Pusat Membeli-belah Terbaik di KL Malaysia 2022

Kuala Lumpur adalah salah satu tempat terbaik untuk membeli-belah dengan semua kedai runcit yang ada. Sekiranya anda merancang untuk pergi ke KL tidak lama lagi, anda pasti perlu memanfaatkan sepenuhnya lawatan anda dan membeli-belah semua yang anda mahukan!

Kebanyakan pusat membeli-belah boleh didapati di tengah-tengah bandar, tetapi Lembah Klang hampir berdekatan di mana anda boleh menemui banyak pusat membeli-belah.

Lawatan anda ke negara yang menakjubkan ini tidak akan lengkap tanpa membeli-belah! Oleh itu, kami telah mengumpulkan beberapa pusat membeli-belah terbaik di Kuala Lumpur untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya lawatan anda.

Ini juga merupakan tempat di mana anda boleh menemui hampir semua item yang anda cari.

10 Pusat Beli-belah Terbaik di KL

Adakah anda suka beg? Atau mungkin kau mengumpulkan sepatu dan pakaian? Bagaimana dengan merancang untuk mendapatkan sesuatu untuk keluarga anda apabila anda pulang ke rumah? Anda boleh menemui hampir semua ini di Kuala Lumpur! Dan pusat membeli-belah juga menyenangkan dan memuaskan mata jadi anda pasti akan suka melawat mereka walaupun sekali.

Berikut adalah beberapa pusat membeli-belah terbaik di Kuala Lumpur yang anda tidak boleh ketinggalan.

Pavilion Kuala Lumpur – Pusat Beli-belah Upmarket di Bukit Bintang

Apakah pusat membeli-belah terbesar di Kuala lumpur?, Pavilion Kuala Lumpur - Pusat Beli-belah Upmarket di Bukit Bintang adalah pusat membeli-belah yang sangat popular - 10 Pusat Membeli-belah Terbaik di KL, Pusat membeli-belah mana yang terbaik di Kuala lumpur?, 10 Pusat Beli-belah Terbesar & Terbaik Di Malaysia Anda Tidak Boleh Terlepas, Di Mana Untuk Membeli-belah dan Apa yang Perlu Dibeli di Kuala Lumpur,  Adakah Kuala Lumpur Bagus untuk membeli-belah? Adakah pakaian murah di Malaysia?, Apakah pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur?, Mana pusat membeli-belah terbesar di Malaysia?, Siapakah pemilik Pavilion?, Berapa banyak tingkat yang dimiliki Pavilion KL?, Bilakah Pavilion KL dibina?, Siapa yang memiliki pavilion2?,

Turun dalam perjalanan ke Daerah Bukit Bintang, anda boleh menemui Pavilion Kuala Lumpur yang merupakan salah satu pusat membeli-belah paling popular di KL. Ia adalah pusat membeli-belah yang besar dengan 1.37 juta kaki persegi, mengandungi hampir semua yang anda cari di pusat membeli-belah. Sekiranya anda hendak mengunjungi Kuala Lumpur, anda tidak boleh ketinggalan yang satu ini.

Tetapi ia bukan hanya pusat membeli-belah. Ia juga terdiri daripada blok pejabat dan dua menara kediaman. Orang yang tinggal di sana pasti mempunyai akses kepada hampir semua perkara tanpa perlu keluar. Pavilion adalah salah satu pusat membeli-belah yang paling banyak dikunjungi di bandar terutamanya pada waktu malam apabila terdapat begitu banyak lampu yang mempesonakan dan hiasan malam yang indah.

Selain membeli-belah, ia juga merupakan tempat yang bagus untuk berehat dan bersantai kerana suasananya yang santai. Terdapat juga air pancut kristal di pintu masuk yang merupakan inspirasi hebat untuk siaran Instagram baru!

Laman web


Pavilion KL di Bukit BintangButiran
WaktuIsnin hingga Ahad
10 pagi hingga 10 malam
PemajuUrusharta Cemerlang (KL) Sdn Bhd
PemilikMTrustee Berhad untuk Pavilion REIT
Tidak. kedai dan perkhidmatan532
Tidak. lantai7 (Pusat Beli-belah Pavilion)
10 (Pavilion Elite)
3 ruang bawah tanah
Maklumat Pusat Beli-belah Pavilion Kuala Lumpur

Disyorkan: 10 Taman Tema di Malaysia untuk Kanak-kanak dan Orang Dewasa

Suria KLCC – Pusat Beli-belah Premier dengan Menara Berkembar

Suria KLCC - Pusat Beli-belah Premier dengan Menara Berkembar adalah 10 teratas yang mesti dikunjungi Pusat Beli-belah di Malaysia, Apakah pusat membeli-belah paling mahal di Malaysia? Suria KLCC adalah pusat membeli-belah paling eksklusif dan mewah di Kuala Lumpur

Sudah tentu, apabila bercakap tentang Kuala Lumpur, anda tidak boleh melangkau Menara Petronas. Ini adalah salah satu tempat paling ikonik di KL tetapi selain itu, ia juga berfungsi sebagai rumah pusat membeli-belah lain yang indah di bandar, Suria KLCC.

Lihat juga  Hadiah Perkahwinan Terbaik untuk Pasangan di Malaysia 2022

Enam tingkat pertama menara yang indah ini terdiri daripada pusat membeli-belah KLCC di mana anda boleh menemui lebih daripada 320 kedai yang berbeza termasuk jenama mewah. Sekiranya anda seorang pengumpul beg atau kasut berjenama, maka pasti ini adalah tempat yang sesuai untuk anda membeli-belah. Suria KLCC juga merupakan tempat yang bagus untuk pengalaman makan terbaik, disediakan dengan pemandangan yang menakjubkan dari Menara Petronas itu sendiri.

Dan selepas pengalaman membeli-belah dan makan anda, kini tiba masanya untuk melihat beberapa tempat pelancongan yang indah di dalam Menara Petronas! Dari sana, anda boleh menemui Galeri Seni Petronas, Petrosains, Aquaria KLCC dan Taman KLCC yang terkenal. Sesungguhnya, anda boleh menikmati hampir semua perkara di satu tempat!

Laman web


Suria KLCC Kuala Lumpur Butiran
PemilikKLCC Property Holdings Berhad
Tidak. lantai6
Tempat Letak Kereta5400
Akses pengangkutan awamStesen LRT KLCC
Apakah ketinggian KLCC?451.9m (1,483 kaki)
Bilakah Suria KLCC dibina?Mei 1998
Maklumat Suria KLCC

Pusat Beli-belah Taman – Mid Valley

Apakah pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur? The Gardens Mall - Mid Valley adalah pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur, Yang merupakan pusat membeli-belah terbesar di Malaysia?, Apa yang terbaik untuk dibeli di Malaysia? Pusat membeli-belah terbesar di malaysia ialah The Gardens Mall - Mid Valley
Di dalam Taman Kuala Lumpur

The Garden Kuala Lumpur adalah kompleks membeli-belah yang mempunyai hampir semua yang anda perlukan. Ia mempunyai sejumlah 200 kedai, menampung jenama pakaian dan kedai serbaneka terbesar di dunia. Taman ini mempunyai enam tingkat, dengan kedai-kedai yang berbeza tersebar sama rata di sekelilingnya.

Taman ini terletak hanya beberapa kilometer dari Menara Petronas. Oleh itu, ia boleh menjadi perjalanan sampingan anda selepas melawat menara berkembar ikonik Kuala Lumpur. Dan selain dari pusat membeli-belah itu sendiri, ia juga mempunyai hotel lima bintang, dua blok kediaman dan ruang pejabat.

Adakah anda suka mengumpul jenama pereka? Maka ini adalah tempat yang bagus untuk Anda! Anda boleh menemui banyak jenama di sini seperti Burberry, Calvin Klein, Hermes, Lacoste dan Versace.

Laman web


Pusat Beli-belah Taman – Mid ValleyButiran
PemajuKumpulan IGB
PemilikKumpulan IGB
Tidak. kedai dan perkhidmatan430
Bilakah pusat membeli-belah Gardens dibuka?20 Disember 1999
Saiz Taman Pusat Beli-belah4,500,000 kaki persegi
(di mana 1,700,000 kaki persegi adalah runcit)
Pusat Beli-belah Taman - Maklumat Mid Valley

Berjaya Time Square

Berjaya Times Square Shopping Mall In Kuala Lumpur - Bukit Bintang Shopping is 10 Pusat Membeli-belah Terbaik di Kuala Lumpur, Pusat membeli-belah paling popular untuk pelancong dan penduduk tempatan di Malaysia, Apa yang boleh kita lakukan di Berjaya Times Square?,Di manakah Berjaya Time Square?,Apa yang terbaik di Berjaya Times Square?

Apabila bercakap tentang pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur, Berjaya Time Square pastinya besar! Dengan keluasan 7.5 juta kaki persegi, anda boleh menemui sekitar 1,000 kedai runcit dan 60 pertubuhan makanan dan minuman. Ia adalah salah satu pusat membeli-belah yang paling banyak dikunjungi di Kuala Lumpur sejak tahun 2003.

Lihat juga  Sistem Keselamatan Rumah Terbaik di Malaysia 2022

Dapatkan yang terbaik daripada lawatan anda di bandar yang indah ini! Berjaya Time Square adalah rumah hampir semua yang anda cari di pusat membeli-belah. Anda boleh menemui barang-barang dari beg dan kasut mewah hingga produk asli penduduk Kuala Lumpur.

Berjaya Time Square juga mempunyai medan selera yang luas, taman tema, pawagam, spa, permainan dan arked, pasar raya, pejabat pos dan bank. Sesungguhnya, ini adalah pusat membeli-belah untuk semua peringkat umur!

Laman web

Plaza Low Yat

Plaza Low Yat adalah 10 Pusat Beli-belah Baru Di KL Untuk Dikunjungi tahun ini Untuk Perjalanan Seterusnya, Berapa banyak pusat membeli-belah yang ada di Kuala Lumpur, terdapat lebih daripada 50 pusat membeli-belah besar di seluruh lembah KLANG KL, Di manakah pusat membeli-belah terbesar di dunia?, Berapa banyak pusat membeli-belah di Malaysia?

Sekiranya anda mencari alat dan penemuan elektronik yang hebat, maka anda pasti perlu mengunjungi Plaza Low Yat, atau hanya dikenali sebagai Low Yat. Daripada pakaian, beg dan kasut, pusat membeli-belah ini terdiri daripada produk elektronik dan IT. Kemungkinan besar versi besar kedai elektronik yang anda dapati di pusat membeli-belah biasa di kawasan tempatan anda.

Dapatkan iPhone, konsol permainan atau komputer riba terkini anda di sini! Berbanding dengan kedai elektronik lain, ia jauh lebih murah di sini, tetapi anda masih boleh memastikan ia sah dan sahih. Anda boleh melakukan tawar-menawar di sini, tetapi jangan lakukannya seolah-olah anda berada di pasar malam. Harga di sini sudah rendah kerana terdapat begitu banyak gerai yang bersaing di sekitar. Dan jika anda berasa lapar, anda juga boleh mencari beberapa kedai makanan di sana.

Laman web

Pusat Beli-belah Lot 10

Lot 10 Shopping Mall adalah 10 Best Kuala Lumpur Shopping Malls, Lot 10 Shopping Mall square direktori, Lot 10 KL waktu buka, bagaimana untuk sampai ke Lot 10 Shopping Mall, Siapa pemilik Lot 10 Shopping Mall? dimiliki oleh YTL Land dan dibuka pada tahun 1990

Lot 10 Shopping Mall adalah pusat membeli-belah dan hiburan utama di Kuala Lumpur. Pusat membeli-belah lima tingkat ini adalah rumah banyak butik tempatan, kedai konsep dan jenama antarabangsa. Kami juga suka makan di lot 10 Hutong Foodcourt di mana ia adalah rumah kepada banyak kegemaran tempatan Malaysia dan Singapura dari Penang Fried Kway Teow hingga Chilli Pan Mee.

Beberapa pertubuhan paling terkenal yang anda dapati di dalam pusat membeli-belah Lot 10 adalah kedai serbaneka Jepun yang popular, Isetan dan rangkaian runcit Don Don Don Ki. Anda juga boleh menemui banyak perabot rumah, peralatan kamera dan aksesori komputer di pusat membeli-belah ini.

Laman web

Sunway Pyramid – Pusat Membeli-belah & Hotel Bersama-sama untuk Membeli-belah, Makan, Bersantai dan Menikmati

Sunway Pyramid adalah 10 Pusat Beli-belah Kuala Lumpur Terbaik untuk Beberapa terapi Runcit Serius untuk rakyat Malaysia, 10 Pusat Beli-belah Teratas Di Kuala Lumpur Untuk Pengalaman Membeli-belah Top-End, pusat membeli-belah pusat KL terbaik, lokasi Sunway Pyramid

Berikut adalah satu lagi pusat membeli-belah yang popular di Kuala Lumpur, walaupun ia terletak di bandar jiran Selangor. Sunway Pyramid terkenal dengan sphinx kepala singa yang diletakkan di pintu masuk pusat membeli-belah. Ia pasti menarik perhatian terutamanya bagi pelancong yang datang dari pelbagai bahagian dunia.

Dari sayap lama, anda boleh menemui motif Mesir yang terkenal dan sayap baru mempunyai sambungan pusat membeli-belah yang lebih moden. Dan salah satu ciri yang paling popular di Sunway Pyramid adalah bahawa ia mempunyai gelanggang luncur ais dalaman!

Dan tentu saja, kita tidak akan melewatkan berbicara tentang makanan. Selepas sehari terapi runcit menuju ke gerai makanan antarabangsa Sunway Pyramid, menjadikannya tempat yang sempurna untuk semua orang melepak.

Lihat juga  Bagaimana Memohon Kuarantin Di Rumah di Malaysia 2022?

Sunway Pyramid adalah salah satu pusat membeli-belah terbesar di Kuala Lumpur. Ia adalah pusat membeli-belah seluas 1.7 juta kaki persegi dengan jumlah sekitar 1,000 kedai runcit di dalamnya. Dari sana, anda boleh menemui dua sayap: sayap lama dan baru. Tambahan pula terdapat 10,000 tempat letak kereta di sini jadi jangan risau tentang tempat letak kereta!

Laman web

Alamat: 3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

The Curve - Pusat Membeli-belah Terbaik untuk Kanak-kanak & Keluarga

The Curve adalah 10 pusat membeli-belah teratas di KL Sentral Malaysia, Apakah tempat terbaik untuk pusat membeli-belah di Malaysia? Tempat manakah yang menyediakan pusat membeli-belah terbaik di Malaysia untuk kanak-kanak dan keluarga?
Kredit Imej: Pusat Beli-belah Curve

The Curve adalah pusat membeli-belah glamor di Petaling Jaya yang menonjol di kalangan pesaingnya kerana pasar lambak mingguan dan aktiviti bukan runcit. Di dalam pusat membeli-belah ini, anda boleh menemui sekitar 250 kedai runcit dan pelbagai tempat makan luar.

Ini adalah tempat yang bagus jika anda mencari penemuan yang murah tetapi hebat terutamanya ketika datang ke pakaian, kasut dan juga hiasan rumah. The Curve juga dihubungkan dengan Kidzania melalui jambatan berbumbung supaya kanak-kanak pasti akan menikmati tempat ini.

Laman web

Pusat Beli-belah One Utama - Pusat Membeli-belah Teratas di PJ

One Utama Shopping Mall adalah Pusat Membeli-belah Teratas di PJ KL Malaysia, Senarai Pusat Membeli-belah Di Malaysia, Pusat membeli-belah yang tenang di Malaysia, Pusat Membeli-belah Paling Ramai di KL,

Walaupun ia terletak jauh dari pusat bandar, One Utama Shopping Mall masih dianggap sebagai salah satu pusat membeli-belah yang paling popular di Kuala Lumpur. Ini adalah rumah lebih dari 650 kedai di mana anda boleh menemui pelbagai jenis pakaian, kasut, beg, elektronik dan banyak lagi.

Pusat Beli-belah One Utama juga merupakan tempat yang bagus untuk mencari makanan yang lazat. Terdapat begitu banyak pertubuhan makanan dan bahagian hiburan di dalamnya jadi anda pasti akan menikmati masa lapang anda di sini selepas membeli-belah.

Jenama mewah seperti Guess, Bershka, Fossil, Bobbi Brown, Levis, Nike dan Puma juga boleh didapati di sini. Walau bagaimanapun, bahagian yang baru dibangunkan adalah kawasan pusat membeli-belah yang paling popular sekarang. Ia besar dan menempatkan kedai coklat & gula-gula Candylicious yang indah. Anda pasti perlu melawat pusat membeli-belah ini sekurang-kurangnya sekali!

Laman web

Alamat: 1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama City Centre Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Sungei Wang Plaza – Tempat Terbaik Untuk Membeli Pakaian Murah

Sungei Wang Plaza - Tempat Terbaik Untuk Membeli Pakaian Murah, Senarai 10 Pusat Beli-belah Teratas di KL yang Anda Boleh Membeli-belah sehingga anda turun, makan sehingga anda turun, Pusat membeli-belah baru di Malaysia

Apabila anda mendengar tentang pusat membeli-belah ini, apa yang terlintas di fikiran adalah bahawa ia tidak lagi popular di kalangan kebanyakan orang. Tetapi Sungei Wang Plaza tidak benar-benar kehilangan percikan api sejak ia ditubuhkan lama dahulu. Dan sejak ia dibina lama dahulu, ia hanya menerima facelift yang layak daripada pemilik barunya. Ini kini merupakan pusat membeli-belah moden di mana anda masih boleh mencari tawaran yang berpatutan.

Semasa anda berada di sana, anda juga boleh mencari Star Tatu Studio yang terkenal sekiranya anda ingin mendapatkan dakwat untuk mengenang lawatan anda ke Kuala Lumpur.

Pusat membeli-belah seluas 1.2 juta kaki persegi ini terdiri daripada banyak kiosk kecil dan kedai-kedai kecil yang menawarkan pelbagai produk dari telefon dan aksesori komputer hingga pakaian, kasut dan barang kemas. Nah, kami juga suka wifi percuma di sini. Akses mudah dari MRT Bukit Bintang atau Monorel Bukit Bintang.

Laman web

Alamat: 6th Floor, Sungei Wang Plaza, SWP Box No. 009, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur

Mana Pusat Membeli-belah Terbaik di KL Malaysia?

Mencari tempat yang sempurna untuk dilawati di Kuala Lumpur adalah memuaskan dan menyeronokkan pada masa yang sama. Dengan begitu banyak pusat membeli-belah di sekitar bandar, anda pasti akan memanfaatkan sepenuhnya lawatan anda! Adakah anda merancang untuk pergi ke Kuala Lumpur tahun ini? Rancang jadual perjalanan anda sekarang!

Baca lebih lanjut:

Di mana untuk mencari Tukang Kunci di KL

Perkara Terbaik untuk Dibeli pada Black Friday

Bryan

Sentiasa keluar & mencari tawaran dan promosi dalam talian di Malaysia. Sentiasa suka merenung ke angkasa dan membiarkan minda tertanya-tanya.

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini

Harga Terbaik Malaysia