Jenama Aircon terkenal di Malaysia

Jenama Aircon terbaik di Malaysia 2021

Penghawa dingin adalah satu kemestian di negara-negara tropika seperti Malaysia di mana ia sering panas dan lembap. Memasuki bilik berhawa dingin serta-merta membuatkan kami berasa segar. Udara sejuk juga menjadikannya lebih kondusif untuk bekerja, belajar, dan berehat. Bilik yang sejuk juga menghalang peranti elektronik, seperti komputer riba dan telefon pintar, daripada terlalu panas.

Tetapi unit penghawa dingin tidak hanya memberikan udara sejuk. Kerana mereka mempunyai penapis terbina dalam dan termostat, unit A / C juga meningkatkan kualiti udara dalaman dan mengekalkan suhu udara yang betul. Penghawa dingin juga boleh menjaga kelembapan pada tahap yang selesa.

Ramai orang pernah teragak-agak mempunyai unit kond udara yang dipasang di rumah mereka kerana kos elektrik. Nah, anda akan gembira mengetahui bahawa ini tidak berlaku lagi, terima kasih kepada peningkatan kecekapan tenaga model A / C terkini. Penghawa dingin juga telah menjadi lebih berpatutan, dan pasti ada model yang sesuai dengan bajet anda.

Untuk membimbing anda dalam carian anda, berikut adalah senarai Top 10 Aircon Brands di Malaysia bersama-sama dengan model A/C mereka yang paling laris untuk rumah.

Jenama Aircon terkemuka di Malaysia dengan model paling larisMengapa membelinya?Harga (RM)
Tajam

Model: J-Tech Inverter Air Conditioner AHX9VED2 1.0HP

Mod ECO untuk mengurangkan kos elektrik 1,349.00
Panasonic

Model: Standard Bukan Penyongsang Aero Siri Aircon CS-PN9VKH-1 1.0HP

Mod yang kuat untuk penyejukan super cepat 1,101.00
Hisense

Model: Penghawa dingin bukan penyongsang AN10DBG 1.0HP

Operasi mudah, Nilai untuk wang 769.00
Haier

Model: Penghawa dingin bukan inverter dengan LED HSU-09LTA17 1.0HP

Mod Turbo untuk penyejukan yang lebih cepat 709.00
Hitachi

Model: RAS-VX10CG Premium Inverter Scene Kamera Siri Penghawa dingin 1.0HP

Sensor pintar untuk pelarasan suhu automatik 1,585.00
Daikin

Model: Inverter Penghawa dingin FTKG28QV1L/RKG28FV1D 1.0HP

Keseimbangan penyejukan cepat dan penjimatan tenaga 1,319.00
Acson

Model: Moveo A5PA10C Penghawa dingin mudah alih 1.0HP

Mudah alih 1,345.41
Samsung

Model: S-Inverter Premium Penghawa dingin AR10TYHYD 1.0HP

Ciri Penyejukan Auto AI untuk mengekalkan keadaan suhu yang optimum 1,699.00
Elektrik Mitsubishi

Model: Penyongsang Penghawa dingin MSY-JP10VF 1.0HP

Pembersihan udara dengan Penapis Nano Platinum 1,269.00
Midea

Model: MWF-12CMN1 jenis tingkap penghawa dingin 1.5HP

Pemasangan mudah, operasi mudah 1,129.00
Jenama penghawa dingin mana yang terbaik?

Top 10 Aircons di Malaysia

1. Tajam

Model: Sharp J-Tech Inverter Air Conditioner AHX9VED2 1.0HP

Tajam J-Tech Inverter Pendingin Hawa AHX9VED2 1.0HP

Sharp J-Tech AHX9VED2 adalah penghawa dingin jenis inverter 1HP yang menggunakan penyejuk R32 dan mempunyai kapasiti penyejukan sebanyak 9,700 BTU/j. Ia mempunyai pangkat penjimatan tenaga bertaraf 5 bintang dan Mod ECO yang menghalang overcooling dan mengurangkan kos elektrik dengan menyesuaikan penggunaan kuasa.

Selain daripada Mod ECO, aircon ini juga mempunyai Mod Jet Berkuasa, Mod Bayi, Mod Breeze, dan Mod Tidur Terbaik. Ia juga mempunyai Sistem Aliran Udara Coanda, yang menghantar udara sejuk ke siling dan merentasi dinding bilik semasa proses penyejukan, menyebarkan udara sejuk secara tidak langsung di seluruh bilik.

Dapatkan Sharp J-Tech Inverter Air Conditioner AHX9VED2 1.0HP di

Berkaitan: Penyejuk Udara Terbaik di Malaysia

2. Panasonic

Model: Panasonic Standard Non-Inverter Aero Series Aircon CS-PN9VKH-1 1.0HP

Panasonic Standard Non-Inverter Aero Series Aircon CS-PN9VKH-1 1.0HP adalah harga penghawa dingin panasonik terbaik Malaysia

Panasonic CS-PN9VKH-1 adalah udara 1HP bukan penyongsang standard yang menggunakan peti sejuk R32 yang mampan. Ia mempunyai penarafan kecekapan tenaga 3 bintang dan kapasiti penyejukan 9,500 BTU /j. Ia mempunyai Mod Berkuasa yang menyediakan penyejukan cepat dengan menjalankan kedua-dua pemampat dan kipas pada kelajuan tertinggi. Mod ini menyejukkan bilik sehingga 18 peratus lebih cepat daripada mod sejuk biasa. Mod lain termasuk Mod Senyap dan Mod Operasi Kering Lembut.

Dapatkan Standard Panasonic Non-Inverter Aircon CS-PN9VKH-1 1.0HP di

3. Hisense

Model: Hisense non-inverter air penghawa dingin AN10DBG 1.0HP

Hisense non-inverter air penghawa dingin AN10DBG 1.0HP

Hisense AN10DBG adalah sebuah pesawat udara bukan penyongsang 1HP dengan peti sejuk R32. Untuk harga ia menawarkan nilai yang besar kerana ia mempunyai kapasiti penyejukan 9,500 BTU / j dan penarafan kecekapan tenaga 3-bintang. Ia mempunyai operasi yang mudah dan mempunyai ciri-ciri biasa seperti pemasa, output bunyi yang rendah, paparan LED, mod tidur, dan kelajuan kipas auto. Ia juga mempunyai penapis pengionan serta penapis berkempatan tinggi untuk meningkatkan kualiti udara.

Tidak ada yang mewah tentang kond udara ini, yang menjadikannya begitu baik. Ia mempunyai semua ciri-ciri yang diperlukan dalam penghawa dingin tanpa perut dan wisel tambahan yang boleh menambah kos.

Dapatkan Hisense Non-Inverter Air Conditioner AN10DBG 1.0HP di

4. Haier

Model: Haier Non-Inverter Air Conditioner dengan LED HSU-09LTA17 1.0HP

Haier Non-Inverter Air Conditioner dengan LED HSU-09LTA17 1.0HP

Haier HSU-09LTA17 adalah sebuah pesawat tanpa penyongsang 1HP dengan paparan LED. Ia menggunakan peti sejuk R410, yang tidak mesra alam sebagai R32. Ini mungkin salah satu sebab mengapa ia mempunyai penarafan 2 bintang dari segi kecekapan tenaga. Dari segi prestasi keseluruhan walau bagaimanapun, model kond udara ini mendapat ibu jari. Ciri menonjol adalah Mod Turbo, yang boleh menyejukkan bilik 1.5 darjah Celsius lebih rendah dalam jangka masa hanya 3 minit. Itulah 47 peratus lebih cepat daripada mod penyejukan biasa!

Dapatkan Pendingin Hawa Bukan Penyongsang Haier dengan LED HSU-09LTA17 1.0HP di

5. Hitachi

Model: Hitachi RAS-VX10CG Premium Inverter Scene Kamera Siri Udara 1.0HP

Hitachi RAS-VX10CG Premium Inverter Scene Kamera Siri Penghawa dingin 1.0HP

Jika anda bosan dengan aircond putih yang sama, mengapa tidak memilih satu dengan warna yang berbeza? Hitachi RAS-VX10CG adalah sebuah pesawat penyongsang premium 1HP dengan teknologi Kamera Adegan. Apa teknologi ini lakukan? Nah, ia seperti sensor yang bijak mengimbas bilik untuk aktiviti manusia. Ia kemudian menyesuaikan suhu dan arah aliran udara untuk disesuaikan dengan penghuni bilik.

Aircon ini juga mempunyai sensor tidur, yang berfungsi dengan cara yang sama. Ia memantau tidur anda dan merendahkan atau meningkatkan suhu ke tahap yang optimum mengikut peringkat tidur yang anda ada.

Terdapat banyak lagi ciri yang perlu disukai mengenai model A/C premium ini, seperti kapasiti penyejukan 9,730 BTU/j, angin Selamat Datang, Kawalan Logik Kabur, dan Mod Eko, antara lain. Satu-satunya kelemahan yang dapat kita lihat ialah ia menggunakan penyejuk penyejuk R410a, yang kurang cekap daripada R32.

Dapatkan Hitachi RAS-VX10CG Premium Inverter Scene Camera Siri Udara 1.0HP di

6. Daikin

Model: Daikin Inverter Wall Dipasang Penghawa dingin FTKG28QV1L/RKG28FV1D 1.0HP

Daikin Inverter Wall Dipasang Penghawa dingin FTKG28QV1L/RKG28FV1D 1.0HP adalah daikin terbaik Malaysia. di mana untuk mencari promosi daikin Malaysia

Daikin FTKG28QV1L/RKG28FV1D adalah penyongsang 1HP A/C. Ia menggunakan penyejuk R32 sebagai ejen penyejukan dan mempunyai kuasa penyejukan 9,500 BTU/j. Ciri bintangnya adalah Teknologi Innovaire, penggunaannya menghasilkan penyejukan ultra cepat bersama-sama dengan penjimatan tenaga yang ketara.

Teknologi penyongsang ini pada dasarnya menjejaskan operasi aircon dalam tiga cara. Pertama, ia menyimpan tahap bunyi bising ke bawah. Kedua, ia memastikan penggunaan tenaga yang optimum dengan secara automatik menyesuaikan suhu kepada penjimatan tenaga dan oleh itu tahap mesra alam. Ketiga, dengan menggunakan penyejuk penyejuk R32, ia dapat mengimbangi kecekapan tenaga dan operasi yang kuat yang menjadikan A /C menyejukkan bilik dalam masa yang lebih singkat.

Dapatkan Dinding Penyongsang Daikin Dipasang Penghawa dingin FTKG28QV1L/RKG28FV1D 1.0HP di

7. Acson

Model: Acson Moveo 1.0HP A5PA10C Penghawa dingin mudah alih

Acson Moveo 1.0HP A5PA10C Portable Air Conditioner adalah penghawa dingin mudah alih terbaik Malaysia

Acson Moveo A5PA10C adalah penghawa dingin mudah alih 1HP yang membuat anda sejuk mana-mana bilik yang anda ada. Tidak ada pemasangan dinding yang diperlukan dengan unit mudah alih ini, yang sesuai untuk situasi di mana pemasangan kekal tidak mungkin, seperti apabila anda menyewa bilik.

A/C mudah alih ini dilengkapi dengan roda kaster yang kukuh, menjadikannya mudah dipindahkan. Ia mempunyai tiga kelajuan kipas, buaian udara empat arah, panel skrin sentuh, dan alat kawalan jauh tanpa wayar. Ia mempunyai kapasiti penyejukan 10,000BTU/j dan menggunakan peti sejuk R410A.

Dapatkan Penyaman Udara Mudah Alih Acson Moveo 1.0HP A5PA10C di

8. Samsung

Model: Samsung 1HP S-Inverter Premium Penghawa dingin AR10TYHYD

Samsung 1HP S-Inverter Premium Penghawa dingin AR10TYHYD

Samsung AR10TYHYD S-Inverter Premium 1HP Air Conditioner adalah A/C yang kaya dengan ciri-ciri yang menggunakan peti sejuk R32. Ia mampu mengurangkan penggunaan tenaga sehingga 77 peratus, terima kasih kepada mod Bebas Angin. Ia juga mempunyai ciri AI Auto Cooling yang menganalisis keadaan bilik dan corak penggunaan A/C untuk mengoptimumkan mod penyejukan secara automatik. Sebagai contoh, jika suhu pilihan anda adalah 21 darjah Celsius, kond udara akan beralih secara automatik ke mod terbaik yang akan mengekalkan keadaan optimum untuk suhu itu.

Dapatkan Penghawa dingin Premium Samsung 1HP S-Inverter di

9. Mitsubishi Elektrik

Model: Mitsubishi Inverter Air Conditioner MSY-JP10VF 1.0HP

Mitsubishi Inverter Air Conditioner MSY-JP10VF 1.0HP mempunyai harga penghawa dingin terbaik Malaysia

Mitsubishi MSY-JP10VF adalah penghawa dingin jenis inverter 1HP yang menggunakan peti sejuk R32 dan mempunyai kapasiti penyejukan 9,212 BTU/j. Ia mempunyai Penapis Nano Platinum, yang mengandungi zarah platinum seramik bersaiz nanometer yang berfungsi untuk mengurai dan mengumpul habuk supaya udara output bersih dan berbau segar. Selain daripada fungsi pemurnian udara, kond udara ini juga mempunyai ciri-ciri untuk melihat keselesaan optimum anda. Ini termasuk dehumidification yang dikawal komputer, kawalan logik kabur, mod econo sejuk, mod sejuk yang kuat, dan mod auto.

Dapatkan Mitsubishi Electric MSY-JP10VF Inverter Air Conditioner 1.0HP di

10. Midea

Model: Midea MWF-12CMN1 Window-Type Series Penghawa dingin 1.5HP

Midea MWF-12CMN1 Window-Type Series Penghawa dingin 1.5HP adalah Jenama Aircon Paling Dipercayai di Malaysia

Midea MWF-12CMN1 adalah penghawa dingin jenis tingkap 1.5HP. Agak mengejutkan bahawa kond udara jenis tingkap masih ada pada hari ini dan umur, tetapi ia benar. Jenis Tetingkap A / Cs seperti model Midea ini sebenarnya bagus untuk bilik di mana ia boleh menjadi sukar untuk memasang unit jenis perpecahan. MWF-12CMN1 adalah unit all-in-one, yang entah bagaimana memberikan kelebihan berbanding AC jenis perpecahan yang lebih biasa di pasaran hari ini. Pemasangan dan operasi juga kurang rumit.

Aircon ini mempunyai kapasiti penyejukan 12,000BTU/j. Ia mempunyai sistem penyejatan kendiri yang cekap, penapis ion perak pemtulenan udara, dan ciri auto defrosting. Mudah sahaja untuk beroperasi dengan hanya menukar tombol termostat dan pemilih kipas / kuasa.

Dapatkan Penghawa dingin Siri Jenis-Tingkap Midea MWF-12CMN1 1.5HP di Midea MWF-12CMN1 1.5HP Window-Type Series Penghawa dingin di

Jenama Aircon Paling Dipercayai di Malaysia

Apabila ia datang untuk membeli rumah utama atau perkakas pejabat seperti penghawa dingin, adalah berbaloi untuk mempertimbangkan reputasi syarikat yang menawarkannya. Adakah syarikat yang terkenal dengan menawarkan produk yang boleh dipercayai? Adakah syarikat itu mempunyai keperluan pelanggan dalam fikiran apabila membangunkan produk dan menawarkan perkhidmatan?

Ia boleh menjadi sukar untuk mengukur reputasi syarikat hanya dengan melihat produknya sahaja, itulah sebabnya kami telah melakukan kerja untuk anda. Jenama dalam senarai ini telah membuktikan diri mereka boleh dipercayai ketika menyampaikan produk berkualiti dan perkhidmatan yang berpusat kepada pelanggan. Kami berharap senarai syarikat elektronik yang boleh dipercayai dan model A / C teratas mereka boleh membantu anda memilih unit penghawa dingin yang paling sesuai dengan keperluan anda.


Baca selanjutnya:

Penulen Udara Terbaik di Malaysia

Peminat Siling Terbaik di Malaysia

Pembersih Vakum Tanpa Kordless Terbaik di Malaysia

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini