syampu terbaik untuk kulit kepala berminyak di Lazada Malaysia

Syampu Terbaik untuk Kulit Kepala Berminyak 2021

Kulit kepala menghasilkan minyak semula jadi untuk mengekalkan kesihatan rambut. Tetapi minyak yang sama yang menyuburkan rambut juga boleh menyumbat folikel anda, menyebabkan rambut berminyak dan dandruff. Jika ini berlaku, ia akan menjadi sukar bagi anda untuk gaya dan mengekalkan rambut anda.

Untuk mengelakkan rambut berminyak, anda perlu mencari syampu yang betul yang boleh mengimbangi minyak yang dihasilkan oleh kulit kepala anda.

Mengapa Kulit Kepala Menjadi Berminyak dan Apakah Kesan Sampingannya?

Sebab utama kulit kepala berminyak adalah kelenjar yang terlalu aktif. Ini bermakna kelenjar di kulit kepala anda adalah minyak yang terlalu banyak produktif. Sebab-sebabnya boleh menjadi kelembapan, turun naik hormon, penjagaan kesihatan yang tidak betul, dan juga diet yang tidak sihat.

Terlalu banyak minyak pada kulit kepala anda akan membuat rambut anda clump bersama-sama dan menarik kotoran. Dalam kes-kes yang lebih teruk, minyak juga boleh membangunkan pesta dandruff dan merah dan gatal-gatal di kulit kepala anda. Kulit kepala berminyak juga boleh menyebabkan keguguran rambut jika tidak dirawat.


Berikut adalah kesan sampingan kulit kepala berminyak:

Kelemumur

Peningkatan pengeluaran minyak atau sebum boleh membawa kepada pertumbuhan besar kulat yang menyebabkan dandruff.

Dermatitis seborrheic, yang biasanya dikenali sebagai dandruff, adalah masalah kulit yang disebabkan oleh keradangan kawasan berminyak kulit kepala. Ini menyebabkan tampalan kekuningan dan kelihatan scaly yang berpusing.

Sel-sel kulit pada kulit kepala biasanya membiak apabila anda memerlukan lebih banyak daripada mereka. Sebaik sahaja anda tidak lagi memerlukannya, mereka akan mati dan menunuh. Walau bagaimanapun, sel-sel kulit ini mati dan menumpahkan lebih cepat daripada biasa, yang mengakibatkan dandruff.


Disyorkan: Syampu apa yang baik untuk kulit kepala berminyak dan dandruff?

Jerawat Dahi

Anda akan membangunkan jerawat dahi apabila minyak dari kulit kepala anda bersentuhan dengan kulit di dahi anda dan terperangkap di dalam liang-liang. Minyak yang terperangkap boleh membawa kepada bakteria jerawat, yang menyebabkan benjolan jerawat.


Keguguran Rambut

Apabila kelenjar sebaceous anda menghasilkan terlalu banyak minyak, kulit kepala menjadi terlalu berminyak. Ini mungkin kelihatan tidak berbahaya pada mulanya, tetapi pengeluaran berlebihan minyak boleh menghalang folikel rambut anda daripada berkembang secara normal. Minyak berlebihan juga menyumbat liang-liang dan membawa kepada keguguran rambut yang cepat. Clog ini juga boleh menghalang pertumbuhan rambut baru dan mengecutkan folikel rambut jika tidak dirawat.

Top 7 Syampu untuk Kulit Kepala Berminyak di Malaysia

Syampu Terbaik untuk Kulit Kepala BerminyakTawaran Terbaik
Syampu Keguguran Rambut Anti Ryo untuk Kulit Kepala BerminyakRM93.90
OGX Detoksifikasi Pomegranate dan Syampu HaliaRM57
Paul Mitchell Syampu DuaRM67.50
Pantene Micellar Detox dan Scalp Cleanse SyampuRM21.30
Syampu SMIBRM98.50
Nioxin System 1 Cleanser SyampuRM73
Kepala & Bahu Cool Menthol Anti-Dandruff SyampuRM14.90
Apakah syampu yang perlu saya gunakan untuk kulit kepala berminyak?

1. Syampu Keguguran Rambut Anti Rambut Ryo untuk Kulit Kepala Berminyak

Syampu Ryo Anti Rambut untuk Kulit Kepala Berminyak adalah syampu terbaik untuk kulit kepala berminyak di Malaysia, Apakah syampu yang disyorkan untuk rambut berminyak?

Banyak orang berbicara tentang syampu anti-rambut Ryo sekarang. Tetapi adakah semua gembar-gembuhan benar-benar berbaloi?

Syampu rambut ini yang dirumus khas untuk kulit kepala yang berminyak dan sensitif menjanjikan untuk merawat isu kejatuhan rambut. Sama seperti syampu biasa, yang satu ini dilengkapi dengan pes tebal yang mudah bertukar menjadi buih apabila direndam. Ia mempunyai bau ginseng yang kuat, yang boleh menjadi tidak menarik bagi sesetengah orang.

Syampu Keguguran Rambut Ryo terdiri daripada gabungan ekstrak herba oriental. Komposisi ini membantu menenangkan dan melegakan kegatalan kulit kepala anda. Oleh kerana ia mengimbangi pengeluaran minyak, ia akan merawat dan mencegah kulit kepala anda daripada menjadi kering dan serpihan. Yang meninggalkan rambut anda hidup, melantun dan berkhasiat.

Dapatkan syampu ini untuk

Baca lebih lanjut: Apakah tonik terbaik untuk pertumbuhan rambut?

2. OGX Detoksifikasi Pomegranate dan Syampu Halia

OGX Detoksifikasi Pomegranate dan Syampu Halia adalah syampu yang berpatutan untuk kulit kepala berminyak di Malaysia, Syampu mana yang terbaik untuk kulit kepala berminyak?, Apakah syampu yang disyorkan untuk rambut berminyak?, Adakah kulit kepala berminyak memerlukan syampu harian, Apa yang menyebabkan kulit kepala berminyak?

Ucapkan selamat tinggal kepada kulit kepala berminyak. Syampu Detoksifikasi OGX dengan pomegranate dan halia adalah satu lagi produk rambut yang sempurna untuk kulit kepala berminyak. Minyak delapan mempunyai tanin, komponen yang membantu mengawal pengeluaran minyak pada kulit kepala anda. Minyak delapan juga mengandungi asid linoleik, sesuatu yang kurang dalam kulit berminyak.

Sebaliknya, halia mempunyai sifat anti-radang. Yang boleh membantu menenangkan dermatitis seborrheic dan menyahtoksik rambut anda. Di samping itu, Syampu OGX Detoksifikasi boleh mengeluarkan sisa yang disebabkan oleh produk lain, seperti syampu kering. Ia juga menghalang kehilangan kelembapan dari kulit kepala anda. Dan kerana ia adalah Paraben, Sulfate, dan aluminium bebas, ia tidak akan menyebabkan kesan sampingan yang keras kepada rambut dan kulit kepala anda.

Dapatkan produk ini untuk

3. Paul Mitchell Syampu Dua

Paul Mitchell Shampoo Two adalah syampu terbaik untuk kulit kepala berminyak di Malaysia

Syampu ini adalah wajib untuk banyak salun kerana faedahnya pada rambut dan kulit kepala. Jika anda mempunyai kulit kepala yang menghasilkan terlalu banyak minyak, anda mungkin mahu mencuba Syampu Dua oleh Paul Mitchell. Ia membersihkan kulit kepala dengan mendalam untuk mengeluarkan lebihan minyak. Akibatnya, ia meninggalkan rambut anda berkilat, segar, dan besar.

Selain mengeluarkan lebihan sebum, Paul Mitchell Shampoo Two juga menghalang kelenjar sebaceous daripada menghasilkan terlalu banyak minyak. Dengan penggunaan berterusan, rambut anda akan menjadi kurang berminyak, menghalang kotoran daripada melekat padanya.

Produk rambut ini juga mempunyai ekstrak chamomile, yang mengawal kulit kepala anda daripada menghasilkan sebum yang berlebihan. Chamomile juga anti-radang dan antiseptik. Atas sebab ini, ia boleh membebaskan rambut anda dari dandruff dengan membersihkan liang-liang tersumbat dan menyuburkan kulit kepala. Ia juga boleh menambah luster dan bersinar ke rambut anda, menjaga ia sihat dan kelihatan baik.

Dapatkan syampu ini untuk kulit kepala berminyak untuk

4. Pantene Micellar Detox dan Scalp Cleanse Syampu

Pantene Micellar Detox dan Scalp Cleanse Syampu adalah syampu yang berkesan untuk kulit kepala berminyak di Malaysia, 7 Syampu Terbaik untuk Rambut Berminyak, Pembeli Kata Ini 7 Syampu Untuk Rambut Berminyak Simpan Berminyak, 7 Syampu Terbaik Untuk Rambut Berminyak &Scalp di Malaysia

Secara umum, air micellar mempunyai keupayaan pembersihan yang kuat. Atas sebab ini, anda boleh meringankan diri anda dengan mengetahui bahawa Pantene Micellar Detox dan Scalp Cleanse Syampu boleh membantu anda mengeluarkan terlalu banyak sebum dari kulit kepala anda.

Syampu detoksifikasi ini perlahan-lahan menghilangkan kekotoran dan kotoran dari kulit kepala anda. Perkara yang baik adalah bahawa ia membersihkan sambil menjaga kelembapan semulajadi rambut anda. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang tentang rambut anda menjadi membosankan dan kering. Ia juga mempunyai Panthenol untuk memastikan bahawa ia tidak akan mengganggu halangan kelembapan semulajadi rambut anda.

Selain itu, syampu Pantene Micellar mempunyai arang putih, antioksidan, dan pro-vitamin B5. Arang putih membantu dalam membersihkan rambut dan kulit kepala anda serta mengeluarkan kotoran dan deposit. Ia juga memulihkan keseimbangan minyak semula jadi kulit kepala anda, meninggalkan rambut anda disegarkan semula. Apa yang lebih baik adalah bahawa ia adalah bebas silikon, jadi rambut anda tidak akan kering dan rapuh.

Selepas menggunakan syampu ini, rambut anda akan berasa ringan, berhawa dingin, dan bebas gris.

Dapatkan syampu micellar ini untuk

5. Syampu SMIB

syampu kulit kepala terbaik di Malaysia

SYampu SMIB adalah jenama Korea yang popular. Komponen utamanya adalah kalsium berkualiti tinggi yang diekstrak dari karang yang boleh dimakan yang boleh anda dapati di perairan dalam yang jelas. Ekstrak karang membantu dalam menguatkan rambut dan kulit kepala.

Ekstrak kalsium karang juga mengembalikan tahap pH kulit kepala anda dan menghapuskan semua jenis kotoran dan kekotoran. Oleh kerana kulit kepala anda akan sihat, anda akan dapat menghalangnya daripada sebum yang terlebih produktif.

Syampu ini juga mempunyai campuran yang kompleks tetapi kuat enam jenis protein. Adunan memastikan bahawa rambut anda lembut, licin, dan bebas gris.

Jika anda ingin membantu lagi rambut anda dalam menyerap faedah ekstrak kalsium, anda boleh membeli SMIB InnaBi Plasma Technology Scalp Massager. Ia berfungsi dengan menghidupkan semula kulit kepala melalui penjanaan fibroblasts sintesis kolagen.

Secara keseluruhan, syampu SYampu SMIB berfungsi sebagai produk yang mengawal bukan sahaja pengeluaran minyak kulit kepala tetapi juga meningkatkan kunci yang membosankan.

Dapatkan Syampu Syampu SMIB untuk

6. Sistem Nioxin 1 Syampu Pembersih

syampu kulit kepala terbaik di Lazada Malaysia

Syampu pembersihan untuk rambut berminyak ini dirumuskan untuk menghilangkan minyak dan kekotoran, termasuk asid lemak, sebum berlebihan, dan sisa alam sekitar yang lain. Kekotoran ini perlu dikeluarkan kerana ia boleh menyebabkan sekatan folikel rambut, dengan itu menghalang pertumbuhan rambut yang sihat.

Jika anda menggunakan produk rambut lain, seperti syampu kering dan semburan tetapan rambut, syampu pembersih dari Nioxin adalah tambahan yang sangat baik untuk rutin penjagaan rambut anda. Sebabnya ialah ia membantu membersihkan laluan nutrien ke kulit kepala dan folikel anda tanpa mengeluarkan minyak pati rambut.

Di samping itu, syampu ini bukan sahaja mengawal pengeluaran berlebihan minyak di kulit kepala anda. Ia juga melindungi rambut daripada pemecahan. Ia juga mengandungi antioksidan, vitamin, dan botani yang meremajakan kulit kepala.

Dapatkan Sistem Nioxin 1 Syampu Pembersih untuk

7. Kepala &bahu sejukkan syampu Anti-Dandruff

syampu yang boleh dipercayai untuk kulit kepala berminyak di Malaysia

Syampu ini bertujuan untuk merawat dandruff. Walau bagaimanapun, ia masih mempunyai antioksidan yang bersih dan menyuburkan kulit kepala anda. Atas sebab ini, ia boleh mengurangkan pengeluaran terlalu banyak sebum pada kulit kepala anda, meninggalkan rambut anda bebas dan bebas gris.

Kepala &bahu anti-Dandruff Syampu diuji secara dermatologi. Ia juga pH seimbang, meninggalkan kulit kepala anda sihat dan bersih. Syampu ini juga mampu membersihkan diri dengan mendalam. Jadi, ia boleh mencapai clog dalam folikel rambut anda, mengurangkan jumlah minyak yang dihasilkan kelenjar sebaceous anda. Ia juga boleh menenangkan kulit kepala gatal, melembapkan kulit kepala kering, dan mengurangkan kerengsaan.

Dapatkan produk ini untuk

Syampu mana yang terbaik untuk kulit kepala berminyak?

Kulit kepala berminyak dan rambut adalah sesuatu yang banyak orang membenci kerana ia membuat mereka berasa kotor sepanjang masa. Mujurlah, terdapat banyak syampu yang boleh membantu anda mengeluarkan minyak yang berlebihan. Apa yang lebih baik adalah bahawa produk-produk ini dapat menjaga rambut anda sihat, melembapkan, dan menyuburkan.

Baca juga:

Vitamin C Serum Terbaik Yang Benar-benar Bekerja

Pembakar Lemak Terbaik di Malaysia

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini