Periuk Nasi Terbaik di Malaysia

Periuk Nasi Terbaik di Malaysia 2021

Periuk nasi adalah perkakas rumah yang hampir semua kegunaan orang Asia yang makan nasi, kerana ia menjadikan masak nasi mudah dan mudah. Dengan periuk nasi, anda tidak perlu bergaul di dapur untuk mengawasi periuk nasi anda untuk melihat sama ada anda perlu mengurangkan haba atau menambah lebih banyak air. Dengan periuk nasi, anda boleh melakukan barangan lain kerana nasi kukus berbulu anda sedang disediakan. (Dan kita pasti Uncle Rogers akan menyukai periuk nasi yang baik untuk nasi gorengnya.

Periuk nasi datang dalam saiz, bentuk, dan kapasiti yang berbeza. Periuk nasi terkecadi mempunyai kapasiti 0.6 liter, manakala yang terbesar boleh memasak nasi sehingga 200 orang atau lebih. Periuk nasi juga menawarkan beberapa ciri untuk memenuhi keperluan dan keutamaan yang berbeza. Lihat senarai Periuk Nasi Terbaik Malaysia dan dapatkan anda hari ini!

Periuk Nasi Terbaik di MalaysiaKapasiti dalam LiterTawaran Terbaik (RM)

Periuk Nasi Konvensional Panasonic SR-E18A

1.8

RM95

Periuk Nasi Konvensional Russell Taylors ERC-18

1.8

RM114.50

Primada Periuk Nasi Pintar PSCL301

3

RM164

Periuk Nasi Konvensional Philux PL-18

1.8

RM54.90

Periuk Nasi Konvensional Midea MG-GP06B

0.6

RM44.90

Toshiba Digital Rice Periuk RC-18DH1NMY / RC18DH1N

1.8

RM173

Periuk Nasi Emas Philips 5-Lapisan HD3119

2

RM142

Milux Classy Comel Mini Nasi Periuk MRC-703

0.3

RM52

Periuk Nasi Tefal RK7401

1.5

RM228

Periuk Nasi KHind RC818N RC-818N

1.8

RM79.90

Homelux Komersial Gas Nasi Periuk HGRC-23

23

RM698

Periuk Nasi Pintar Xiaomi Mijia DFB201CM

1.6

RM128

Harga Periuk Nasi Malaysia

Top 12 Periuk Nasi di Malaysia untuk Makanan Yang Dimasak Di Rumah

1. Panasonic 1.8L Periuk Nasi Konvensional SR-E18A

Panasonic 1.8L Periuk Nasi Konvensional SR-E18A

Jenama Panasonic sentiasa menikmati reputasi untuk menawarkan peralatan rumah pengguna yang boleh dipercayai dan tahan lama, seperti Panasonic 1.8L Periuk Nasi Konvensional SR-E18A. Periuk nasi ini memasak nasi berbulu dan memastikan ia hangat secara automatik selepas itu.

Dengan kapasiti 1.8 liter, ia boleh memasak sehingga 10 cawan beras dalam satu pergi – sesuai untuk keluarga kecil hingga sederhana. Periuk dalam diperbuat daripada aluminium aluminium anodised yang kukuh, dan periuk nasi dilengkapi dengan cawan pengukur berguna. Periuk nasi ini boleh didapati dalam tiga warna: Putih, Perak, dan Sky Blue.

Dapatkannya di

2. Periuk Nasi Konvensional Russell Taylors 1.8L ERC-18

Periuk Nasi Konvensional Russell Taylors 1.8L ERC-18 adalah 12 Periuk Nasi Terbaik di Malaysia untuk Nasi Lembut, Berbulu

Periuk Nasi Konvensional Russell Taylors 1.8L ERC-18 menjadikannya cepat dan mudah dimasak nasi untuk pergi dengan hidangan kegemaran anda. Anda juga boleh menggunakannya untuk memasak pasta atau mengukus sayur-sayuran anda. Hanya tambah air dan sayur-sayur, pasta, atau nasi yang tidak dimasak, letakkan tudung, dan tekan butang masak. Makanan anda akan siap dalam masa kurang dari 20 minit, dan kemudian periuk akan menyimpannya hangat sehingga tiba masanya untuk makan.

Periuk nasi ini mempunyai kapasiti 1.8 liter dan sesuai untuk ruang kecil dan keluarga kecil. Rak stim dimasukkan, menjadikan mengukus makanan anda lebih mudah.

Dapatkannya di

3. Periuk Nasi Pintar Terbaik Primada PSCL301

Primada Periuk Nasi Pintar PSCL301

Primada Smart Rice Cooker PSCL301 mempunyai kapasiti 3 liter dan kapasiti beras 1.2 liter. Ia mempunyai pemanasan tujuh peringkat, pemasa, dan periuk dalaman keluli tahan karat. Perkakas rumah ini bukan sekadar periuk nasi, bagaimanapun. Ia sebenarnya periuk pelbagai fungsi yang membolehkan anda memasak jenis makanan lain dengan mudah. Hanya pilih daripada menu pratetap: Beras, Beras Brown, Sup, Bubur, Daging, dan kegemaran semua orang, Nasi Biryani.

Periuk nasi pelbagai fungsi ini dilengkapi dengan injap stim boleh dipisahkan, penutup dalaman yang dimpled, sudu beras, cawan pengukur, dan dulang stim. Ini semua yang anda perlukan dan banyak lagi!

Dapatkannya di

4. Periuk Nasi Konvensional Philux 1.8L PL-18

Periuk Nasi Konvensional Philux 1.8L PL-18

Periuk Nasi Konvensional Philux 1.8L adalah mudah untuk digunakan dan bersih, dan bagus untuk mereka yang mencari peralatan dapur yang mesra bajet. Kapasiti 1.8 liter sudah membolehkan anda memasak sehingga 10 cawan beras. Apabila nasi dimasak, periuk nasi secara automatik membuatkannya hangat. Hanya cabut plag periuk dari sumber kuasa untuk mematikannya sepenuhnya. Periuk nasi ini mengambil pendekatan tidak masuk akal untuk memasak nasi, dan itu sesuatu yang banyak pengguna nasi menghargai dalam periuk.

Dapatkannya di

5. Periuk Nasi Konvensional Midea MG-GP06B (0.6L) MGGP06B

Periuk Nasi Konvensional Midea MG-GP06B (0.6L) MGGP06B jenama periuk nasi adalah yang terbaik

Jika anda sedang mencari periuk nasi kecil yang sesuai untuk individu atau pasangan, pertimbangkan Periuk Nasi Konvensional Midea MG-GP06B (0.6L) MGGP06B. Periuk nasi mini ini mempunyai kapasiti 0.6 liter, jadi ia sesuai untuk mereka yang tidak memasak nasi sering atau sebanyak itu, tetapi masih mahukan beras berbulu sempurna apabila mereka melakukannya.

Periuk nasi ini mempunyai tudung kaca supaya anda dapat melihat apa yang berlaku di dalamnya, dan ia juga mudah digunakan. Seperti kebanyakan periuk nasi, model ini mempunyai fungsi yang hangat dan dilengkapi dengan spatula yang menghidangkan dan cawan pengukur beras. Lebih-lebih lagi, anda boleh menggunakan ini untuk membuat sup, stew, dan hidangan lain juga.

Dapatkannya di

6. Periuk Nasi Digital Toshiba 1.8L RC-18DH1NMY / RC18DH1N

Toshiba 1.8L Periuk Nasi Digital RC-18DH1NMY / RC18DH1N Bolehkah periuk nasi kecil memasak lebih cepat? Itu bergantung kepada jenama dan jenis periuk nasi, ada yang boleh memasak nasi lebih cepat daripada yang lain

Toshiba 1.8L Digital Rice Cooker RC-18DH1NMY / RC18DH1N adalah sebahagian daripada siri Honatsukama jenama dan mempunyai periuk Honatsukama 2.2mm tebal, yang menawarkan pemindahan haba yang kuat untuk memastikan bahawa beras anda dimasak dengan sempurna. Ia juga mempunyai fungsi hangat penyimpanan automatik sehingga 6 jam, paparan LED yang jelas, vent stim boleh dipisahkan dan tudung dalaman yang boleh dipisahkan untuk pembersihan mudah, dan 11 mod yang berbeza untuk memenuhi keperluan anda. Ia memasak nasi dalam masa 30 minit dan juga mempunyai pemasa 24 jam supaya anda boleh menetapkannya untuk memasak apabila diperlukan.

Seperti yang dinyatakan, periuk nasi digital ini mempunyai 11 mod, atau menu pratetap. Terdapat enam jenis menu memasak nasi (Nasi Pantas, Beras Putih, Beras Melekit, Beras Perang, Beras Rangup) dan pratetap untuk Stim, Kek, Sushi, Sup, dan Bubur.

Dapatkannya di

7. Philips 2L 5-Lapisan Periuk Nasi Periuk Emas HD3119 - Best Multi Purpose

Periuk Nasi Emas Philips 2L 5-Lapisan HD3119 adalah 12 Periuk Nasi Kecil Terbaik di Malaysia tahun ini

Periuk Nasi Emas 2L 5-Lapisan Philips HD3119 menampilkan pemanasan 3D pintar, periuk lima lapisan tahan lama, kapasiti besar 2 liter, dan fungsi hangat 48 jam. Periuk ini mempunyai kot luar tembaga, yang membantu mengekalkan haba untuk memastikan nasi anda hangat, segar, dan sedia untuk dimakan. Empat lapisan lain adalah seperti berikut: resin pelindung untuk peningkatan ketahanan, aloi tambahan tebal untuk pengaliran haba yang seimbang, asas emas champagne untuk menyebarkan haba di seluruh periuk, dan lapisan kristal super tegar untuk mencegah calar.

Dapatkannya di

8. Periuk Nasi Mini Milux Classy Comel MRC-703 – Terbaik untuk Perseorangan

Milux Classy Cute Mini Nasi Periuk MRC-703 adalah 12 Periuk Nasi Terbaik di Singapura Untuk Nasi Kukus Sempurna

Periuk Nasi Mini Milux Classy Comel MRC-703 mungkin comel, tetapi ia melakukan pekerjaan yang benar-benar baik memasak nasi berbulu yang kita semua suka. Dengan kapasiti 0.3 liter, periuk ini hanyalah saiz yang tepat untuk satu atau dua orang. Ia dilengkapi dengan periuk dalam yang tidak melekat dan tudung kaca yang tergoda supaya anda boleh memantau kemajuan memasak nasi. Pemegang periuk nasi berkhidmat dua lagi tujuan: sebagai penyangkut tudung dan sebagai pemegang skuop beras. Periuk nasi ultra padat ini juga boleh digunakan untuk memasak bubur, mi, dan sup.

Dapatkannya di

9. Periuk Nasi Tefal RK7401 1.5L

Periuk Nasi Tefal RK7401 1.5L adalah 12 Periuk Nasi Terbaik di Singapura untuk Nasi Yang Sempurna Dimasak

Periuk Nasi Tefal RK7401 mempunyai kapasiti 1.5L dan dilengkapi dengan sembilan program memasak. Ia mempunyai periuk sfera, yang memastikan peredaran haba yang optimum supaya nasi dimasak sama sekali. Ia juga mempunyai kecerdasan buatan logik kabur, yang menyediakan pelarasan tepat dan automatik masa memasak dan suhu untuk mengelakkan overcooking. Sembilan program memasak adalah seperti berikut: Beras, Bubur, Bubur, Stim, Sup, Pencuci mulut, Masak Cepat, Kuantiti Kecil, dan Terus Hangat. Ia juga mempunyai fungsi pemasa Permulaan Tertangguh dan fungsi automatik terus hangat sehingga 24 jam.

Dapatkannya di

10. Periuk Nasi RC818N RC-818N 1.8L

Periuk Nasi Khind RC818N RC-818N 1.8L adalah 12 Periuk Nasi Terbaik di Singapura untuk hidangan Nice Homely

Periuk Nasi Khind RC818N RC-818N mempunyai kapasiti 1.8L dan mempunyai periuk dalam aluminium berkualiti tinggi, fungsi mengekalkan hangat secara automatik, penutup keluli tahan karat, dan mengendalikan yang kekal sejuk pada sentuhan. Ia juga dilengkapi dengan fius haba untuk mengelakkan terlalu panas. Periuk nasi ini mempunyai jumlah kapasiti memasak sebanyak 10 cawan, sesuai untuk kebanyakan keluarga.

Dapatkannya di

11. Periuk Nasi Gas Komersial Homelux 23L HGRC-23 - Terbaik untuk Memasak Komersial

Homelux Komersial Gas Nasi Periuk 23L HGRC-23 adalah 12 Periuk Nasi Terbaik Di Malaysia

Periuk Nasi Gas Komersial Homelux 23L HGRC-23 adalah apa yang anda perlukan apabila anda mempunyai banyak mulut untuk memberi makan - dan banyak yang kita maksudkan lebih daripada seratus orang. Periuk nasi ini sesuai untuk perniagaan, seperti restoran kecil dan perkhidmatan katering. Ia mempunyai kapasiti 23 liter dan boleh berkhidmat sehingga 120 orang. Ia dilengkapi dengan termostat magnet dan mempunyai penggunaan gas LPG maksimum 0.48kg.

Dapatkannya di

12. Periuk Nasi Pintar Xiaomi Mijia 1.6L DFB201CM

Periuk Nasi Pintar Xiaomi Mijia 1.6L DFB201CM adalah Top 12 Model Periuk Nasi di Malaysia

Periuk Nasi Pintar Xiaomi Mijia DFB201CM mempunyai kapasiti 1.6L dan periuk dalam aloi tebal 1.7mm. Ia boleh memasak nasi atau bubur sehingga enam mangkuk pada satu masa, dan ia juga boleh membakar kek 6-inci. Ia sesuai untuk satu hingga dua orang. Ia mempunyai mod memasak yang berbeza untuk memasak mudah tanpa tekaan. Periuk dalam mempunyai permukaan yang licin dan pelapis tidak melekat untuk memudahkan pembersihan.

Periuk nasi pintar ini juga mempunyai pemasa pratetap 24 jam, teruskan fungsi hangat, dan sambungan tanpa wayar melalui aplikasi, yang membolehkan anda memilih daripada beberapa resipi untuk dimasak.

Dapatkannya di

Ciri Khas: Dispenser Nasi Kebersihan Gaya Jepun (10kg)

10KG Jepun Gaya Kebersihan Nasi Dispenser Beras Tong, Buket Beras,. BEKAS BERAS

Walaupun kita berada di sana, lihat Dispenser Nasi Kebersihan Gaya Jepun yang anggun (10kg). Dispenser beras padat ini boleh memperkemaskan proses penyimpanan dan pengurusan beras anda, memastikan beras anda lebih segar untuk tempoh yang lebih lama dan membantu menjaga perkara yang kurang kemas dan lebih bersih.

Dengan kapasiti 10kg, ia sesuai untuk kebanyakan isi rumah, terutamanya mereka yang mempunyai keluarga yang lebih besar makan bersama-sama.

Dapatkannya di

Model Periuk Nasi di Malaysia: Petua Untuk Buat Periuk Nasi Anda Lebih Lama

Periuk nasi terbaik di Malaysia boleh dipercayai dan kukuh. Walau bagaimanapun, seperti mana-mana peralatan rumah yang lain, periuk nasi perlu dikekalkan dengan baik supaya ia dapat melayani anda dengan baik di luar jangka hayatnya. Ikuti petua penyelenggaraan ini untuk memastikan periuk nasi anda sentiasa berada dalam keadaan teratas.

  • Pastikan anda cabut plag periuk nasi dari sumber kuasa sebelum anda membersihkannya. Biarkan ia sejuk sebelum membersihkannya.
  • Elakkan menggunakan pembersih yang keras atau melelas pada lapisan tidak melekat pada periuk dalam.
  • Bilas periuk dalam dengan betul dan biarkan ia kering sepenuhnya sebelum meletakkannya kembali ke dalam periuk nasi.
  • Periksa plat pemanasan untuk memastikan ia bersih dan tidak ada apa-apa di atasnya sebelum meletakkan periuk dalam di dalamnya.
  • Bersihkan bahagian luar dengan kain yang bersih dan lembap.

Baca selanjutnya:

Keringkan dobi anda dengan cepat dalaman dengan pengering yang menggerunkan ini

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini