelah anda selesai melakukan meditasi harian anda.

Meditasi juga akan membantu anda memulakan hari anda dan melaluinya dengan lebih tenang dan membantu anda mengurangkan dan menguruskan keadaan perubatan tertentu jika anda mempunyai apa-apa.

Disyorkan: 10 Penyebar Minyak Penting Terbaik untuk Dibeli Tahun Ini

Kekal Aktif, Lakukan yoga.

Kekal Aktif, Lakukan yoga semasa kuarantin di rumah, Rutin yoga untuk kuarantin diri coronavirus anda, Manfaat yoga dan meditasi dalam kuarantin, Senaman ,Kekal aktif secara fizikal semasa kuarantin diri, senaman untuk dilakukan di rumah, Latihan Rumah dan Petua Kecergasan: Bersenam tanpa Gim

Seni yoga adalah tentang mengawal minda, badan dan jiwa anda untuk keadaan emosi dan mental keseluruhan yang lebih baik. Ini juga merupakan kaedah terbaik untuk memerangi tekanan dan kegelisahan yang disebabkan oleh wabak dan FMCO.

Cuba lakukan ini dengan keluarga anda. Terdapat begitu banyak video tutorial yang boleh anda cuba dalam talian yang boleh diikuti oleh kanak-kanak dan orang dewasa dengan mudah. Dan anda boleh mula melakukan yoga dengan hanya tikar getah di rumah! Ini adalah aktiviti keluarga kos rendah dan berkesan yang boleh anda cuba.

Kekal Sihat Secara Fizikal – Bersenam, Bersenam, Bersenam.

Sekarang kita menghadapi krisis kesihatan, memastikan tubuh yang sihat adalah penting. Dan sementara semua orang terperangkap di rumah mereka, sudah tiba masanya untuk menjadikan diri anda produktif dengan membuat rutin senaman. Mulakan dengan asas-asas sebelum melompat ke yang kompleks.

Lihat juga  Projektor Bajet Terbaik di Malaysia 2022

Sama seperti yoga, anda boleh menemui begitu banyak rutin senaman di Youtube yang boleh diikuti oleh pemula dengan mudah. Anda juga boleh melakukan ini dengan keluarga anda! Jika rumah Anda cukup besar, mendapatkan treadmill!

Ketahui resipi baru.

Ketahui resipi baru dan bersenang-senang memasak bersama keluarga. sediakan Makanan Kuarantin Kreatif Yang Belum Anda Cuba Lagi di Malaysia, 17 Resipi Kuarantin Koronavirus Mudah untuk Dimasak Di Rumah di Malaysia, KL johor penang melaka

Memasak adalah hobi yang hebat! Walaupun agak rumit untuk pemula, terdapat banyak cara bagaimana anda boleh memulakannya. Resipi boleh didapati dalam talian dan mudah diikuti. Pada masa pandemik dan FMCO ini, mempelajari resipi baru adalah perkara yang baik untuk dilakukan.

Cuba masakan yang berbeza dan masak untuk keluarga anda. Ia juga lebih baik jika anda akan menemui beberapa cara bagaimana anda boleh meningkatkan sisa makanan anda dan mengubahnya menjadi hidangan baru. Dan semasa anda melangkah lebih jauh, anda juga mungkin menemui beberapa cara bagaimana anda dapat mengubah resipi tersebut dengan kelainan anda sendiri.

Atau jika anda berasa malas, pesan makanan dalam talian!

Tumbuh Makanan anda sendiri, Amalkan berkebun.

Berlatih berkebun semasa kuarantin di Rumah Malaysia 2021, Sayur-sayuran apa yang boleh anda tanam di balkoni anda?, Petua untuk Memulakan Taman Balkoni, Apakah tumbuhan terbaik untuk tumbuh di balkoni?

Bagi pencinta tumbuhan dan alam semula jadi, mengamalkan berkebun dan meningkatkan koleksi tumbuhan anda adalah cara terbaik untuk mengurangkan kebosanan pada masa pandemik ini. Anda boleh mengumpul terarium yang berbeza dan mengaturnya di taman anda untuk penampilan baru. Ubah suai taman anda atau ubah balkoni anda menjadi ladang sayur.

Untuk berkebun sederhana, anda juga boleh mencari reka bentuk terarium yang berbeza dalam talian yang pasti dapat menarik minat anda seperti Kit Terrarium Botol DIY Hutan Telur. Seronok dengan kanak-kanak.

Dapatkan Kreatif, Lakukan aktiviti seni dengan keluarga anda.

Lakukan aktiviti seni dengan keluarga anda semasa dikuarantin di rumah,

Adakah anda suka seni? Kemudian keluarga anda mungkin menyukainya juga! Terdapat begitu banyak kit seni yang anda dapati dalam talian yang pasti akan dinikmati oleh kanak-kanak dan orang dewasa. Ini adalah cara terbaik untuk menjalin hubungan dengan keluarga anda dan memulakan koleksi karya seni yang indah.

Cuba kit seni ikatan rumah yang berbeza dan mula membuat karya seni pertama anda dengan keluarga anda!

Jadilah Produktif, Baca buku yang ingin kau selesaikan.

Baca buku yang ingin anda selesaikan, Bagaimana Ingat Apa yang Anda Baca. Cara Terbaik membaca lebih banyak buku di Malaysia semasa dikuarantin di rumah, garis panduan Kuarantin Di Rumah Malaysia, 10 Perkara Yang Perlu Dilakukan Di Dalam Semasa Dalam Kuarantin

Adakah anda mempunyai buku tertentu yang anda ingin baca tetapi tidak mempunyai masa untuk memberi tumpuan dan benar-benar melibatkan diri di dalamnya? Maka ini adalah waktu yang tepat untuk melakukan itu! Baca buku yang ingin kau selesaikan.

Buku menjalankan otak, imaginasi dan perbendaharaan kata anda. Sama ada fiksyen atau bukan fiksyen, beli sendiri buku dan dapatkan masa bersendirian untuk menyelesaikannya.

Lihat juga  Harga Sony PlayStation 4 Terbaik di Malaysia 2022

Beli buku dalam talian sekarang!

Simpan jurnal.

Simpan jurnal di rumah Di Dalam Semasa Dalam Kuarantin, 21 Perkara Produktif untuk Dilakukan Semasa Di Rumah atau di Kuarantin,

Tuliskan pemikiran dan idea harian anda dan mengubahnya menjadi koleksi yang indah yang boleh anda hargai selama-lamanya. Dapatkan jurnal dan jadikan ia kawan baik anda di mana anda boleh menumpahkan segala-galanya - seperti yang anda tulis dalam buku harian anda.

Tetapi ini tidak terhad kepada buku nota. Anda boleh melakukan ini menggunakan tablet, komputer riba atau telefon anda di mana sahaja anda paling selesa menulis idea anda.

Tangkap dengan keluarga anda.

Masa yang berkualiti dengan keluarga semasa penutupan / kuarantin, belajar Bagaimana Kuarantin Telah Membawa Keluarga Saya Lebih Dekat Bersama, Aktiviti untuk keluarga dan anak-anak semasa kuarantin, Bagaimana untuk mengatur masa dalam kuarantin di rumah

Kembali pada hari-hari ketika FMCO tidak ada, kami digunakan untuk keluar lebih sering daripada ikatan dengan keluarga kami. Semasa wabak ini, rebut peluang anda untuk mengejar keluarga anda.

Mempunyai sedikit masa untuk bercakap dengan mereka, bertanya bagaimana mereka dan bagaimana kehidupan bagi setiap daripada mereka beberapa bulan kebelakangan ini. Fikirkan beberapa cara bagaimana anda semua boleh menikmati dan mengikat walaupun semasa tinggal di rumah. Buat kiraan setiap hari.

Tonton filem dengan keluarga anda.

Sudah tentu, menonton filem tidak akan terlepas senarai ini! Ini adalah cara yang paling popular untuk membunuh beberapa masa atau ikatan dengan seluruh keluarga. Pergi dapatkan popcorn kegemaran anda dan semak imbas Netflix untuk filem!

Ini adalah cara terbaik untuk menamatkan hari anda selepas melakukan banyak kerja rumah. Fokus pada genre kegemaran keluarga anda. Anda boleh menyelaraskan genre yang berbeza dan memutuskan mana yang berlaku setiap hari hanya untuk menambah keseronokan pada hari filem keluarga anda. Dan tentu saja, cubalah rasa popcorn yang berbeza untuk menjadikannya lebih menarik!

Libatkan diri anda dalam muzik. Nyanyikan lagu.

Sistem Karaoke Rumah Terbaik di Malaysia, Sistem karaoke mana yang harus saya beli?, Peralatan apa yang saya perlukan untuk karaoke rumah? Sing ktv di rumah semasa covid-19

Muzik adalah salah satu perkara terbaik yang boleh menenangkan perasaan berat. Pada masa pandemik ini, kita semua tahu betapa sukarnya untuk mengatasi dan menyesuaikan diri dengan kuarantin wajib. Dengan ini, cuba libatkan diri dalam muzik. Berlatih bermain instrumen yang berbeza atau hanya fokus pada mendengar genre baru.

Anda tidak perlu menguasai semuanya. Anda hanya perlu belajar bagaimana untuk menguruskan tekanan dan kebimbangan melalui muzik.

Cari Sistem Karaoke Rumah Terbaik di Malaysia.

Belajar bahasa baru.

Belajar bahasa baru sebagai Perkara Produktif yang perlu dilakukan Semasa di Rumah atau di Kuarantin, Belajar bahasa baru jika anda dikuarantin di rumah, Perkara Kecil yang Boleh Anda Lakukan untuk Diri Anda dan Orang Lain Sekarang, Cara Kuarantin Diri Anda di Rumah Jika Terdedah kepada Coronavirus, belajar bahasa Sepanyol, inggeris, mandarin, thai

Terdapat begitu banyak cara untuk memperbaiki diri anda dan salah satunya adalah untuk belajar bahasa baru. Ia menyeronokkan dan sangat menarik! Semua orang mungkin bersemangat untuk belajar yang baru, tetapi tidak mempunyai masa untuk berbuat demikian.

Ambil kesempatan ini untuk belajar bahwa satu bahasa Anda telah ingin belajar. Anda boleh menggunakan aplikasi berbeza yang anda dapati dalam talian seperti Duolingo dan Memrise. Anda juga boleh mendaftar dalam kelas bahasa dalam talian jika anda lebih suka persediaan bilik darjah.

Dapatkan anda dan keluarga anda diuji.

COVID-19 bukan jenaka. Sekiranya anda merasakan tanda atau gejala awal, jangan teragak-agak untuk diuji. Dan lebih selamat jika keluarga anda akan diuji juga, terutamanya mereka yang menjalankan tugas di luar. Anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 di rumah supaya anda tidak lagi perlu keluar untuk menjalani ujian.

Lihat juga  Harga Suis Nintendo Terbaik di Malaysia 2022

Bersikap berdisiplin dan bertanggungjawab adalah kunci untuk mencegah penyebaran COVID-19 secara besar-besaran. Oleh itu, jika anda tahu bahawa anda mempunyai hubungan langsung dengan seseorang yang baru-baru ini diuji positif, maka mulakan dan bergerak untuk mendapatkan diri anda diuji dengan segera.

Mengapa penting untuk menjadi produktif pada masa wabak ini?

Tinggal di rumah dan tidak dapat bersosial dengan rakan-rakan anda kadang-kadang boleh berasa toksik dan mengalir terutamanya untuk jangka masa yang panjang. Jadi sekurang-kurangnya yang boleh anda lakukan untuk diri sendiri adalah untuk memastikan diri anda sibuk dengan perkara yang biasanya tidak anda lakukan sebelum ini.

Tekanan dan kebimbangan mungkin timbul terutamanya jika anda seorang jenis orang ekstrovert yang biasanya keluar dan bersosial dengan orang lain. Tetapi jika anda membiarkan diri anda menjadi kering dan cemas, anda akan menjejaskan kesihatan mental anda.

Mempelajari kemahiran dan hobi baru sentiasa baik untuk perkembangan peribadi anda. Ikatan dengan keluarga anda menguatkan hubungan anda dengan setiap orang. Dan tentu saja, senaman adalah penting terutamanya hari ini bahawa kita berhadapan dengan krisis kesihatan.

Jangan biarkan dirimu bosan. Juggle tugas-tugas baru ini dan Anda akhirnya akan menemukan diri Anda menikmatinya. Lagipun, anda masih boleh mengejar rakan anda dalam talian. Apa yang paling penting adalah untuk memaksimumkan masa anda di rumah bersama keluarga anda dan menjadikan diri anda sihat untuk mengelakkan sebarang risiko kesihatan.

Apa yang perlu dilakukan semasa Dikuarantin di Rumah di Malaysia

Kami telah menangani krisis kesehatan ini selama lebih dari satu tahun sekarang. Dan semasa ia masih di sini, buat masa anda di rumah berbaloi. Anda tidak hanya mengubur diri di tempat tidur Anda sepanjang hari. Anda ingin membuat yang terbaik dari itu. Oleh itu, lakukan apa sahaja yang anda boleh untuk menjadikan diri anda produktif dan mencari minat baru yang boleh meningkatkan motivasi anda.

Apa yang biasanya kau lakukan untuk membunuh beberapa waktu di rumah? Adakah anda menemui aktiviti yang sama dalam senarai ini? Kemudian anda mungkin ingin memasukkan lebih banyak daripada semua aktiviti ini! Luangkan masa anda dan cuba perkara yang berbeza dan biarkan diri anda mengetahui di mana anda akan menikmati yang paling banyak.

Baca juga:

Perkhidmatan Pembersihan Terbaik di Malaysia untuk Pembersihan Rumah, Pejabat & Dalam

Bryan

Sentiasa keluar & mencari tawaran dan promosi dalam talian di Malaysia. Sentiasa suka merenung ke angkasa dan membiarkan minda tertanya-tanya.

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini

Harga Terbaik Malaysia