Pusat Beli-belah Terbaik di KL Malaysia 2023

Kuala Lumpur adalah salah satu tempat terbaik untuk membeli-belah dengan semua kedai runcit yang ada. Jika anda bercadang untuk ke KL tidak lama lagi, anda pastinya perlu memanfaatkan lawatan anda dan membeli-belah sepuasnya!

Kebanyakan pusat membeli-belah boleh ditemui di tengah-tengah bandar, tetapi Lembah Klang terletak berhampiran di mana anda boleh menemui banyak pusat membeli-belah.

Lawatan anda ke negara yang menakjubkan ini tidak akan lengkap tanpa membeli-belah! Jadi kami telah mengumpulkan beberapa pusat beli-belah terbaik di Kuala Lumpur untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya lawatan anda.

Ini juga merupakan tempat di mana anda boleh menemui hampir semua item yang anda cari.

Top 10 Shopping Mall Terbaik di KL

Adakah anda suka beg? Atau mungkin anda sedang mengumpul kasut dan pakaian? Bagaimana pula dengan merancang untuk mendapatkan sesuatu untuk keluarga anda apabila anda pulang ke rumah? Anda boleh menemui hampir semua ini di Kuala Lumpur! Dan pusat membeli-belah juga menyenangkan dan memuaskan mata jadi anda pasti akan suka mengunjunginya walaupun sekali.

Berikut adalah beberapa pusat membeli-belah terbaik di Kuala Lumpur yang anda tidak patut ketinggalan.

Pavilion Kuala Lumpur – Upmarket Shopping Mall at Bukit Bintang

Apakah pusat membeli-belah terbesar di Kuala lumpur?, Pavilion Kuala Lumpur - Pusat Beli-belah Kelas Atas di Bukit Bintang ialah Pusat Beli-belah yang sangat popular - Top 10 Pusat Beli-belah Terbaik di KL, Pusat beli-belah manakah yang terbaik di Kuala lumpur?, 10 Pusat Beli-belah Terbesar & Terbaik Pusat Beli-belah Di Malaysia Anda Mesti Tidak Terlepas, Tempat Beli-belah dan Apa Yang Perlu Dibeli di Kuala Lumpur, Adakah Kuala Lumpur Baik untuk membeli-belah? Adakah pakaian murah di Malaysia?, Apakah pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur?, Yang manakah pusat membeli-belah terbesar di Malaysia?, Siapa pemilik Pavilion?, Pavilion KL ada berapa tingkat?, Bila Pavilion KL dibina?, Siapa punya pavilion2?,

Berhenti dalam perjalanan ke Daerah Bukit Bintang, anda boleh menemui Pavilion Kuala Lumpur yang merupakan salah satu pusat membeli-belah paling popular di KL. Ia adalah sebuah pusat beli-belah yang besar dengan keluasan 1.37 juta kaki persegi, mengandungi hampir semua yang anda cari di pusat membeli-belah. Jika anda akan melawat Kuala Lumpur, anda tidak boleh ketinggalan yang ini.

Tetapi ia bukan hanya sebuah pusat membeli-belah. Ia juga terdiri daripada blok pejabat dan dua menara kediaman. Orang yang tinggal di sana pastinya mempunyai akses kepada hampir semua perkara tanpa perlu keluar. Pavilion adalah salah satu pusat membeli-belah yang paling banyak dikunjungi di bandar terutamanya pada waktu malam apabila terdapat banyak lampu yang mempesonakan dan hiasan malam yang cantik.

Selain daripada membeli-belah, ia juga merupakan tempat yang bagus untuk berehat dan bersantai kerana suasananya yang menenangkan. Terdapat juga air pancut kristal di pintu masuk yang merupakan inspirasi hebat untuk siaran Instagram baharu!

laman web


Pavilion KL at Bukit BintangButiran
Waktu pembukaanIsnin hingga Ahad
10 pagi hingga 10 malam
pemajuUrusharta Cemerlang (KL) Sdn Bhd
PemilikMTrustee Berhad untuk Pavilion REIT
Bilangan kedai dan perkhidmatan532
Bilangan lantai7 (Pusat Beli-belah Pavilion)
10 (Pavilion Elite)
3 ruang bawah tanah
Pavilion Kuala Lumpur Mall Info

Disyorkan: 10 Taman Tema di Malaysia untuk Kanak-kanak dan Dewasa

Suria KLCC – Pusat Beli-belah Premier dengan Menara Berkembar

Suria KLCC - A Premier Shopping Mall with the Twin Towers is top 10 must visit Shopping Malls in Malaysia, Apakah pusat membeli-belah termahal di Malaysia? Suria KLCC adalah pusat membeli-belah paling eksklusif dan mewah di Kuala Lumpur

Sememangnya bila bercakap tentang Kuala Lumpur, anda tidak boleh melangkau Menara Petronas. Ini adalah salah satu tempat paling ikonik di KL tetapi selain itu, ia juga berfungsi sebagai rumah kepada sebuah lagi pusat beli-belah yang indah di bandar, Suria KLCC.

BACA  Penyimpanan Susu Ibu Malaysia

Enam tingkat pertama menara yang indah ini terdiri daripada pusat beli-belah KLCC di mana anda boleh menemui lebih 320 kedai berbeza termasuk jenama mewah. Jika anda seorang pengumpul beg atau kasut berjenama, pastinya ini adalah tempat yang sesuai untuk anda membeli-belah. Suria KLCC juga merupakan tempat yang bagus untuk pengalaman menjamu selera yang terbaik, disediakan dengan pemandangan yang menakjubkan dari Menara Petronas itu sendiri.

Dan selepas pengalaman membeli-belah dan menjamu selera, kini tiba masanya untuk melihat beberapa tempat pelancongan yang indah di dalam Menara Petronas! Dari sana, anda boleh menemui Galeri Seni Petronas yang terkenal, Petrosains, Aquaria KLCC dan KLCC Park. Sesungguhnya, anda boleh menikmati hampir segala-galanya di satu tempat!

laman web


Suria KLCC Kuala Lumpur Butiran
PemilikKLCC Property Holdings Berhad
Bilangan lantai6
Tempat letak kereta5400
Akses transit awamStesen LRT KLCC
Berapakah ketinggian KLCC?451.9m (1,483 kaki)
Bilakah Suria KLCC dibina?Mei 1998
Suria KLCC Info

The Gardens Mall – Mid Valley

Apakah pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur? The Gardens Mall - Mid Valley adalah pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur, Manakah pusat membeli-belah terbesar di Malaysia?, Apakah yang terbaik untuk dibeli di Malaysia? Pusat beli-belah terbesar di malaysia ialah The Gardens Mall - Mid Valley
Di dalam The Garden Kuala Lumpur

The Garden Kuala Lumpur adalah kompleks membeli-belah yang mempunyai hampir semua yang anda perlukan. Ia mempunyai sejumlah 200 kedai, menampung jenama pakaian dan gedung serbaneka terbesar di dunia. The Garden mempunyai enam tingkat, dengan kedai yang berbeza tersebar sama rata di sekelilingnya.

The Garden terletak hanya beberapa kilometer dari Menara Petronas. Oleh itu, ia boleh menjadi lawatan sampingan anda selepas melawat menara berkembar ikonik Kuala Lumpur. Dan selain dari pusat membeli-belah itu sendiri, ia juga mempunyai hotel lima bintang, dua blok kediaman dan ruang pejabat.

Adakah anda suka mengumpul jenama berjenama? Maka ini adalah tempat yang bagus untuk anda! Anda boleh menemui banyak jenama di sini seperti Burberry, Calvin Klein, Hermes, Lacoste dan Versace.

laman web


The Gardens Mall – Mid ValleyButiran
pemajuKumpulan IGB
PemilikKumpulan IGB
Bilangan kedai dan perkhidmatan430
Bilakah pusat membeli-belah Gardens dibuka?20 November 1999
Saiz Gardens Mall4,500,000 kaki persegi
(di mana 1,700,000 kaki persegi adalah runcit)
The Gardens Mall – Info Mid Valley

Berjaya Time Square

Pusat Beli-belah Berjaya Times Square Di Kuala Lumpur - Beli-belah Bukit Bintang ialah 10 Pusat Beli-belah Terbaik di Kuala Lumpur, Pusat beli-belah paling popular untuk pelancong dan penduduk tempatan di Malaysia, Apa yang boleh kita lakukan di Berjaya Times Square?, Di manakah Berjaya Time Square?, Apakah yang terbaik di Berjaya Times Square?

Apabila bercakap tentang pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur, Berjaya Time Square pastinya sangat besar! Dengan 7.5 juta kaki persegi, anda boleh menemui sekitar 1,000 kedai runcit dan 60 pertubuhan makanan dan minuman. Ia adalah salah satu pusat membeli-belah yang paling banyak dikunjungi di Kuala Lumpur sejak 2003.

Manfaatkan sepenuhnya lawatan anda di bandar yang indah ini! Berjaya Time Square ialah rumah kepada hampir semua yang anda cari di pusat membeli-belah. Anda boleh menemui barangan daripada beg dan kasut mewah sehinggalah kepada produk asli orang Kuala Lumpur.

Berjaya Time Square juga mempunyai medan selera yang luas, taman tema, pawagam, spa, permainan dan arked, pasar raya, pejabat pos dan bank. Sesungguhnya, ini adalah pusat membeli-belah untuk semua peringkat umur!

laman web

Plaza Low Yat

Plaza Low Yat ialah 10 Pusat Beli-belah Baharu Di KL Untuk Dilawati tahun ini Untuk Perjalanan Anda Seterusnya, Berapa banyak pusat membeli-belah di Kuala Lumpur, terdapat lebih 50 pusat membeli-belah besar di seluruh lembah KL klang, Di manakah pusat membeli-belah terbesar di dunia? , Berapakah bilangan pusat membeli-belah di Malaysia?

Jika anda sedang mencari alat dan penemuan elektronik yang hebat, maka anda pasti perlu berkunjung ke Plaza Low Yat, atau hanya dikenali sebagai Low Yat.

Daripada pakaian, beg dan kasut, pusat beli-belah ini terdiri daripada produk elektronik dan IT. Ia berkemungkinan besar versi kedai elektronik yang boleh anda temui di pusat beli-belah biasa di kawasan tempatan anda.

Dapatkan iPhone, konsol permainan atau komputer riba terbaharu anda di sini! Berbanding dengan kedai elektronik lain, ia jauh lebih murah di sini, tetapi anda masih boleh memastikan ia sah dan sahih.

BACA  Hadiah Terbaik untuk Rakan Sekerja Malaysia 2023

Boleh tawar menawar di sini, tetapi jangan buat seolah-olah berada di pasar malam. Harga di sini sudah rendah memandangkan terdapat banyak gerai yang bersaing di sekitar. Dan jika anda berasa lapar, anda juga boleh mencari beberapa kedai makanan di sana.

laman web

Lot 10 Shopping Mall

Lot 10 Shopping Mall ialah 10 Pusat Beli Belah Kuala Lumpur TERBAIK, direktori persegi Lot 10 Shopping Mall, waktu buka Lot 10 KL, bagaimana untuk ke Lot 10 Shopping Mall, Siapa pemilik Lot 10 Shopping Mall? dimiliki oleh YTL Land dan dibuka pada tahun 1990

Lot 10 Shopping Mall ialah pusat membeli-belah dan daerah hiburan utama Kuala Lumpur. Pusat beli-belah lima tingkat ini adalah rumah kepada banyak butik tempatan, kedai konsep dan jenama antarabangsa.

Kami juga suka makan di luar di Lot 10 Hutong Foodcourt di mana ia adalah rumah kepada banyak kegemaran tempatan Malaysia dan Singapura dari Penang Fried Kway Teow hingga Chilli Pan Mee.

Beberapa pertubuhan paling terkenal yang boleh anda temui di dalam pusat beli-belah Lot 10 ialah gedung jabatan Jepun yang popular, Isetan dan rangkaian runcit Don Don Don Ki.

Anda juga boleh menemui banyak kelengkapan rumah, peralatan kamera dan aksesori komputer di pusat beli-belah ini.

laman web

Sunway Pyramid – Pusat Beli-belah & Hotel Bersama-sama untuk Membeli-belah, Makan, Bersantai dan Berseronok

Sunway Pyramid ialah 10 Pusat Beli-belah Kuala Lumpur Terbaik untuk Beberapa Terapi Runcit Serius untuk Rakyat Malaysia, 10 Pusat Beli-belah Terbaik Di Kuala Lumpur Untuk Pengalaman Membeli-belah Terbaik, pusat beli-belah KL terbaik, lokasi Sunway Pyramid

Berikut adalah sebuah lagi pusat beli-belah yang popular di Kuala Lumpur, walaupun ia terletak di bandar bersebelahan Selangor. Sunway Pyramid terkenal dengan sphinx berkepala singa yang diletakkan di pintu masuk pusat beli-belah. Ia sememangnya menarik perhatian terutamanya bagi pelancong yang datang dari pelbagai bahagian dunia.

Dari sayap lama, anda boleh menemui motif Mesir yang terkenal dan sayap baharu menampilkan lanjutan pusat beli-belah yang lebih moden. Dan salah satu ciri paling popular Sunway Pyramid ialah ia mempunyai gelanggang luncur ais dalam ruangan!

Dan sudah tentu, kita tidak akan terlepas bercakap tentang makanan. Selepas seharian menjalani terapi runcit, pergi ke banyak gerai makanan antarabangsa Sunway Pyramid, menjadikannya tempat yang sesuai untuk semua orang melepak.

Sunway Pyramid adalah salah satu pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur. Ia adalah pusat beli-belah seluas 1.7 juta kaki persegi dengan jumlah sekitar 1,000 kedai runcit di dalamnya. Dari sana, anda boleh menemui dua sayap: sayap lama dan sayap baharu. Tambahan pula terdapat 10,000 lot tempat letak kereta di sini jadi jangan risau tentang tempat letak kereta!

laman web

Alamat: 3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

The Curve – Pusat Beli-belah Terbaik untuk Kanak-kanak & Keluarga

The Curve adalah 10 pusat membeli-belah teratas di KL Sentral Malaysia, Apakah tempat terbaik untuk pusat membeli-belah di Malaysia? Tempat manakah yang menyediakan pusat membeli-belah terbaik di Malaysia untuk kanak-kanak dan keluarga?
Kredit Gambar: The Curve Shopping Mall

The Curve ialah pusat beli-belah glamor di Petaling Jaya yang menonjol di kalangan pesaingnya kerana aktiviti pasar lambak mingguan dan bukan runcit. Di dalam pusat beli-belah ini, anda boleh menemui sekitar 250 kedai runcit dan pelbagai tempat makan luar.

Ini adalah tempat yang bagus jika anda mencari penemuan yang murah tetapi hebat terutamanya apabila ia berkaitan dengan pakaian, kasut dan juga hiasan rumah. The Curve juga disambungkan ke Kidzania melalui jambatan berbumbung supaya kanak-kanak pasti akan menikmati tempat ini.

laman web

One Utama Shopping Mall – Top Mall di PJ

One Utama Shopping Mall is the Top Mall in PJ KL Malaysia, List Of Shopping Malls In Malaysia, Quiet shopping malls in Malaysia, Least Crowded Shopping Malls in KL,

Walaupun ia terletak jauh dari pusat bandar, One Utama Shopping Mall masih dianggap sebagai salah satu pusat membeli-belah paling popular di Kuala Lumpur. Ia adalah rumah kepada lebih 650 kedai di mana anda boleh menemui pelbagai jenis pakaian, kasut, beg, elektronik dan banyak lagi.

Pusat Beli-belah One Utama juga merupakan tempat yang bagus untuk mencari makanan yang enak. Terdapat begitu banyak pertubuhan makanan dan bahagian hiburan di dalamnya jadi anda pasti akan menikmati masa lapang anda di sini selepas membeli-belah.

BACA  Hadiah Trendi untuk Dia Malaysia 2022

Jenama mewah seperti Guess, Bershka, Fossil, Bobbi Brown, Levis, Nike dan Puma juga boleh didapati di sini. Walau bagaimanapun, bahagian yang baru dibangunkan adalah kawasan paling popular di pusat membeli-belah itu sekarang. Ia besar dan menempatkan kedai coklat & gula-gula Candylicious yang cantik. Anda pastinya perlu melawat pusat beli-belah ini sekurang-kurangnya sekali!

laman web

Alamat: 1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama City Centre Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Sungei Wang Plaza – Tempat Terbaik Untuk Membeli-belah Pakaian Murah

Sungei Wang Plaza - Tempat Terbaik Untuk Membeli-belah Pakaian Murah, 10 Senarai Terbaik Pusat Membeli-belah di KL yang Anda Boleh membeli-belah hingga jatuh, makan hingga jatuh, Pusat membeli-belah baharu di Malaysia

Apabila anda mendengar tentang pusat membeli-belah ini, apa yang pertama terlintas di fikiran ialah ia tidak lagi popular di kalangan kebanyakan orang. Tetapi Sungei Wang Plaza tidak pernah kehilangan percikan sepenuhnya sejak ia ditubuhkan lama dahulu. Dan sejak ia dibina lama dahulu, ia baru sahaja menerima peningkatan yang sewajarnya daripada pemilik baharunya. Ini kini merupakan pusat membeli-belah moden di mana anda masih boleh menemui tawaran yang berpatutan.

Semasa anda berada di sana, anda juga boleh menemui Star Tattoo Studio yang terkenal sekiranya anda ingin mendapatkan dakwat untuk mengenang kunjungan anda ke Kuala Lumpur.

Pusat beli-belah seluas 1.2 juta kaki persegi ini terdiri daripada banyak kiosk kecil dan kedai kecil yang menawarkan pelbagai produk daripada telefon dan aksesori komputer kepada pakaian, kasut dan barang kemas. Nah, kami juga suka wifi percuma di sini. Akses yang sangat mudah dari MRT Bukit Bintang atau Monorel Bukit Bintang.

laman web

Alamat: 6th Floor, Sungei Wang Plaza, SWP Box No. 009, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur

Manakah Pusat Beli-belah Terbaik di KL Malaysia?

Apakah pusat membeli-belah terbesar di KL?

10 Pusat Beli Belah Terbaik di KL, Pusat Beli Belah KL teratas, Pusat Beli Belah berdekatan saya Malaysia Kuala Lumpur, Senarai Pusat Beli Belah di KL, Pusat Beli Belah Terbesar Di KL anda tidak boleh ketinggalan, Apakah pusat membeli belah termahal di Kuala lumpur, Baru pusat beli-belah di Malaysia, Pusat beli-belah manakah yang terbaik di KL?, Berapa banyak Pusat Membeli-belah yang terdapat di KL?, Pusat Beli-belah Lembah Klang Terbaik, Pusat beli-belah akan datang di Malaysia

Pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur ialah One Utama Shopping Mall in Bandar Utama.

Pusat beli-belah ikonik ini menempatkan lebih 700 cawangan, menjadikannya salah satu pusat beli-belah terbesar di Malaysia dan ke-8 terbesar di seluruh Asia.

Pusat Beli-belah One Utama dibahagikan kepada beberapa aspek utama, termasuk membeli-belah, makanan, hiburan dan perkhidmatan.

Terdapat juga pelbagai jenis kedai runcit di sini daripada jenama mewah kepada kedai tawar-menawar.

Selain membeli-belah, pusat membeli-belah ini menempatkan pelbagai kemudahan yang tiada pusat membeli-belah lain, seperti taman tema tertutup, teater dalaman, lorong boling dan kedai karaoke.

Tambahan pula, pusat membeli-belah ini terletak hanya 30 minit dari Pusat Bandaraya Kuala Lumpur, dan mudah diakses melalui pengangkutan awam.

Apakah pusat membeli-belah paling mewah di Malaysia?

The Pavilion Kuala Lumpur adalah salah satu pusat membeli-belah paling mewah di Malaysia dan terkenal dengan pengalaman membeli-belah kelas pertamanya.

Ia menampilkan sembilan tahap kemewahan terunggul, dengan lebih 500 kedai runcit menawarkan beberapa jenama mewah dan label pereka yang paling berprestij.

Suasana pusat membeli-belah ini dipertingkatkan lagi dengan seni bina dalamannya; ia mempunyai atrium terbuka yang besar yang dikelilingi oleh beberapa tingkat runcit, santapan mewah dan kawasan bersantai yang santai.

Paparan tetingkap yang unik dan kreatif juga membantu mencipta pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Sebagai tambahan kepada tawaran runcitnya, pusat beli-belah ini juga menawarkan pengalaman menjamu selera dalam ruangan, pelbagai aktiviti hiburan dan pelbagai kemudahan, menjadikannya tempat yang ideal untuk membeli-belah yang mewah.

Bandar manakah yang terbaik untuk membeli-belah di Malaysia?

Malaysia adalah salah satu destinasi membeli-belah terbaik di Asia Tenggara. Kuala Lumpur ialah pusat membeli-belah di negara ini, menawarkan pelbagai pusat beli-belah, pasar dan daerah beli-belah.

Pusat beli-belah popular seperti Pavilion, Sungei Wang Plaza, Mid Valley dan Lot10 memenuhi keperluan pembeli yang mencari jenama antarabangsa terkini, manakala Chow Kit Market dan Central Market menampilkan hidangan tradisional Malaysia seperti fabrik, bahan makanan dan cenderamata.

Bagi mereka yang mencari destinasi membeli-belah tambahan, bandar Pulau Pinang dan Johor Bahru turut menawarkan pelbagai pilihan membeli-belah.

Shopping Mall KL

Mencari tempat yang sesuai untuk dilawati di Kuala Lumpur adalah memuaskan dan menyeronokkan pada masa yang sama. Dengan begitu banyak pusat membeli-belah di sekitar bandar, anda pasti akan mendapat yang terbaik daripada lawatan anda! Adakah anda merancang untuk ke Kuala Lumpur tahun ini? Rancang jadual perjalanan anda sekarang!

Baca lebih lanjut:

Mana nak cari Tukang Kunci di KL

Perkara Terbaik untuk Dibeli pada Black Friday

Bryan

Sentiasa keluar & kira-kira mencari tawaran dan promosi dalam talian di Malaysia. Sentiasa suka merenung ke angkasa dan biarkan fikiran tertanya-tanya.

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini

ms_MYMalay
Harga Terbaik Malaysia