Kerusi Urut Terbaik di Malaysia 2022

Kehidupan seharian boleh memenatkan dan tertekan. Kadang-kadang walaupun kerja yang paling mudah boleh menyebabkan sakit dan kesakitan, terutamanya apabila anda semakin tua.

Bukankah lebih baik untuk hanya duduk, berehat, dan mempunyai urutan yang baik pada penghujung hari, atau bila-bila masa sepanjang hari untuk perkara itu? Sekarang, dengan Kerusi Urut Terbaik di Malaysia, anda pasti boleh!

Kerusi urut telah berada di pasaran selama bertahun-tahun, dan populariti mereka terus berkembang di kalangan mereka yang ingin mendapatkan urutan yang menenangkan dilakukan dalam keselesaan dan keselamatan rumah mereka sendiri.

Kerusi urut direka untuk melegakan ketegangan, mengurangkan sakit belakang, dan mengurangkan tekanan dengan meniru teknik dan gerakan ahli terapi urut sebenar.

Kerusi urut datang dalam pelbagai reka bentuk dan penuh dengan ciri-ciri yang berbeza untuk memenuhi citarasa individu dan bajet anda.

Kami telah memilih kerusi urut terbaik di Malaysia untuk memudahkan anda membeli-belah. Semak mereka!

11 Kerusi Urut Terbaik di MalaysiaCiri-ciri Teratas yang Kami SukaHarga (RM)
Kerusi Urut Ogawa Genix5 program urut, 6 teknik urut, pembesar suara Bluetooth7,999

Kerusi Urut Turbo Gintell DeSpace

Teknologi urut 4D, sistem penderiaan badan automatik

7,188

Snowfit SettleBack PRO Kerusi Kusyen Urut Pelbagai Fungsi Mudah Alih

Urut 20 mata dengan terapi haba dan pelarasan ketinggian, mudah alih

429

Kerusi Urut Bandar Ogawa Smart Jazz

7 program automatik dengan refleksologi kaki

8,899

Snowfit Oasis 6D Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar

Kedudukan graviti sifar, pelbagai beg udara, pembesar suara Bluetooth

2,588

OSIM uJolly 2 Back Massager

V-Grip untuk urutan leher yang disasarkan, urutan belakang penuh, saiz mudah alih

1,938

Ogawa Estilo Prime Plus Kerusi Mudah Alih

12 nod rolling, fungsi haba, mudah alih

929

Sofa Urut Ogawa Luxe Amour

Trek urut berganda, 3 program urut automatik

4,899

Snowfit Spacia II 5D Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar

Bantal kepala untuk penjajaran, beg udara, pembesar suara Bluetooth tersembunyi

2,599

Kusyen Urut Mudah Alih Ogawa XE Duo Mobile Seat XE Duo

Nod boleh laras untuk menguli dan urutan shiatsu, mudah alih

479

OSIM uDivine Sofa Urut Mini

Saiz padat, kerusi urut pelbagai guna, penggelek boleh laras

3,288

Berapakah harga kerusi urut di Malaysia?

11 Kerusi Urut Teratas di Malaysia

1. Kerusi Urut Ogawa Genix - Terbaik untuk Ibu Bapa Tua

Kerusi Urut Ogawa Genix adalah 10 Ulasan Kerusi Urut Terbaik untuk Bersantai Terbaik di Malaysia, kerusi urut terbaik untuk dibeli untuk ibu bapa, Beli kerusi urut untuk kakitangan, kajian Kerusi Urut Ogawa Genix

Kerusi Urut Ogawa Genix menawarkan pelbagai teknik urut tradisional, termasuk bergolek, menguli, mengetuk, bertepuk tangan, shiatsu, dan urutan Sweden.

Ia mempunyai reka bentuk ergonomik yang membolehkan liputan yang lebih panjang dan lebih luas dari leher ke pinggul. Kerusi urut ini juga dilengkapi dengan beg udara untuk lebih selesa di kawasan pinggang dan pinggul.

Lihat juga  Ekstrak Daun Zaitun Berkualiti Terbaik di Malaysia 2022

Anda boleh memilih daripada lima program urut, termasuk Urut Tisu Dalam (penjagaan badan lengkap), Shape N Tone (penjagaan badan yang lebih rendah), Office Pro (pinggang dan pinggul), Penjagaan Tidur (untuk kualiti tidur yang lebih baik) dan Text-Neck (leher dan bahu). Ciri-ciri lain termasuk reka bentuk Zero Wall, kedudukan Graviti Sifar, dan pembesar suara bunyi sekeliling dengan sambungan Bluetooth.

Kami mencuba kerusi dan mendapati ia membantu meningkatkan peredaran darah kami, melepaskan ketegangan otot kami dan mengurangkan tahap tekanan kami.

Dapatkan Kerusi Urut Ogawa Genix di

Baca lebih lanjut: Apakah treadmill terbaik untuk kegunaan rumah di Malaysia?

2. Kerusi Urut Turbo Gintell DeSpace - Reka Bentuk Kompak dan Moden

Gintell DeSpace Turbo Urut Chair Review Malaysia

Kerusi Urut Turbo Gintell DeSpace membolehkan anda mempunyai urutan badan penuh tepat dalam keselesaan rumah anda.

Ia dikuasakan oleh teknologi urut 4D dan upholsteri dalam kulit halus berkualiti tinggi untuk memberi anda keselesaan optimum. Yang pertama dalam teknologi 4D ialah roller yoyo turbo yang menyediakan urutan intensif di leher, bahu dan pinggang.

Terdapat lima teknik urut yang digunakan: menguli, mengetuk, shiatsu, bergolek, dan menguli serta mengetuk. Teknologi kedua ialah ciri regangan sukan, manakala yang ketiga ialah urutan putaran kaki.

Yang keempat menyediakan pergerakan goyang untuk menjadikan pengalaman urut lebih santai.

Ciri-ciri lain termasuk sistem penderiaan badan automatik untuk pengukuran badan dan kaki yang tepat, sistem urutan beg udara 3D penuh yang memastikan urutan tisu dalam dari kepala ke kaki, terapi haba yang menenangkan, pembesar suara sekeliling Bluetooth 3D, dan alat kawalan jauh dengan skrin TFT berwarna-warni.

Dapatkan Kerusi Urut Turbo Gintell DeSpace di

Disyorkan: Sistem Karaoke Rumah Terbaik di Malaysia untuk Hiburan Rumah

3. Snowfit SettleBack PRO Kerusi Kusyen Urut Pelbagai Fungsi Mudah Alih

Snowfit SettleBack PRO Kerusi Kusyen Urut Pelbagai Fungsi Mudah Alih

Kerusi Kusyen Urut Pelbagai Fungsi Mudah Alih Snowfit SettleBack PRO adalah kerusi urut lain yang boleh anda letakkan di mana sahaja.

Ia mempunyai urutan 20 mata dengan terapi haba, pelarasan ketinggian tersuai, pelarasan sudut 3D, dan gerakan menguli mengikut arah jam dan anticlockwise.

Dengan kerusi urut ini, anda boleh menenangkan otot leher, belakang, dan pinggul dan memberi mereka urutan hangat. Penggelek untuk bahagian belakang dan pinggul boleh dikawal secara berasingan.

Dapatkan Snowfit SettleBack PRO Kerusi Kusyen Urut Pelbagai Fungsi Mudah Alih di

4. Kerusi Urut Bandar Ogawa Smart Jazz

Kerusi Urut Bandar Ogawa Smart Jazz

Kerusi Urut Bandar Ogawa Smart Jazz memberikan anda pengalaman urut yang benar-benar mendalam.

Ia menawarkan gabungan empat teknik urut tradisional, iaitu mengetuk, menguli, mengetuk, dan mengetuk menguli supaya anda boleh menyesuaikan sesi anda sebagai pilihan.

Ia dilengkapi dengan tujuh program automatik: Lisa Signature, Deep Tissue, Beauty Spa, Energize, Stretch, Stress Care, dan Sweet Dreams.

Kulit mewah menjadikan duduk dan berehat lebih menyeronokkan. Ciri-ciri lain termasuk Dinding Sifar, Graviti Sifar, Terapi Termo, Urut Beg Udara, dan Refleksologi Kaki.

Dapatkan Kerusi Urut Bandar Ogawa Smart Jazz di

5. Snowfit Oasis 6D Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar

Snowfit Oasis 6D Zero Gravity Smart Massage Chair, mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?,Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah keburukan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?,Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya harus menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Bolehkah anda menggunakan kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar Snowfit Oasis 6D adalah satu lagi kerusi urut yang penuh dengan ciri yang anda akan gembira untuk mempunyai di rumah.

Dengan kerusi urut ini, anda boleh mengalami simulasi graviti sifar lanjutan dalam dua mod duduk dan satu mod tidur untuk kelonggaran total.

Ia dilengkapi dengan 10 penggelek, beg udara pelbagaiviti, fungsi terapi pemanasan belakang, dan juga stereo 3D wayarlesnya sendiri supaya anda boleh memainkan muzik anda sendiri melalui sambungan Bluetooth.

Lihat juga  Penyejuk Udara Terbaik di Malaysia 2022

Terdapat butang kawalan individu untuk roller leher, penggelek belakang atas dan bawah, dan roller kaki untuk kemudahan anda.

Dapatkan Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar Snowfit Oasis 6D Oasis di

Juga: Pengawal Lutut Terbaik untuk Sakit Lutut di Malaysia

6. OSIM uJolly 2 Back Massager Purple

OSIM uJolly 2 Back Massager Purple, mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?,Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah kelemahan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?,Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya harus menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Bolehkah anda menggunakan kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Sekiranya anda mencari sesuatu yang lebih anggun dan mudah alih, lihat Pengurut Belakang OSIM uJolly 2. Kerusi urut ini memberi tumpuan kepada menyediakan anda dengan urutan belakang penuh sambil juga mengurut leher dan bahu.

Ia mempunyai V-Grip boleh laras, yang direka untuk menyampaikan urutan leher yang disasarkan dan urutan belakang yang lebih komprehensif untuk melonggarkan leher dan simpulan otot yang kaku.

Dapatkan OSIM uJolly 2 Back Massager Purple di

7. Ogawa Estilo Prime Plus Kerusi Mudah Alih

Ogawa Estilo Prime Plus Mobile Seat, mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?,Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah keburukan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?,Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya harus menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Bolehkah anda menggunakan kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Ogawa Estilo Prime Plus Mobile Seat adalah satu lagi pilihan hebat jika anda mencari kerusi urut mudah alih.

Ia sesuai di kebanyakan kerusi rumah dan pejabat dan dilengkapi dengan tali untuk kesesuaian yang lebih selamat. Ia dilengkapi dengan 12 nod urut rolling: empat nod memberi tumpuan kepada kawasan leher dan lapan nod adalah untuk menguli dalam untuk bahagian atas dan bawah belakang.

Ia dilengkapi dengan fungsi haba untuk memanaskan bahagian belakang sambil melegakan otot tegang. Nod, tahap kekuatan, dan haba boleh diselaraskan menggunakan alat kawalan jauh yang disertakan.

Dapatkan Kerusi Mudah Alih Ogawa Estilo Prime Plus di

8. Sofa Urut Ogawa Luxe Amour

Ogawa Luxe Amour Massage Sofa, mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?,Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah keburukan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?,Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya harus menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Bolehkah anda menggunakan kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Sofa Urut Ogawa Luxe Amour kelihatan seperti sofa biasa yang anda akan dapati di mana-mana ruang tamu, tetapi ia penuh dengan ciri-ciri yang benar-benar menjadikannya salah satu kerusi urut terbaik di Malaysia.

Ia mempunyai trek urut berganda yang berfungsi di bahagian atas dan bawah belakang, dan ia juga dilengkapi dengan tiga program urut automatik supaya anda boleh memilih sama ada untuk mempunyai urutan bahagian atas badan, urutan badan yang lebih rendah, atau urutan badan penuh.

Kerusi urut ini menawarkan gabungan teknik urutan bergolek, menguli, dan mengetuk.

Ciri-ciri lain kerusi urut ini termasuk urutan tempat, tiga tahap keamatan, pelarasan condong sandaran, dan terapi haba.

Dapatkan Sofa Urut Ogawa Luxe Amour di

9. Snowfit Spacia II 5D Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar

Snowfit Spacia II 5D Zero Gravity Smart Massage Chair, mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik untuk menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?,Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah keburukan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?,Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya harus menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Bolehkah anda menggunakan kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar Snowfit Spacia II 5D mempunyai daya tarikan futuristik dan ia penuh dengan ciri-ciri yang benar-benar berteknologi tinggi.

Bantal urut kepala membantu memastikan badan anda diselaraskan dengan betul semasa setiap sesi urut, manakala beg udara menjadikan duduk atau berbaring lebih selesa.

Anda tidak akan merasakan titik tekanan semasa anda duduk dan membiarkan kerusi melakukan kerjanya dalam melegakan otot anda yang sakit dan letih.

Kerusi urut ini juga mempunyai pembesar suara Bluetooth tersembunyi dan alat kawalan jauh.

Dapatkan Kerusi Urut Pintar Graviti Sifar Snowfit Spacia II 5D di

10. Kusyen Urut Mudah Alih Ogawa XE Duo - Mudah dan Baik

Kusyen Urut Mudah Alih Ogawa Mobile Seat XE Duo, mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?,Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah keburukan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?,Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya harus menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Bolehkah anda menggunakan kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Kusyen Urut Mudah Alih Ogawa Mobile Seat XE Duo ialah kerusi urut mudah alih yang mempunyai urutan tindakan dwi.

Anda boleh memilih antara menguli dan / atau terapi shiatsu - ya, anda boleh memilih urutan individu atau menggabungkannya bersama-sama untuk pengalaman urut yang lebih diperibadikan.

Kerusi urut ini dilengkapi dengan lapan nod yang mendalam yang membantu untuk berehat dan melegakan otot yang letih dan ketat untuk membantu anda berehat.

Lihat juga  Krim Ekzema Terbaik di Malaysia 2022

Nod urut mengeluarkan sedikit haba, yang meniru kehangatan tangan manusia dan yang memberikan pengalaman yang lebih menyenangkan secara keseluruhan.

Kerusi urut ini dilengkapi dengan pengawal yang mudah digunakan yang membolehkan anda menukar haba, bergolek nod dan menguli, kedudukan nod urut, lebar dan kawasan urut, dan menetapkan masa urut.

Dapatkan Kusyen Urut Mudah Alih Ogawa Mobile Seat XE Duo di

11. Sofa Urut Mini OSIM uDivine

OSIM uDivine Mini Massage Sofa adalah 10 Kerusi Urut Terbaik di Malaysia, Apakah kerusi urut terbaik untuk dibeli?, Adakah kerusi urut berbaloi?, Mengapa kerusi urut buruk?, mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik untuk menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?, Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah kelemahan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?,Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya harus menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Sofa Urut Mini OSIM uDivine sesuai untuk ruang kecil kerana saiznya yang lebih padat. Ia mempunyai program urut automatik untuk leher dan bahu, otot belakang bawah, paha dan punggung, dan juga badan penuh.

Anda boleh menggunakan kerusi urut ini sebagai kerusi berehat, kerusi komputer, kerusi permainan, dan mengikut kehendak anda!

Ia menawarkan gabungan teknik urutan mengetuk, bergolek dan menguli, semua thich boleh disesuaikan mengikut pengalaman urut pilihan anda.

Lebar penggelek juga boleh dilaraskan untuk urutan belakang yang lebih tepat dan disasarkan, terutamanya jika anda mempunyai titik kesakitan tertentu yang anda ingin melegakan.

Kawalan untuk kerusi urut dibina ke dalam kerusi, membuat pelarasan lebih mudah.

Dapatkan Sofa Urut Mini OSIM uDivine di

Kerusi urut mana yang terbaik di Malaysia?

Kerusi urut membawa banyak faedah, daripada membuat anda berasa lebih santai kepada membantu anda pulih lebih cepat selepas bersenam.

Kerusi urut sangat sesuai untuk mereka yang mengalami sakit belakang dan mereka yang sering mengalami ketegangan otot di bahagian belakang, leher, dan bahu.

Berapakah kos kerusi urut yang baik?

Kerusi urut yang baik yang bernilai untuk wang bermula dari RM2,500. Ia harus termasuk program automatik, Sistem pintar, kulit gred tinggi, jaminan dan perkhidmatan selepas jualan.

Adakah kerusi urut berbaloi untuk dibeli?

mengapa mendapatkan kerusi urut, Apakah faedah kerusi urut?, Adakah baik menggunakan kerusi urut setiap hari?,Adakah kerusi urut tidak baik untuk kesihatan?,Adakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah ia berbaloi untuk membeli kerusi urut?,Apakah keburukan kerusi urut?, Masa terbaik untuk menggunakan kerusi urut, Adakah kerusi urut benar-benar bermanfaat?, Bolehkah anda menggunakan tukang urut belakang secara berlebihan?,Berapa lama saya perlu menggunakan tukang urut saya?,Bolehkah anda tidur di kerusi urut?,Kerusi urut 3D terbaik Malaysia, Bolehkah saya menggunakan kerusi urut semasa hamil,

Kerusi urut mahal, tetapi ia adalah pelaburan yang baik jika anda ingin berehat dan mempunyai urutan yang sihat dalam keselesaan rumah anda.

Sudah tentu, sentuhan manusia masih lebih baik kerana ia menawarkan tekanan yang anda inginkan, tetapi jika anda mencari urutan setiap hari hanya untuk mengurangkan tekanan dan kesakitan anda, lebih baik mempunyai kerusi urut di rumah di mana anda boleh menggunakan bila-bila masa.

Mereka mengatakan ia baik untuk melegakan kesakitan badan, dan ia akan menjadi sedikit menyusahkan untuk keluar dan menempah ahli terapi urut.

Bolehkah saya menggunakan kerusi urut setiap hari?

Kerusi urut adalah dinasihatkan untuk digunakan sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu untuk keberkesanan urutan pada bahagian bawah belakang, bahu, atau mana-mana bahagian badan anda dalam kesakitan.

Penggunaan kerusi urut yang berlebihan juga boleh menjadi buruk, dan berbahaya kepada otot apabila menggunakan kerusi urut setiap hari.

Kerusi urut masih bermanfaat; jika digunakan dengan betul dan sederhana.

Bolehkah orang tua menggunakan kerusi urut?

Adakah urut baik untuk orang tua?,Bolehkah kerusi urut menyakiti anda?,Berapa umur anda harus menggunakan kerusi urut?,Adakah duduk di kerusi urut baik untuk anda?, Kerusi Urut Terbaik untuk Orang Tua di Malaysia, Adakah Kerusi Urut Baik Untuk Orang Tua?,Kerusi urut untuk orang tua, Kerusi Urut Geriatrik Terbaik, Adakah duduk di kerusi urut baik untuk anda?, Cara Memilih Kerusi Urut Terbaik Untuk Warga Emas,

Penuaan adalah salah satu sebab mengapa tubuh kita berubah, dan ia adalah fakta bahawa kita akhirnya merasakan sakit badan, apatah lagi orang tua.

Kerusi urut juga memberi manfaat kepada mereka untuk bersantai dan merupakan cara terbaik untuk mengurangkan kesakitan dan ketegangan dalam otot.

Walau bagaimanapun, merawat sakit badan dan kesakitan badan tidak disyorkan, jadi masih lebih baik untuk berunding dengan doktor.

Kerusi urut hanya untuk bersantai dan mengurangkan kesakitan bagi orang tua dan bukan rawatan. 

Siapa yang tidak boleh menggunakan kerusi urut?

Kerusi urut boleh membuat semua orang berasa santai dan mengurangkan kesakitan. Malangnya, kerusi urut bukan untuk semua orang.

Menggunakan kerusi urut mempunyai pengecualian, dan ini adalah untuk mengelakkan mereka daripada sebarang masalah yang serius.

 • Kanak-kanak tidak dibenarkan menggunakan kerusi urut.
 • Jika anda lapar, berlebihan, atau terlalu letih, tidak digalakkan menggunakan kerusi urut. Pastikan anda berehat terlebih dahulu sebelum anda melakukannya.
 • Pesakit yang menderita ulser, tumor, tuberkulosis, dan lesi kulit tidak boleh menggunakan kerusi urut.
 • Orang dengan penyakit jantung dan hipertensi tidak boleh menggunakan kerusi urut kerana kelajuan mungkin menjejaskan kesihatan dan peredaran darah mereka. 

Dan apabila anda lebih santai dengan kesakitan yang kurang dan anda tidak berasa terlalu tertekan lagi, anda juga akan dapat tidur dengan lebih nyenyak. Oleh itu, nikmati banyak faedah dan beli kerusi urut hari ini!

Baca juga:

Oksimeter yang baik di Malaysia untuk memeriksa ketepuan oksigen darah

Pengurut Kaki Terbaik di Malaysia

20 Hadiah Teratas untuk Ibu yang Mempunyai Segala-galanya

Dapur Panggang BBQ Terbaik di Malaysia

Bryan

Sentiasa keluar & mencari tawaran dan promosi dalam talian di Malaysia. Sentiasa suka merenung ke angkasa dan membiarkan minda tertanya-tanya.

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini

Harga Terbaik Malaysia