Jenama Sosej Terbaik di Malaysia

Jenama Sosej Terbaik di Malaysia 2021

Terdapat hari-hari apabila anda mempunyai keinginan yang sengit untuk sandwic sosej yang lazat atau ingin makan nasi ayam claypot kegemaran anda dengan sosej Cina yang savoury. Sosej, diperbuat daripada daging tanah atau citik dengan garam, rempah, dan perisa lain, mudah disediakan dan boleh dimasak melalui mengukus dan menggoreng kacau.

Walaupun terdapat banyak jenis sosej yang terdapat di pasaran, adalah disyorkan untuk membeli dari Jenama Sosej Teratas di Malaysia. Kebanyakan jenama ini menawarkan sosej Halal juga. Semak mereka!

Jenama Sosej Terbaik di MalaysiaHalal/Tidak HalalHarga (RM)
Nutriplus

Produk: Cheese Chicken Frank, 300g

Halal

5.50

Ramly
Produk: Daging Lembu Frankfurter, 340g
Halal6.93
PrimaBaguz
Produk: Sosej Sarapan Ayam, 600g
Halal13.90
Victoria Crest
Produk: Sosej Cili Dinami Ayam, 400g
Halal25.90
Madubee
Produk: Sosej Keju Ayam Mini, 400g
Halal

15.36

Fusipim
Produk: Sosej Udang Roti, 1kg
Halal8.50
Suka
Produk: Sosej Vienna, 600g
Halal10.50
Tuck Kee
Produk: Tuck Kee Sosej Ayam Cina, 300g
Tidak Halal24.00
JinLuo
Produk: Sosej Ayam, 22g

Tidak Halal

1.10

Hong Qiao
Produk: Taiwan Sosej Asal, 250g

Tidak Halal

9.60

Kaa Xiang

Produk: Kaa Xiang Sosej Cina, 500g

Tidak Halal

18.00

Choy Kee
Produk: Premium Sosej Cina Buatan Sendiri, 500g

Tidak Halal

13.00

Wicks Manor

Produk: Sosej Daging Babi Cumberland, 400g

Tidak Halal

36.90

Johnsonville

Sosej Sarapan Yang Dimasak Sepenuhnya – Sirap Maple, 272g

Tidak Halal

29.90

Edwards of Conwy
Produk: Sosej Daging Babi Tradisional, 400g

Tidak Halal

36.90

Jenama Sosej Terbaik

15 Jenama Sosej terbaik di Malaysia

Jenama Sosej Halal

1. Nutriplus

Produk Halal: Cheese Ayam Frank

Harga Ayam Keju Nutriplus Frank 300g: RM5.50 adalah Jenama Sosej Terbaik di Malaysia

Nutriplus, jenama di bawah syarikat penternakan bersepadu Lay Hong Berhad, terkenal dengan produk berkaitan ayam berkualiti tinggi. Ia menawarkan telur, ayam diproses dan produk berkaitan ayam. Ia mempunyai beberapa jenis sosej ayam, seperti Ayam Larangan Merokok Frank, Ayam Madu Frank, Madu & Cili Ayam Frank, dan yang paling lalai, Cheese Chicken Frank.

Pek Ayam Keju Nutriplus Frank 300g mengandungi enam keping sosej ayam tradisional dengan ketulan keju tangy. Ia lazat dan popular dengan anak-anak juga.

Nutriplus Cheese Chicken Frank 300g harga:

Anda akan menyukai Nuggets ini rasa seperti McDonald's!

2. Ramly

Produk Halal: Daging Lembu Frankfurter

Daging lembu Frankfurter x 10pcs (340g) harga: RM7.71

Ramly ditubuhkan pada tahun 1984 dengan matlamat menghasilkan produk Halal yang bersih dan berkualiti yang lazat dan berpatutan. Ia telah menjadi salah satu jenama sosej teratas di Malaysia, tetapi barisan produknya tidak hanya terdiri daripada sosej. Ia juga menawarkan burger, ketulan, ayam goreng, dan lain-lain makanan yang dibekukan, sedia untuk dimasak. Salah satu penjual teratasnya ialah Daging Lembu Frankfurter, yang diperbuat daripada daging lembu, protein soy, rempah, dan kanji jagung yang diubahsuai.

Daging lembu Frankfurter x 10pcs (340g) harga:

3. PrimaBaguz

Produk Halal: Sosej Sarapan Ayam

Sosej Sarapan Ayam PrimaBaguz 600g harga: RM13.90 adalah Sosej Gourmet Terbaik di Malaysia

PrimaBaguz ditubuhkan pada tahun 1987 dan mengeluarkan produk Halal premium, kedua-dua daging beku dan produk bukan daging. Rangkaian produknya termasuk potongan sejuk dan delicatessens, patti, sup dan sos, dan tentu saja, sosej dan frankfurters. Salah satu yang paling lazim ialah Sosej Sarapan Ayam, yang, seperti semua produk yang ditawarkan oleh PrimaBaguz, diperbuat daripada daging berkualiti tinggi terpilih dan bahan-bahan semulajadi.

Sosej Sarapan Ayam PrimaBaguz 600g:

4. Victoria Crest

Produk Halal: Sosej Cili Dinallite Ayam

Victoria Crest Chicken Dynamite Chilli Sosej 8pcs x 50g harga: RM39.00 adalah sosej 15 kedai teratas yang dibeli di Malaysia Kuala lumpur
Victoria Crest Chicken Dynamite Chilli Sosej 8pcs x 50g harga: RM39.00 adalah 15 jenama sosej paling banyak dimakan di Malaysia

Victoria Crest adalah satu lagi syarikat homegrown yang mengkhusus dalam pengeluaran produk daging Halal premium. Walaupun rangkaian produk utama jenama ini banyak dipengaruhi oleh resipi tradisional British, ia juga mempunyai perisa yang lebih inovatif seperti Sarawak Pepper, Lamb & Cranberry, dan Dynamite Chilli.

Salah satu produk teratasnya ialah Sosej Cili Dinai Ayam, diperbuat daripada sarung kambing semulajadi dan tiga jenis cili. Ia adalah yang terbaik dimasak perlahan-lahan dan perlahan-lahan, tanpa menipu sarung, untuk mengekalkan rasa pedas penuh.

Victoria Crest Ayam Dynamite Cili Sosej 8pcs x 50g harga:

5. Madubee

Produk Halal: Sosej Keju Ayam Mini

Mini Chicken Cheese Sosej 400g harga: RM15.36 adalah sosej pasar raya terbaik untuk Malaysia

Madubee adalah jenama di bawah PFT Food Industries, yang ditubuhkan pada tahun 2003 dan merupakan pengeluar utama produk daging yang diproses berkualiti tinggi. Ia berbangga untuk menyediakan kualiti premium dan makanan beku Halal yang sihat dan produk daging berasap yang secara semulajadi disapu oleh woodchips. Salah satu sosej beku terlarisnya ialah Sosej Keju Ayam Mini, yang menjadi kegemaran pengguna, terutamanya kanak-kanak.

Mini Ayam Sosej Keju (Halal) 400g harga:

6. Fusipim

Produk Halal: Sosej Udang Roti

Sosej Udang Roti Fusipim 1kg Sosej udang bersalut adalah Top 15 Sosej Terbaik di Malaysia

Fusipim ditubuhkan lebih 30 tahun lalu oleh seorang nelayan bernama Eng Seng Poo, yang tinggal di Perkampungan Nelayan Sungai Burung di Selangor. Dia menjual botnya untuk memulakan perniagaan bola ikan, dan untuk membuat pelanggannya mengingatinya dan apa yang dia jual, dia memberikan produknya nama, dan Fusipim- "Makanan Kaya"- dilahirkan. Jenama ini telah berkembang, memperluaskan barisan produknya.

Salah satu penjual utamanya ialah Sosej Udang Roti. Jika anda ingin mencuba sosej yang tidak diperbuat daripada ayam, daging babi, atau daging lembu, maka produk ini bernilai mencuba. Sosej ini dibuat menggunakan kepingan surimi, lengkap dengan perisa udang yang lazat. Ia bukan sahaja lazat tetapi rangup juga, terima kasih kepada lapisan murah hati serbuk roti yang benar-benar akan membuat anda mahu lebih.

Fusipim Ditakuti Sosej Udang 1kg harga:

7. Suka

Produk halal: Sosej Vienna

Suka Sosej Vienna 600g. Untuk Memilih Sosej di Malaysia, anda perlu melihat kandungan daging, jenis daging, dan perisa tambahan seperti lada hitam, salsa cili dan banyak lagi. Di sini harga terbaik Beli Panduan Sosej di Malaysia

Suka adalah jenama di bawah CAB Cakaran Corporation Berhad, yang berpangkalan di Georgetown di Pulau Pinang. Ia mempunyai model perniagaan perladangan ayam bersepadu dan juga telah berkembang menjadi pasar raya bersaiz sederhana di bawah Jaya Gading dan Home Mart Fresh & Frozen, di mana anda boleh mencari semua produknya.

Salah satu produk terlarisnya ialah Sosej Vienna, yang diperbuat daripada daging ayam. Ia membuat snek yang hebat dan juga boleh digunakan untuk menambah rasa kepada sup, macaroni dan keju, atau casseroles.

Suka Vienna Sosej 600g harga:

Jenama Sosej Bukan Halal

8. Tuck Kee

Produk Bukan Halal: Sosej Ayam Cina Tuck Kee

Harga Tuck Kee Chinese Chicken Sosej 3 (300g) : RM24.00 adalah jenama sosej Cina terbaik di Malaysia

Tuck Kee menawarkan pelbagai produk daging lilin berkualiti dengan hanya menggunakan daging segar dan bahan-bahan premium. Semua sosej Cina jenama ini dihasilkan secara tempatan di Pulau Pinang untuk menjamin kawalan kualiti ke atas segala-galanya, dari pemilihan bahan-bahan mentah kepada keseluruhan proses pengeluaran.

Salah satu yang paling lalai ialah Sosej Ayam Cina. Seperti sosej Tuck Kee yang lain, ia bermusim dengan kicap Cina dan wain ros dan dibuat dengan lapisan sosej semulajadi. Kolagen semulajadi dalam meterai lapisan dalam aroma wangi dan manis dan memberikan sosej perisa daging.

Tuck Kee Sosej Ayam Cina 3 pasang (300g) harga:

9. JinLuo

Produk Bukan Halal: Sosej Ayam

Harga Sosej Ayam JinLuo 22g: RM1.20 adalah sosej ayam Cina teratas di Malaysia

JinLuo berbangga menjadi salah satu jenama daging yang diproses di China. Ia memproses kira-kira 2 juta tan produk daging dan daging setiap tahun dan menggunakan barisan pengeluaran sosej suhu tinggi yang maju serta produk daging suhu rendah. Sosejnya, seperti Sosej Ayam yang paling laris, adalah kegemaran pelanggan bukan sahaja di China, tetapi juga di Singapura dan Malaysia.

Harga Sosej Ayam JinLuo 22g:

10. Hong Qiao

Produk Bukan Halal: Sosej Taiwan Asal

Harga Asal Sosej Hong Qiao Taiwan 250g: RM9.60 adalah Sosej Taiwan teratas di Malaysia

Hong Qiao mengkhusus dalam penghasilan sosej gaya Taiwan, yang merupakan antara snek tradisional yang paling popular yang boleh anda beli di pasar malam di Taiwan. Hong Qiao membawa sosej Taiwan ke Malaysia, sambil menambah ia pelbagai perisa baru untuk disesuaikan dengan lelangit yang pelbagai.

Sosej terlarisnya ialah Hong Qiao Taiwan Sosej Asal, resipi yang berusia lebih daripada 30 tahun. Ia mempunyai keseimbangan keselamatan dan kemanisan yang baik dan mempunyai rasa yang unik, terima kasih kepada gabungan kepakaran Taiwan dan rasa tradisional makanan Malaysia.

Harga Sosej Hong Qiao Taiwan Asli 250g:

11. Kaa Xiang

Produk Bukan Halal: Sosej Cina Kaa Xiang

Harga Sosej Cina Kaa Xiang 500g: RM18.00 adalah sosej Cina teratas di Malaysia

Kaa Xiang menawarkan pelbagai daging kering dan produk daging kering, seperti Sosej Cina yang paling laris. Ia dibuat secara tempatan dan menggunakan daging babi tempatan untuk menjamin ia sentiasa baru dibuat. Sosej dibuat di bawah kawalan kualiti yang ketat, memastikan hanya yang terbaik dari segi warna, tekstur, dan tentu saja, rasa. Sosej daging babi Cina kering ini tidak mengandungi pengawet dan tiada pewarna tiruan.

Kaa Xiang Sosej Cina 500g harga:

12. Choy Kee

Produk Bukan Halal: Sosej Cina Buatan Sendiri Premium

Choy Kee Premium Sosej Cina buatan sendiri 500g harga: RM13.00 adalah Sosej Cina Terbaik di Malaysia

Choy Kee adalah syarikat makanan dan minuman popular yang berpangkalan di Kuala Lumpur. Ia terkenal dengan daging hirisan barbeku dan daging terapung. Sosej Cina Buatan Sendiri Premium juga merupakan kemenangan, dengan gabungan rasa savoury dan manis yang lazat yang akan membuatkan anda mahukan lebih banyak lagi. Choy Kee hanya menggunakan bahan-bahan premium, termasuk daging babi tempatan, untuk memastikan rasa sosej Cina yang terbaik.

Choy Kee Premium Sosej Cina buatan sendiri 500g harga:

13. Wicks Manor

Produk Bukan Halal: Sosej Daging Babi Cumberland

Wicks Manor Cumberland Daging Babi Sosej 400g harga: RM36.90 adalah Sosej Daging Babi Terbaik di Malaysia

Wicks Manor adalah jenama di bawah Makanan Halus Sasha. Daging babi dalam sosej berasal dari Wicks Manor, sebuah perusahaan yang dikendalikan oleh keluarga di Essex, England. Babi di ladang diberi makan diet yang berkhasiat dan semula jadi barli dan gandum yang ditanam dan diilangi di ladang. Babi juga bebas untuk berkeliaran dalam pen luar berteduh, menghasilkan daging babi berkualiti tinggi yang rasa hebat.

Sosej Daging Babi Wicks Manor Cumberland adalah bebas gluten. Mereka adalah sosej daging babi British biasa tetapi dengan herba dan rempah tambahan untuk membawa keluar yang terbaik dalam perisa.

Wicks Manor Cumberland Daging Babi Sosej 400g harga:

14. Johnsonville

Produk Bukan Halal: Sosej Sarapan Yang Dimasak Sepenuhnya – Sirap Vermont Maple

Vermont Maple Syrup Sosej Sarapan Dimasak Sepenuhnya 272g harga: RM29.90 adalah Sosej Sarapan Terbaik di Malaysia Pulau Pinang Melaka

Johnsonville dinamakan sempena bandar di mana ia mula ditubuhkan sebagai kedai butcher pada tahun 1945. Sosej yang dibuat di kedai daging kecil itu di Johnsonville, Wisconsin di Amerika Syarikat berasal dari resipi keluarga lama. Pada tahun 1950-an, permintaan untuk sosej berkembang menjadi komuniti berdekatan, dan seperti tahun-tahun berlalu sosej Johnsonville mencapai bandar-bandar, negeri, dan negara-negara lain juga.

Di Malaysia, salah satu produk terlaris Johnsonville ialah Sosej Sarapan Vermont Maple Syrup Yang Dimasak Sepenuhnya. Ia bersedia untuk makan di luar pakej dan juga boleh dipanaskan dalam ketuhar gelombang mikro atau di dapur. Varian ini dibuat dengan sirap maple sebenar untuk rasa yang berbeza, namun menggembirakan.

Harga Sosej Sarapan Johnsonville Maple (tidak halal) :

15. Edwards of Conwy

Produk Bukan Halal: Sosej Daging Babi Tradisional

Harga Edwards Traditional Pork Sosej 6pcs (400g) adalah 15 Sosej jenama Malaysia Paling Popular

Edwards of Conwy telah membuat Sosej Daging Babi Tradisional yang paling laris selama lebih daripada 30 tahun, menggunakan hanya bahan-bahan terbaik. Akar syarikat terletak di North Wales di UK. Untuk sosejnya, syarikat hanya sumber potongan terbaik bahu daging babi British Red Tractor dan sarung babi semulajadi. Sosej Welsh tradisional ini boleh dimasak melalui panggang, goreng, atau penaik.

Edwards Sosej Daging Babi Tradisional 6pcs (400g) harga:

Jenama Sosej mana yang baik?

Dari sosej ayam klasik tempatan ke bangers sosej Taiwan atau frank Jerman, 15 jenama sosej ini pecah dengan rasa dan layak untuk sarapan, barbeku atau goreng. Sosej tidak perlu daging babi, dan mereka plump dalam daging lain juga. Sentiasa ambil perhatian tentang kandungan daging kerana ini menjejaskan kualiti, rasa, tekstur dan kandungan pemakanan sosej.

Selepas kita melihat sosej terbaik yang menarik ini, anda boleh mendapatkan dari jenama sosej teratas di Malaysia. Yang mana satu daripadanya telah anda cuba atau berminat untuk mengambil gigitan? Adakah anda mendapat snek sosej kegemaran, hidangan, atau resipi yang anda ingin kongsikan? Marilah kita tahu dalam komen!


Baca Seterusnya:

Best BBQ Grill Stove di Malaysia untuk Korea Barbeque

Yogurt Terbaik di Malaysia

Fryer Udara Terbaik di Malaysia

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini