Mesin Basuh Terbaik di Malaysia

Jenama Mesin Basuh Terbaik di Malaysia 2021

Mencuci pakaian dengan tangan mengambil banyak masa dan usaha. Mungkin pakaian kelihatan bersih dan segar untuk tempoh yang lebih lama. Tetapi terdapat banyak jenama mesin basuh yang boleh dipercayai di Malaysia yang menawarkan mesin basuh beban dan depan untuk menjadikan kesibukan kami lebih mudah. Mesin basuh terbaik membuat proses pembersihan pakaian, lembaran katil, dan fabrik lain seberapa mudah.

Model terbaik mesin basuh dipenuhi dengan ciri-ciri dan fungsi yang membuat pembersihan dobi kotor angin. Mereka juga cekap tenaga dan cekap air, yang bermaksud mereka boleh membantu anda menjimatkan wang pada bil elektrik dan air anda. Terdapat mesin basuh untuk setiap isi rumah dan setiap bajet juga, jadi anda pasti akan mencari yang memenuhi keperluan anda.

Untuk membantu anda, kami telah menyenaraikan jenama basuh yang paling dipercayai di Malaysia dan model terlaris mereka. Kami telah menyerlahkan ciri-ciri teratas mereka untuk membantu anda menentukan model mana yang sesuai dengan anda.

Jenama Mesin Basuh Terbaik di MalaysiaTerbaik untukHarga

(RM)

Elektrolux

9kg UltimateCare 500 Mesin Basuh EWF9025BQWA

Dobi pantas

2,399.00

Samsung

Mesin Basuh Auto 7kg Sepenuhnya WA70H4000SG

Pakaian bebas lint

625.00

Panasonic

8kg Front Load Washer NA-128XB1WMY

Penghapusan alergen dan bakteria

1,229.00

LG

T2311VS2M 11kg Inverter Washer


Kecekapan tenaga


1,229.00

Tajam

7kg Top Load Mesin Basuh Automatik Sepenuhnya ES718X

Pakaian bebas snag

659.00

Toshiba

10kg Top Load Mesin Basuh Automatik Sepenuhnya AW-H1100GM / AW-B1100GM

Penyingkiran kotoran

1,198.00

Bosch

Mesin Basuh Serie 4 7.5kg WAN22121SG


Operasi senyap


1,399.00

Hitachi

Mesin Basuh SF-120XAV


Kemasan bebas kusut


1,458.00
Beko
10kg AquaSonic+ Top Load Mesin Basuh BTU1008W

Kecekapan air

1,187.00

Midea

Mesin Basuh Separa Auto 6kg MSW-6008P

Beban kecil

315.00

Morgan

Mesin Basuh Separa Auto MWM-1310SA

Pengeringan hari hujan

485.99

Hisense

7.5kg Top Load Mesin Basuh WTDW751S

Pemuliharaan air

546.00

Khind

Mesin Basuh Separa Auto 12kg WM1200

Beban besar

339.00

Jenama mesin basuh mana yang terbaik di Malaysia?

13 Mesin Basuh Terbaik di Malaysia

1. Elektrolux

Model: Electrolux 9kg/ 7.5kg UltimateCare 500 Mesin Basuh EWF9025BQWA

Best Washing Machine Brands di Malaysia ialah Electrolux 9kg UltimateCare 500 Mesin Basuh EWF9025BQWA

Pakaian seragam sekolah, memakai pejabat, dan pakaian lain yang dipakai setiap hari perlu dibasuh dengan cepat. Mesin basuh Elektrolux depan ini boleh menjaga itu. Model Electrolux UltimateCare 500 Mesin Basuh EWF9025BQWA mempunyai kitaran basuh Quick 15, yang mendapat pencuci pakaian anda dilakukan dalam masa 15 minit. Untuk beban yang lebih besar, terdapat fungsi Harian 60, yang memberikan anda kebebasan untuk memilih suhu basuh.

Electrolux EWF9025BQWA juga dilengkapi dengan Vapour Care Technology, yang menamatkan setiap kitaran basuh dengan semburan wap yang ringan. Ini memberikan fabrik kemasan yang lebih lancar dengan kedutan yang kurang, dan juga menyingkirkan sehingga 99 peratus kuman dan alergen.

Dapatkan mesin basuh Elektrolux ini di

Baca selanjutnya: Pengering untuk Dapatkan Dobi Segar dalam Masa Cepat Berganda

2. Samsung

Model: Samsung 7KG Mesin Basuh Auto Sepenuhnya WA70H4000SG

Samsung 7KG Mesin Basuh Auto Sepenuhnya WA70H4000SG

Ada sesuatu yang ajaib tentang mesin basuh Samsung beban atas ini, dan kami tidak bercahupakan. Mesin Basuh Auto Penuh Samsung 70H4000SG mempunyai Penapis Sihir, yang mengumpul semua bulu, lint, dander, dan zarah lain yang keluar dari pakaian anda. Ini memastikan segala-galanya kemas dan kemas, dan menghalang saliran anda daripada tersumbat.

Samsung WA70H4000SG menawarkan semburan air pekat yang mengagihkan bahan pencuci sama rata untuk mencuci yang lebih teliti. Ia juga mempunyai Sistem Pengeringan Turbo Udara, yang mengekstrak lebih banyak air dari pakaian anda untuk masa pengeringan yang dikurangkan.

Dapatkan mesin basuh ini di

Disyorkan: Pencucuh Dobi Terbaik di Malaysia

3. Panasonic

Model: Panasonic 8kg Front Load Washer NA-128XB1WMY

Panasonic 8kg Front Load Washer NA-128XB1WMY menawarkan pilihan pencuci panas dengan air 60 °C / 90 °C untuk membuang bakteria serta alergen isi rumah biasa yang boleh merengsakan kulit sensitif. Ini juga membantu mencegah bau busuk, dan disyorkan untuk barangan seperti tuala mandi, tuala dapur, linen katil, dan pakaian bayi. Ia juga mempunyai kitaran Pencuci cepat selama 15 minit untuk pakaian yang perlu disalahihkan ASAP.

Dapatkan mesin basuh ini di

4. LG

Model: Mesin Basuh LG T2311VS2M 11KG Inverter Washer

Mesin basuh terbaik Malaysia 2020 ialah Mesin Basuh LG T2311VS2M 11KG Inverter Washer

LG T2311VS2M 11kg Inverter Washer dilengkapi dengan Teknologi Inverter Pintar, yang menyesuaikan penggunaan tenaga untuk menjimatkan sehingga 36 peratus kuasa. Dengan penggunaan kuasa yang berkurangan datang bil elektrik yang lebih rendah, jadi anda tidak perlu menunggu sehingga buasir dobi anda untuk mencucinya. Anda boleh menggunakan mesin basuh ini sekerap yang diperlukan tanpa anda bimbang tentang kos tenaga.

Mesin basuh LG ini juga mempunyai fungsi Diagnosis Pintar, yang membantu dalam mendiagnosis dan menyelesaikan masalah mekanikal yang mungkin timbul. Hanya pasang Aplikasi Dobi Pintar LG pada telefon bimbit anda dan ikuti langkah-langkah untuk penyelesaian masalah.

Dapatkan mesin basuh ini di

5. Tajam

Model: Sharp 7kg Top Load Mesin Basuh Automatik Sepenuhnya ES718X

Tajam 7kg Top Load Mesin Basuh Auto Sepenuhnya ES718X. apakah Harga mesin basuh terkini di Malaysia

Sharp 7kg Top Load Full Auto Washing Machine ES718X mempunyai beberapa ciri kemenangan, termasuk fungsi pencuci cepat, ciri kawalan logik kabur, sistem air terjun pintar, dan permulaan automatik. Apa yang paling kita sukai ialah gendang keluli tahan karat tekstur basuh, yang membantu menjaga fabrik dalam keadaan teratas. Tidak seperti gendang mesin basuh konvensional yang mempunyai lubang yang diindenkan, gendang SS di mesin basuh Sharp ini mempunyai lubang rata.

Ini banyak menghalang pakaian daripada menggosok pada gendang, yang cenderung merosakkan fabrik. Dengan ciri ini, anda tidak perlu bimbang tentang snags pada pakaian, selimut dan fabrik tenunan kegemaran anda.

Dapatkan mesin basuh ini di

6. Toshiba

Model: Toshiba 10KG Top Load Mesin Basuh Automatik Sepenuhnya AW-H1100GM / AW-B1100GM

Beli mesin basuh Dalam Talian Malaysia ialah Toshiba 10KG Top Load Fully Auto Washing Machine AW-H1100GM / AW-B1100GM

Toshiba 10KG Top Load Top Auto Washing Machine AW-H1100GM / AW-B1100GM mempunyai sistem suntikan air berkembar yang kuat yang menjana aliran air yang sangat cepat, yang menembusi jauh ke dalam serat kain untuk mengepam kotoran dan kotoran yang degil. Mesin basuh ini juga dilengkapi dengan pulsator hibrid 12 sayap yang mewujudkan kesan air terjun yang kuat dan mengedarkan air pencucuk sama sekali, sambil menambah keupayaan mesin untuk membuang kotoran berat.

Dapatkan mesin basuh ini di

7. Bosch

Model: Bosch Serie 4 Mesin Basuh 7.5kg WAN22121SG

Mesin basuh terbaik Brands di Malaysia 2020 ialah Bosch Serie 4 Mesin Basuh 7.5kg WAN22121SG

Mesin basuh hadapan Bosch Serie 4 7.5kg beroperasi secara senyap-senyap, terima kasih kepada motor EcoSilence Drive. Motor tanpa berus ini mengurangkan bunyi geseran tanpa mengorbankan prestasi. Ia juga meminimumkan haba dan haus, menjadikan mesin lebih tahan lama.

Satu lagi ciri mengurangkan bunyi adalah sidewall AntiVibration. Panel sisi terlindung mengurangkan getaran dan memberikan kestabilan yang lebih besar kepada mesin semasa proses mencuci dan berputar. Sidewalls terbatas yang dipertingkatkan mengawal paras bunyi selanjutnya, memastikan operasi yang tenang di seluruh kawasan.

Dapatkan mesin basuh ini di

8. Hitachi

Model: Mesin Basuh Hitachi SF-120XAV

Mesin basuh Hitachi Malaysia ialah Mesin Basuh Hitachi SF-120XAV

Mesin basuh beban atas Hitachi SF-120XAV mempunyai fungsi Pencuci Aliran Dinamik yang cekap mengedarkan sejumlah besar air. Ini menjadikan air menembusi jauh ke dalam fabrik, membantu membuang kotoran yang mendalam dan degil dalam fabrik tanpa merosakkan gentian.

Satu lagi ciri hebat mesin basuh Hitachi ini adalah keupayaannya untuk memastikan pakaian tidak kusut pada akhir kitaran putaran. Pada akhir setiap kitaran putaran, pendikit mesin bergerak mengikut arah jam dan arah jam berulang kali. Usul ini membuatkan barang-barang jatuh dari dinding tab mandi, menjadi tidak telus dalam proses. Ciri ini menjadikannya lebih mudah untuk mengeluarkan pakaian dari tab mandi dan juga meminimumkan kedutan pada pakaian yang disalaharkan.

Dapatkan mesin basuh ini di

9. Beko

Model: Beko 10kg AquaSonic+ Top Load Mesin Basuh BTU1008W

jenama mesin basuh terbaik ialah Beko 10kg AquaSonic+ Top Load Washing Machine BTU1008W

Beko 10kg AquaSonic+ BTU1008W mesin basuh beban atas mungkin kelihatan mudah, tetapi ia dilengkapi dengan semua teknologi yang anda perlukan untuk membuat membasuh pakaian dan fabrik lebih cepat dan mudah. Oleh kerana Teknologi AquaSonic, model mesin basuh Beko ini mampu menghasilkan getaran yang tinggi, yang membantu dalam mencapai prestasi mencuci yang lebih baik sambil mengurangkan penggunaan air dan penggunaan bahan pencuci. Teknologi ini menjana 20,000 gelombang getaran sesaat untuk membantu dalam menghapuskan kotoran dari dobi anda dengan teliti.

Dapatkan mesin basuh ini di

10. Midea

Model: Midea 6kg Semi Auto Mesin Basuh MSW-6008P

Mesin Basuh Semi Auto Midea 6kg MSW-6008P

Jika anda hanya mencuci beban kecil pada satu masa dan mencari mesin basuh yang mudah dan mudah, Midea 6kg Semi Auto MSW-6008P adalah pilihan yang paling menjimatkan. Ia mungkin tidak mempunyai teknologi canggih yang mempunyai model yang lebih mahal, tetapi ia pasti mendapat pekerjaan yang dilakukan.

Apa yang anda akan suka tentang mesin basuh Midea ini adalah bahawa ia tidak memerlukan bekalan air yang berterusan untuk ia beroperasi, yang bermaksud ia menjimatkan air. Ciri-ciri tidak kekecohan termasuk pemilih longkang basuh, pemilih pemasa basuh, pemilih pemasa putaran, dan sistem penapis yang menghalang sisa sabun dan pembentukan lint di dalam tab mandi.

Dapatkan mesin basuh ini di

11. Morgan

Model: Morgan Semi Auto Mesin Basuh MWM-1310SA

Mesin basuh kecil disukai oleh rakyat Malaysia Morgan Semi Auto Basuh Mesin MWM-1310SA

Salah satu perkara pertama yang anda mungkin perhatikan mengenai Morgan MWM-1310SA Semi Auto Washing Machine adalah asas yang kukuh, yang direka khas untuk menjaga tikus dan tikus daripada merosakkan mesin, yang boleh menjadi masalah dalam banyak isi rumah. Pangkalan anti-tikus menghapuskan keperluan untuk mana-mana pangkalan tambahan untuk mesin.

Kapasiti mencuci mesin basuh Morgan 10kg ini lebih daripada cukup untuk dobi bernilai seminggu untuk keluarga kecil hingga sederhana. Ia juga mempunyai kapasiti berputar 6.5kg dengan fungsi kering udara, yang merupakan sesuatu yang benar-benar diperlukan terutamanya semasa hari hujan musim tengkujuh.

Dapatkan mesin basuh ini di

12. Hisense

Model: Hisense 7.5kg Top Load Mesin Basuh WTDW751S

Kebanyakan mesin basuh padat di Malaysia ialah Mesin Basuh Muatan Atas Hisense 7.5kg WTDW751S

Hisense 7.5kg WTDW751S Top Load Washing Machine adalah automatik sepenuhnya dan mempunyai beberapa ciri. Kotak pencuci Bubble Clean, dengan struktur seperti maze, memudahkan pembubaran dan pengaktifan pencuci dan menjana gelembung yang membersihkan pakaian dan membuang kotoran. Kemudian terdapat corak salji yang menarik dari gendang, yang membantu meningkatkan prestasi pembersihan dan melindungi pakaian daripada kerosakan.

Salah satu ciri kegemaran kami model ini adalah fungsi pemeliharaan aqua, yang menyimpan air di dalam tab mandi selepas bilas terakhir, membolehkan anda menggunakan semula air untuk tugas pembersihan lain di sekitar rumah. Ciri-ciri lain mesin basuh Hisense ini adalah bersih tab mandi, pendesak windmill 3D, teknologi air terjun 3D, pemilihan paras air, kawalan logik kabur pintar, dan kunci kanak-kanak.

Dapatkan mesin basuh ini di

13. Khind

Model: Khind 12kg Semi Auto Mesin Basuh WM1200

Mesin Basuh Separa Auto Khind WM1200

Jika anda sedang mencari mesin basuh ber kapasiti besar yang tidak akan memecahkan bank, Mesin Basuh Separa Auto Khind WM1200 mungkin hanya apa yang anda perlukan. Jika anda mempunyai keluarga besar atau perlu mencuci beberapa barangan pakaian sekaligus, mesin basuh ini secara literal akan menjadi bantuan besar.

Ia mempunyai pulsator besar untuk mencuci yang lebih kuat dan bebas kotoran, dengan kapasiti mencuci sehingga 12kg setiap beban-itu sekitar 60 baju sekaligus! Kapasiti putaran untuk model ini adalah 7kg, cukup besar untuk barangan harian yang perlu dikeringkan dengan cepat.

Dapatkan mesin basuh ini di

Di mana Nak Beli Mesin Basuh di Malaysia

Melakukan dobi dengan mesin basuh membantu anda menjimatkan masa dan membolehkan anda menjalankan tugas lain. Dengan beban terbaik dan penindas beban depan dari jenama yang dipercayai, anda tidak perlu memantau proses pembersihan setiap minit.

Anda boleh yakin bahawa pakaian, linen, tuala, dan fabrik lain akan dibasuh dengan teliti dengan usaha yang sangat minimum di pihak anda. Sesungguhnya, mengapa tayar diri anda keluar dengan pencuci tangan apabila anda boleh membiarkan mesin basuh melakukan semua kerja berat? Dengan itu berkata, kami berharap kajian semula mesin basuh teratas di Malaysia membantu anda mencari model terbaik yang akan memenuhi keperluan anda.

Baca selanjutnya:

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini