Jenama Kosmetik Halal Terkemuka di Malaysia

Jenama Kosmetik Halal Terbaik di Malaysia 2021

Kecantikan halal telah digambarkan sebagai perkara besar seterusnya dalam kosmetik.

Ia adalah satu perkara yang baik bahawa jenama kecantikan memenuhi keperluan pengguna dengan menawarkan produk yang diperakui halal. Produk halal adalah salah satu yang menggunakan bahan-bahan dan menjalani proses pembuatan, pembungkusan, dan pengedaran yang selaras dengan undang-undang dan fatwa Syariah.

Ini bermakna bahawa kosmetik yang diperakui halal, yang termasuk produk penjagaan kulit, bebas daripada bahan-bahan yang diperolehi haiwan. Mereka juga tidak mengandungi bahan-bahan yang berbahaya kepada kesihatan. Di samping itu, produk kosmetik halal juga diproses dengan instrumen bersih yang tidak tercemar dengan kekotoran.

Dengan piawaian ini, banyak kosmetik halal juga organik, bebas kekejaman, dan vegan. Jika anda sedang mencari produk solek dan penjagaan kulit yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang berkualiti, tidak perlu lagi daripada persembahan dari Jenama Kosmetik Halal Teratas di Malaysiaini.

Jenama Kosmetik Halal Terkemuka di Malaysia

Terbaik untuk

Harga (RM)

Kosmetik Wardah


Produk: Wardah Exclusive Liquid Foundation SPF30

Yayasan sempurna dengan kemasan matte

25.60

Penjagaan Kulit Halal Elhajj

Produk: Elhajj Lip Balm

Bibir lembap dan sihat

18.90

Jezzamour

Produk: Jezzamour Mewah Matte Gincu

Melembapkan gincu dengan kemasan matte

19.00

MKUP

Produk: MKUP Dewy Glow Glass Coating Cream

Sinaran kaca dan cahaya dewy

109.00

Nurraysa

Produk: Nurraysa Glowing DD Moist Cake Foundation

Liputan 3 dalam 1 dengan SPF

39.90

Nurish Organiq

Produk: Hari Organiq Nurish & Set Malam

Menyuburkan dan mencerahkan kulit

62.11

SilkyGirl

Produk: SilkyGirl Saya Matte Lipcolor

Gincu warna kaya dengan kemasan satin

17.90

JADI. LEK

Produk: SO. LEK Kilat Geng Keranji Nafas Penggilap Kuku

Penggilap kuku bernafas dan kupas

49.00

Bifesta

Produk: Losyen Pembersihan Bifesta Cerah Sehingga

Penghalang solek dan pembersih dalam satu

25.88

Simplysiti

Produk: SimplySiti Dermagic Beauty Moisturizer

Kulit yang sempurna dan muda

18.00

Garnier

Produk: Garnier Micellar Pembersihan Air untuk Kulit Berminyak dan Jerawat-Terdedah

Pembersih muka semua-dalam-satu untuk kulit berminyak dan gabungan

11.18

Kebaikan yang baik Co

Produk: Baik Kebaikan Co Anti-Kelemumur Penjagaan Syampu

Kelemumur dan penyelesaian kejatuhan anti-adil

16.14

Momohime

Produk: Momohime Peach White Essence

Melembapkan kulit dan mencerahkan nada kulit

150.00

Bio-essence

Produk: Bio-essence Bio-Water Jeli Makeup Remover

Mengeluarkan solek dan pembaharuan kulit

46.90

Emas Safi Rania

Produk: Safi Rania Gold Krim Kontur Mata (Mata Contour Cream)

Meminimumkan kalangan bawah mata gelap dan garisan halus

18.00

Jenama Kosmetik Halal di Malaysia

Top 15 Halal Cosmetics Brands di Malaysia


1. Wadah

Produk: Wardah Exclusive Liquid Foundation SPF30

Wardah Cosmetics ditubuhkan pada tahun 1995 dan merupakan jenama kosmetik halal pertama di Indonesia. Sejak itu, ia telah muncul sebagai salah satu jenama kosmetik yang paling popular bukan sahaja di Indonesia, tetapi di negara-negara lain juga, seperti Malaysia dan Bangladesh. Salah satu produk yang paling popular ialah Yayasan Cecair Eksklusif Wardah dengan SPF30, yang mempunyai tekstur ringan dan mengandungi zarah sutera superfine dan minyak macadamia untuk membuat kulit licin, lembap, dan berseri, dengan kemasan matte serbuk. Ia boleh didapati dalam lima warna cantik: Light Beige, Sheer Pink, Sandy Beige, Natural, dan Coffee Beige.

Dapatkan Wardah Exclusive Liquid Foundation SPF30 20ml at

Baca selanjutnya: Pembawa Kucing Untuk Kucing Semua Saiz Anda Akan Cinta

2. Penjagaan Kulit Halal Elhajj

Produk: Elhajj Lip Balm

Elhajj diperkenalkan pada tahun 2003 dan menawarkan pelbagai produk penjagaan diri yang merangkumi pelembap muka dan pembersih, krim UV muka, losyen tangan dan badan serta balm bibir yang paling laris. Semuanya patuh Syariah dan disahkan halal oleh Kementerian Pembangunan Islam Malaysia.

Elhajj Moisturising Lip Balm dirumus khas bebas daripada alkohol dan wangian, menjadikannya sangat sesuai untuk kegunaan harian dan semasa menunaikan ibadah haji dan Umrah. Balm bibir diperkaya dengan vitamin E dan mentega shea supaya anda boleh menyimpan bibir anda dilindungi daripada pembakaran angin, retak, dan chapping.

Dapatkan Elhajj Lip Balm di

Baca selanjutnya: Produk Watsons Terbaik Untuk Dibeli di Malaysia Tahun Ini

3. Jezzamour

Produk: Jezzamour Mewah Matte Gincu

Jezzamour adalah jenama kosmetik halal yang memberi tumpuan kepada menawarkan gincu matte berkualiti tinggi. Semua produknya adalah vegan, bebas wangian, bebas paraben, dan bebas kekejaman. Gincu, yang terdapat dalam 12 warna yang indah, juga terbukti secara dermatologi tidak merengsa, menjadikannya baik untuk digunakan pada bibir sensitif.

Lebih-lebih lagi, Gincu Matte Mewah Jezzamour diperkaya dengan minyak avokado dan benih delima, jadi ia meluncur dengan lancar dan melembapkan bibir untuk rupa yang sempurna.

Dapatkan Gincu Matte Mewah Jezzamour di

4. MKUP

Produk: MKUP Dewy Glow Glass Coating Cream

Satu lagi jenama kosmetik yang disahkan halal yang terdapat di Malaysia ialah MKUP, yang menawarkan solekan berkualiti profesional yang direka untuk pemula. Produk MKUP mesra alam dan selamat, mesra vegan dan bebas kekejaman. Salah satu produk terbaik adalah Dewy Glow Glass Coating Cream, pelembap muka yang memberikan anda cahaya dewy untuk rupa yang segar. Dirumus dengan ehire squalene, vitamin B12, asid hyaluronic nano dan alga Jepun, krim ini sesuai untuk mereka yang ingin mempunyai radiasi kaca dan kulit yang terhidrat dengan baik.

Dapatkan Krim Penyapu Kaca Dewy Glow MKUP di

5. Nurraysa

Produk: Nurraysa Glowing DD Moist Cake Foundation

Nurraysa adalah salah satu jenama kosmetik halal pertama yang menawarkan produk mesra wudhu. Ini bermakna bahawa tidak ada bahan-bahan dalam solek yang boleh membentuk halangan yang akan menghalang air pembersihan ritual daripada mencapai kulit anda.

Kek Lembap DD Nurraysa Glowing adalah salah satu produk tersebut. Terdapat dalam warna Cahaya dan Sederhana, produk ini adalah serbuk, penyembuhan, dan asas dalam satu. Ia meliputi cacat cela sambil melembapkan muka dan juga melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya sehingga SPF50++.

Dapatkan Kek Lembap DD Nurraysa Bercahaya di

6. Organiq Nurish

Produk: Hari Organiq Nurish & Set Malam

Nurish Organiq diwujudkan untuk memenuhi keperluan wanita Islam yang mempunyai masa yang sukar mencari produk penjagaan kulit yang berkualiti. Produknya semuanya halal dan patuh syariah dan bebas daripada minyak mineral, pewarna tiruan, alkohol, paraben dan bahan-bahan komdogenik. Anda hanya akan menemui bahan-bahan semulajadi dan organik dalam garis penjagaan kulit.

Set Siang & Malam Nurish Organiq termasuk Krim Hari Pencerahan dengan SPF20, yang mengunci kelembapan dan membantu melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB; Krim Malam Pencerahan, yang menyuburkan kulit dan mencerahkan nada kulit semasa tidur; dan Pembersih Berbuih Pencerahan, yang membersihkan kulit dari dalam.

Dapatkan Hari Organiq Nurish & Malam Yang Ditetapkan di

7. SilkyGirl

Produk: SilkyGirl Saya Matte Lipcolor

Satu lagi jenama kosmetik halal teratas di Malaysia ialah SilkyGirl, dan ia menawarkan pelbagai produk kosmetik, warna rambut, wangian, dan penjagaan diri. SilkyGirl Saya Matte Lipcolor popular di kalangan pengguna, disukai kerana warna-warna yang menarik perhatian dan cantik, kemasan satin seperti sutera dan liputan penuh.

Gincu ini ringan di bibir tetapi menyampaikan gaji warna yang kaya dan pematuhan yang unggul. Terdapat 10 warna merah jambu, merah, nudes, coklat, dan plum untuk dipilih. Ia juga berpanrtahan lama!

Dapatkan SilkyGirl Saya Matte Lipcolor di

8. YA. LEK

Produk: SO. LEK Kilat Geng Keranji Nafas Penggilap Kuku

Jadi. LEK adalah jenama kosmetik Malaysia yang menawarkan produk kecantikan untuk bibir, mata, muka, dan kuku. Garisan penggilap kuku Kilat Geng mempunyai formulasi yang boleh dipertikaikan, bernafas dan boleh dikupas. Mudah untuk memohon dan mengeluarkan, dan ia kering dengan cepat. Hanya memohon satu hingga dua kot dan biarkan kering selama 10-15 minit. Tidak perlu menggunakan kot teratas! BEGITU. LEK Kilat Geng Keranji Bernafas Kuku Poland adalah naungan kelabu ringan dengan warna yang sedikit ungu.

Dapatkan SO. LEK Kilat Geng Keranji Nafas Kuku Poland 18ml di

9. Bifesta

Produk: Losyen Pembersihan Bifesta Cerah Sehingga

Bifesta adalah jenama penjagaan kulit Jepun yang memberi tumpuan kepada menjaga kulit bersih namun lembap. Salah satu yang paling lalai ialah Losyen Pembersih Bifesta Bright Up, yang boleh anda gunakan untuk mengeluarkan solek dan penjagaan kulit umum. Produk ini mengandungi asid hyaluronic, asid laktik, dan vitamin C untuk memberi anda kulit yang jelas dan lutsinar. Sebagai pembersih, ia juga membuang sel-sel kulit mati serta kotoran yang terperangkap dalam liang-liang, jadi anda boleh menyimpan wajah anda bebas cacat cela.

Dapatkan Losyen Pembersih Bifesta Bright Up di

10. Simplysiti

Produk: SimplySiti Dermagic Beauty Moisturizer

Ditubuhkan pada tahun 2010 oleh penyanyi Malaysia Siti Nurhaliza, SimplySiti menawarkan produk penjagaan kulit, wangian dan kosmetik berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Kegemaran pengguna adalah Pelembap Kecantikan Dermagik, yang dirumus dengan endorfin tumbuhan untuk menyediakan penghidratan maksimum untuk kulit berseri. Pelembap kecantikan ini juga mempunyai pencahayaan kulit dan sifat anti-penuaan supaya anda boleh mempunyai kulit yang sempurna dan cahaya muda sepanjang hari, setiap hari.

Dapatkan Pelembap Kecantikan SimplySiti Dermagic 30g di

11. Garnier

Produk: Garnier Micellar Pembersihan Air untuk Kulit Berminyak dan Jerawat-Terdedah

Garnier telah berada dalam perniagaan penjagaan rambut dan kulit selama lebih dari satu abad. Ia menggabungkan bahan-bahan semulajadi ke dalam produknya dan menawarkan beberapa produk yang diperakui halal untuk pasaran Malaysia. Salah satunya ialah Garnier Micellar Cleansing Water, pembersih muka semua-dalam-satu yang berkesan dan mudah menghilangkan kotoran, pencemar, dan solek.

Dapatkan Air Pembersihan Garnier Micellar untuk Kulit Berminyak dan Jerawat-Terdedah 125ml di

12. Kebaikan Yang Baik Co

Produk: Baik Kebaikan Co Anti-Kelemumur Penjagaan Syampu

Good Virtues Co menawarkan produk penjagaan diri halal yang diselitkan dengan sauda habbatus organik atau minyak biji hitam. Bahan utama ini dihargai kerana kaya dengan nutrien semulajadi, mineral, dan sifat antioksidan. Semua produk jenama tidak mengandungi paraben, ALES, SLES, dan bahan-bahan yang diperolehi haiwan.

Salah satu yang paling lalai adalah Good Virtues Co Anti-Dandruff Care Syampu, yang juga mengandungi campuran ekstrak akar maca semulajadi dan vitamin B5 untuk menguatkan follikul rambut dan mengurangkan kejatuhan rambut.

Dapatkan Syampu Penjagaan Baik Co Anti-Dandruff Care 700ml di

13. Momohime

Produk: Momohime Peach White Essence

Momohime adalah garis penjagaan kulit Jepun yang diperakui halal yang menampilkan ekstrak pic sebagai bahan aktif utama. Produknya disahkan bebas daripada bahan-bahan yang diperolehi daging babi, minyak mineral, alkohol, pewarna, dan oksida ethylene. Garis penjagaan kulitnya terdiri daripada kesan muka, losyen, dan pencuci muka.

Essence Putih Peach yang paling laris bagus untuk melembapkan kulit kering, mencerahkan nada kulit, menjana semula tisu kulit, mengurangkan kecacatan dan bulatan gelap di bawah mata, mengeluarkan kedutan, dan meremajakan kulit yang kusam, letih-kelihatan kulit.

Dapatkan Momohime Peach White Essence di

14. Bio-essence

Produk: Bio-essence Bio-Water Jeli Makeup Remover

Bio-essence adalah satu lagi jenama kosmetik halal yang dipercayai yang menawarkan produk yang direka khas untuk kulit Asia. Para saintis dan penyelidiknya mengintegrasikan kebijaksanaan purba teori Qi untuk mewujudkan formula proprietari unik jenama yang dipanggil "Kompleks Bio-Tenaga."

Penghilang Solek Jeli Bio-Air mengandungi formula ini, yang meningkatkan keupayaan kulit untuk membaiki, memperbaharui, dan menambah sendiri. Formula ini meningkatkan keupayaan kulit untuk mengambil oksigen, membantu kulit bernafas dan menjadi aktif. Penghilang solek ini juga menyimpan kulit terhidrat dan segar.

Dapatkan Bio-essence Bio-Water Jelly Makeup Remover 200ml di

15. Safi Rania Emas

Produk: Safi Rania Gold Krim Kontur Mata (Mata Contour Cream)

Safi Rania Gold menawarkan produk penjagaan kulit yang disahkan halal premium yang mengandungi bahan-bahan aktif semulajadi dan 24 bit emas karat. Emas diiktiraf untuk sifat antioksidannya yang menjaga firma kulit dan muda, jadi tidak hairanlah ia telah digunakan selama berabad-abad dalam produk penjagaan kulit. Safi Rania Gold Krim Kontur Mata, salah satu produk terlarisnya, adalah krim kontur mata yang membantu mencegah tanda-tanda awal penuaan di sekeliling mata. Ia menghidrat kulit, menjadikannya lebih lembut dan mengurangkan bayang-bayang gelap dan garis halus.

Dapatkan Safi Rania Gold Krim Kontur Mata 15g di

Jenama Solek Halal Terbaik di Malaysia

Solekan halal dilampirkan kepada Islam, tetapi ia sebenarnya melampaui kepercayaan rohani atau agama. Kerana piawaian ketat yang perlu ditempulani oleh kosmetik halal, produk solek halal sebenarnya adalah kualiti yang setaraf dengan produk semula jadi atau organik. Oleh itu, mereka sesuai untuk semua orang, bukan hanya orang Islam. Produk kecantikan halal disyorkan untuk sesiapa sahaja yang mempunyai penghargaan dan keutamaan untuk menggunakan barangan solek dan penjagaan kulit yang bersih, semula jadi. Pergi membeli-belah untuk solek halal anda hari ini!


Baca selanjutnya:

Apakah Pakaian Baju Melayu Terbaik di Malaysia?

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini