Jenama Nugget terkenal di Malaysia

Jenama Nugget Terbaik di Malaysia 2021

Nuggets, varian yang paling popular iaitu ketulan ayam, disayangi oleh kanak-kanak dan grownups sama. Ketulan ini adalah yummy, rangup di luar dan lembut di bahagian dalam, mudah untuk disediakan, dan datang dalam pelbagai bentuk dan perisa. Ketulan yang sedia untuk dimasak boleh digoreng atau dibakar, kemudian menurun ke dalam ketchup, mayonis, mustard, sos teriyaki, atau apa-apa sos lain yang anda suka.

Menurut ahli sejarah makanan, ketulan ayam pertama di dunia datang dalam bentuk tongkat ayam roti. Ia dicadangkan oleh seorang lelaki bernama Robert C. Baker, seorang profesor dari Cornell University di Amerika Syarikat, yang kepakarannya adalah sains ayam.

Terima kasih kepada idea Profesor Baker, kami kini mempunyai banyak ketulan dari jenama tempatan dan antarabangsa yang berbeza. Kami telah memilih Jenama Nugget Teratas di Malaysia, bersama-samadengan produk terlaris mereka, untuk membantu anda dalam membeli-belah anda. Check out ini yummy nuggets hari ini!


10 Jenama Nugget terbaik di Malaysia

1. Ramly

Produk: Nuget Ayam Salutan Tempura / Ketulan Ayam Bersalut Tempura

Ramly Nuget Ayam Salutan Tempura / Tempura-Bersalut Ketulan Ayam adalah jenama rasa ketulan ayam seperti Mcdonalds. ayam sejuk beku terbaik untuk dibeli di Malaysia

Ramly telah berada dalam perniagaan makanan segera dan produk sejuk beku sejak 1984, tetapi sejarahnya mengesan kembali ke 1979, apabila Haji Ramly Mokni mula menjual burger dengan isterinya di gerai makanan jalanan. Pada masa itu, masalah utama adalah mereka tidak dapat mengesahkan jika daging yang mereka sumber halal. Ini akhirnya membawa beliau untuk produk sumber daging yang disahkan halal untuk pengguna Muslim.

Patty burger Ramly kekal sebagai produk utama syarikat, tetapi dalam barisannya anda juga boleh mencari beberapa ketulan terbaik di Malaysia. Ramly menawarkan empat jenis ketulan: Ketulan Ayam, Ketulan Ikan, Nugget Daging Lembu, dan Ketulan Ayam Bersalut Tempura yang paling laris, yang begitu lazat ia boleh memberi burger Ramly larian untuk wangnya.

Dapatkan Ketulan Ayam Bersalut Ramly Tempura 1kg di

Lebih: Rasa lapar? Pesan makanan dari aplikasi penghantaran makanan ini sekarang!

2. NutriPlus

Produk: Crunchy Tempura Ayam Nuggets

NutriPlus Crunchy Tempura Chicken Nuggets kedai terbaik beli ketulan ayam di Malaysia

Seorang lagi pemain utama dalam industri makanan Malaysia, NutriPlus adalah jenama di bawah Lay Hong Berhad. Ia terkenal dengan telur berkualiti tinggi dan produk lain yang berkaitan dengan ayam, seperti ayam berpakaian sejuk beku, bahagian ayam, dan produk ayam yang diproses.

Produk yang diproses termasuk NutriPlus Golden Choice Chicken Nuggets dan produk yang dipaparkan untuk senarai ini, Ketulan Ayam Tempura Crunchy yang paling laris dengan Cheese. Jika anda seorang kekasih keju, ini pasti satu kemestian.

Dapatkan Nutriplus Crunchy Tempura Ayam Nuggets 800g di

Berkaitan: Mentega Terbaik di Malaysia

3. Suka

Produk: Ayam Nuggets Tempura

Suka Ayam Nuggets Tempura adalah jenama ketulan pasar raya terbaik di Malaysia, ketulan ayam macdonald, mcnugget ayam, 10 keping kalori ketulan ayam

Suka adalah jenama di bawah kumpulan syarikat Eng Peng, yang bermula sebagai ladang milik keluarga pada tahun 1980-an. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, ia semakin berkembang, berkembang menjadi salah satu pembekal terbesar produk ayam dan makanan beku.

Malah, syarikat itu kini merupakan pengeluar ayam dan produk berkaitan bersepadu terbesar di Sabah. Ini bermakna Eng Peng terlibat dalam keseluruhan proses pengeluaran dan proses pengedaran, membolehkan ia mempunyai kawalan yang lebih baik terhadap kualiti produknya serta kestabilan rantaian bekalannya.

Salah satu yang paling lalai dalam kategori ketulan ialah Likes Tempura Chicken Nuggets, yang dibuat dengan daging ayam bermusim. Mereka disalut dalam bateri tempura untuk tekstur luaran yang lebih rangup.

Dapatkan Seperti Ayam Nuggets Tempura 1kg di

4. Fusipim

Produk: Tomyam Ikan Nugget

Fusipim Tomyam Fish Nugget jenama terbaik ikan ketulan di Malaysia

Fusipim bermula pada tahun 1983 sebagai perusahaan rumah kecil yang menjual bebola ikan sebelum pergi korporat lima tahun kemudian. Pada tahun-tahun yang mengikuti ia berkembang, memodenkan operasinya untuk memenuhi permintaan pengguna yang lebih besar dan menawarkan lebih banyak produk makanan beku dan diproses. Pada tahun 2014, syarikat itu membina kilang lain untuk memproses lebih banyak produk supaya ia dapat memenuhi permintaan eksport.

Fusipim Tomyam Fish Nugget adalah salah satu ketulan terlarisnya, digemari oleh ramai kerana rasa tom yum yang unik dan asli.

Dapatkan Fusipim Tomyam Ikan Nugget 500g di

5. DoDo

Produk: Kiddos Ikan Nuggets - Sayur-sayur

DoDo Kiddos Fish Nuggets - Sayur-sayur adalah jenama ketulan ikan terbaik untuk kanak-kanak di Malaysia anak-anak muda Kuala Lumpur

DoDo adalah jenama tandatangan Thong Siek Food Industry Pte Ltd, yang bermula pada tahun 1976 sebagai perniagaan keluarga kecil di Singapura. Syarikat ini dikenali sebagai pengeluar terkemuka, pengedar, peruncit, dan pengeksport produk makanan laut yang diproses berasaskan surimi.

Salah satu yang paling lazim ialah Kiddos Fish Nuggets - Veggies, merawat makanan laut bersaiz gigitan yang menyelerakan dan sihat. Ya, ia mempunyai sayur-sayuran sebenar, dan rasanya anak-anak yang begitu baik tidak akan dapat mengatakan tidak.

Dapatkan DoDo Kiddos Ikan Nuggets (Sayur-sayur) 300g di

6. Marina

Produk: Tempura Ayam Nuggets Asal

Marina Tempura Chicken Nuggets Original adalah jenama ketulan ayam tempura terbaik di Malaysia

Marina adalah jenama di bawah syarikat FFM Berhad. Pada mulanya, ia hanya menawarkan Ketulan Ayam Tempura klasik dan Nuggets dengan Sayur-sayuran, tetapi ia telah memperluaskan rangkaian produknya untuk memasukkan frankfurters, bebola daging lembu, burger daging lembu, kentang goreng ayam, dan juga patti burger persegi, direka untuk membuat sandwic dengan loaf roti tradisional.

Varian Marina Tempura Chicken Nuggets Original kekal sebagai yang paling lalai. Ketulan ini diperbuat daripada daging payudara ayam tanpa lemak dan disalut dengan tepung tempura berkualiti.

Dapatkan Marina Tempura Ayam Nuggets Asal 800g di

7. Cendawan

Produk: Ketam Perisa Nugget

Cendawan Ketam Perisa Nugget adalah jenama ketulan ketam terbaik di Malaysia

Cendawan adalah jenama di bawah QL Foods, yang mengeluarkan dan mengeksport produk ke negara-negara yang berbeza di seluruh dunia mengikut piawaian Halal dan Eropah yang ketat. Syarikat ini komited untuk menggunakan hanya bahan-bahan terbaik, termasuk makanan laut segar, memilih hanya bahagian-bahagian yang baik untuk makan. Anda juga akan gembira mengetahui bahawa syarikat itu tidak menggunakan mana-mana pengganti daging apa pun.

Produk cendawan disukai kerana tekstur mereka yang lazat dan musim bunga. Kegemaran ramai termasuk bebola ikan dan kek ikan, yang semuanya datang dalam beberapa jenis. Cendawan menawarkan ketulan juga: Nugget Perisa Ketam. Ketulan ketam mempunyai bahawa memenangi kombinasi luaran rangup dan spongy, dalaman berperisa yang pasti menggembirakan walaupun pemakan yang paling banyak.

Dapatkan Cendawan Ketam Perisa Nugget 500g di

8. Lembah Segar

Produk: Tempura Ayam Nugget

Lembah Tempura Segar Ayam Nugget baik kebaikan ayam di Malaysia

Produk Valley Fresh dihasilkan oleh HLRB Processing Sdn Bhd yang berpangkalan di Merlimau di Melaka. Syarikat memastikan bahawa semua operasi dan amalannya dijalankan dengan mematuhi semua peraturan yang berkaitan serta piawaian keselamatan makanan. Semua produk ayamnya juga dirawat dan disediakan mengikut akidah Islam, jadi anda boleh yakin bahawa pembelian Valley Fresh anda disahkan Halal.

Salah satu produk terlarisnya ialah Tempura Chicken Nugget, yang paling dimasak dalam goreng sehingga lapisan luar menjadi coklat keemasan dalam warna. Ini menjadikan tempura nugget mempunyai yang diingini crunch.

Dapatkan Tempura Ayam Segar Lembah Nugget 900g di

9. KLFC

Produk: KLFC Chicken Nugget

KLFC Chicken Nugget jenama ketulan ayam terbaik di Malaysia

KLFC bermaksud Ayam Goreng Kuala Lumpur. Ia ditubuhkan pada tahun 1989 dan terlibat terutamanya dalam membuat produk ayam. Barisan produk Halalnya terdiri daripada bahagian ayam mentah beku, untuk memproses lagi produk berkaitan ayam, kepada produk sedia dimakan. Syarikat ini mempunyai sistem pengurusan keselamatan makanan untuk memastikan kualiti dan keselamatan makanan.

Di samping memasarkan produknya di bawah KLFC, syarikat itu juga berdagang produk lain, seperti daging lembu, kambing, dan makanan laut. Ia hanya mempunyai satu varian ketulan dalam katalognya, tetapi KlfC Tempura Chicken Nugget pasti bukanlah satu yang boleh diabaikan. Dengan kerak rangup, daging tender, dan rasa lazat, ia benar-benar melebihi jangkaan kami.

Dapatkan Ketulan Ayam KLFC 900g di

10. Ayamas

Produk: Nuget Ayam Crispy / Crispy Chicken Nuggets

Nuget Ayam Crispy / Crispy Chicken Nuggets adalah jenama nugget tempatan terbaik di Malaysia

Ayamas, atau Kedai Ayamas, adalah kedai pertama yang ditubuhkan di Malaysia untuk menjual ayam segar Halal dan produk berasaskan ayam lain dalam persekitaran moden, bersih, dan mudah. Ia juga menawarkan pelanggan makanan sedia dimakan seperti Nasi Kandar Ayam Masala, Nasi Pilaf Ayam Mentega, Nasi Biryani Bukhara Ayam, dan banyak lagi.

Ia juga menawarkan beberapa produk sedia untuk dimasak, dari rempah dan pasta hingga sos khas dan produk rak dapur yang lain. Salah satu makanan beku teratasnya ialah Ayamas Nuget Ayam Crispy atau Crispy Chicken Nuggets.

Dapatkan Ayamas Nuget Ayam Crispy 850g di

Arahan Memasak daripada Jenama Nugget Teratas di Malaysia

Ketulan beku dan sedia untuk dimasak datang dengan satu set arahan untuk memasak, tetapi itu tidak bermakna anda perlu berpegang kepada arahan tersebut setiap kali anda ingin menikmati ketulan kegemaran anda. Berikut adalah beberapa petua memasak dan penyediaan untuk ketulan anda. Ambil perhatian bahawa masa memasak mungkin berbeza-beza bergantung kepada jenis ketulan dan kaedah memasak.

  • Apabila membakar di dalam ketuhar tradisional, panaskan ketuhar dahulu hingga 375°F. Sebarkan ketulan beku pada lembaran penaik dan biarkan bakar sehingga 30 minit atau sehingga kerak berwarna coklat keemasan.
  • Jika anda menggunakan ketuhar pemanggasan, anda juga boleh menggunakannya untuk memasak ketulan. Pusingkan ketulan ke sisi lain apabila mereka mula bertukar coklat keemasan.
  • Apabila menggorok dalam kuali, panaskan minyak sehingga panas sebelum menggorok ketulan pada api sederhana. Ia boleh mengambil masa di mana-mana dari 5 minit hingga 12 minit bergantung kepada ketulan. Pastikan untuk menghidupkan ketulan selepas beberapa minit supaya kedua-dua belah pihak dimasak sama sekali. Parit minyak dan set di atas pinggan dengan tuala kertas untuk menyerap sebarang lebihan minyak.
  • Anda juga boleh menggunakan goreng udara untuk memasak ketulan anda. Pop mereka di sana selama 12-15 minit dalam suasana haba sederhana.

Mengapa nugget ayam McDonald's begitu baik?

Mengapa ayam McNuggets rasa begitu baik?, Adakah ayam McDonald's nuggets ayam sebenar?, Mengapa nugget McDonald's begitu ketagihan?, Adakah nugget ayam McDonald's tidak baik untuk anda?, Mengapa rasa nugget ayam McDonald's berbeza?
Mengapa Chicken McNuggets rasa begitu baik?

Pernahkah anda merasai nugget ayam McDonald's dan anda tidak boleh mendapatkan cukup? Nugget ayam McDonald's tidak dapat dinafikan ketagihan kerana rasanya begitu baik. Mengapa? Rahsia terletak di dalam ayam dan bateri. Bateri yang betul menjadikannya kombinasi ayam segar yang sempurna, membuat nugget yang hebat. Selain itu, nugget ini mempunyai kandungan gula, dan inilah sebabnya mengapa anda mungkin mengidamkannya. Siapa tahu jika McDonald's mempunyai bahan rahsia yang membuat nugget ayam mereka rasa baik.

Bolehkah anda membeli ayam beku McNuggets?

Terdapat beberapa berita yang tersebar di sekitar bahawa sebahagian daripada kita telah menemui jenama yang rasanya sama seperti McNuggets, dan ia ditunjukkan oleh banyak jenama First Pride nuggets ayam adalah pengeluar pembekal utama Malaysia McDonald's, MacFood Services Sdn Bhd. Nugget First Pride boleh dibeli di pasar raya, walaupun dikatakan bahawa tidak ada beg beku McNuggets. Jika McNuggets memberikan anda tendangan, hanya membeli jenama First Pride kerana sesetengah rakyat Malaysia mengatakan rasanya sama.

Jenama Nugget terkenal di MalaysiaVarian Nugget lain

Ramly

Produk: Nuget Ayam Salutan Tempura / Ketulan Ayam Bersalut Tempura, 1kg

Ketulan Ayam, Ketulan Ikan, Ketulan Daging Lembu

NutriPlus

Produk: Crunchy Tempura Ayam Nuggets-Cheese, 800g

NutriPlus Ketulan Ayam Pilihan Keemasan, Ketulan Ayam Tempura Rangup - Asal

Suka

Produk: Ayam Nuggets Tempura, 1kg

Ketulan Ayam Rangup, Ketulan Ayam Cheezy

Fusipim

Produk: Tomyam Ikan Nugget, 500g

Ketam Berperisa Nugget, Ketulan Ikan Roti, Nugget Udang Roti

DoDo

Produk: Kiddos Ikan Nuggets - Sayur-sayur, 300g

DoDo Kiddos Ikan Nuggets - Asli, DoDo Roti Ikan Nuggets,DoDo Kiddos Ikan Nuggets - Keju

Marina

Produk: Tempura Ayam Nuggets Asal, 800g

Tempura Ayam Ketulan dengan Ketulan Sosej Ayam, Ketulan Ayam dengan Sayur-sayuran, Ketulan Ayam dengan Cheddar Cheese, Ketulan Ayam Roti - Barbeku, Ketulan Ayam Roti – Lada Hitam, Ketulan Ayam Roti - Asal, Ketulan Ikan, Ketulan Ikan dengan Rumpai Laut

Cendawan

Produk: Ketam Perisa Nugget, 500g

Tiada varian nugget lain

Lembah Segar

Produk: Tempura Chicken Nugget, 900g

Ketulan Ayam Biasa

KLFC

Produk: KLFC Chicken Nugget, 900g

Tiada varian nugget lain

Ayamas

Produk: Nuget Ayam Crispy / Crispy Chicken Nuggets, 850g

Ketulan Ayam Emas

Top 10 Ketulan Ayam Pasaraya yang boleh Melawan MacDonald's

Di mana Nak Beli Nuggets Malaysia

Dan itu sahaja untuk senarai ketulan kami yang paling lazat dari jenama ketulan teratas di Malaysia. Adakah anda dan keluarga anda mempunyai sejenis ketulan kegemaran? Apa yang anda suka mengenainya? Marilah kita tahu dalam komen!


Baca Seterusnya:

Jenama Sosej Terbaik di Malaysia

Jenama Kopi Terbaik di Malaysia

Apa yang Perlu Dibeli Semasa PKP di rumah

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini