Jus terbaik di Malaysia untuk buah-buahan dan sayur-sayuran

Juicer Terbaik di Malaysia 2021

Terdapat banyak manfaat kesihatan makan buah-buahan dan sayur-sayuran. Sekiranya anda tidak banyak sayur-sayuran atau pemakan buah-buahan walau bagaimanapun, jus adalah cara terbaik untuk mendapatkan vitamin, mineral, kandungan antioksidan ke dalam diet anda tanpa perlu menggigit ke dalamnya. Sudah tentu, ia adalah ideal untuk masih makan buah-buahan dan sayur-sayuran apabila anda boleh supaya anda juga boleh mendapatkan serat, yang terkandung dalam pulp yang tertinggal apabila anda mengekstrak jus.

Pakar pemakanan juga mengesyorkan menambah beberapa pulpa kembali ke dalam jus atau memasukkannya ke dalam resipi anda. Sebagai contoh, apabila anda membuat jus lobak merah, anda boleh menggunakan serat untuk membuat roti lobak merah, atau menambahnya ke beras anda.

Apa yang hebat tentang jus adalah bahawa anda tidak perlu melakukannya dengan tangan. Kami ada di sini beberapa jus teratas di Malaysia yang boleh anda pilih. Terdapat juicer untuk setiap keperluan dan bajet, jadi pastikan anda menyemaknya!


Juicer Terbaik di MalaysiaCiri-ciri TerbaikHarga (RM)

Koleksi Philips Viva Masticating Juicer HR1889/71

Jus perlahan, tiub pemakanan XL, fungsi pembersihan cepat

616.00

Khind Jus Ekstrak JE300

Kawalan dua kelajuan, pengapit keselamatan, mesra poket

71.88

Aicook AMR526 Centrifugal Juicer

Tiga mod kelajuan, kunci keselamatan, perlindungan beban

189.00

Air Pancut Jus Breville JE95

Pisau memotong berkuasa, jus kapasiti besar jag dan bekas pulpa

659.00

Kuvings Dipercayai Ryan B1700 Keseluruhan Jus Perlahan

Tiub pemakanan yang lebih luas, reka bentuk tipis, topi bukti kebocoran, sistem kunci keselamatan

1,488.00

Panasonic MJ-DJ31SSL 3-dalam-1 Juicer Blender

Jus, pengisar, dan pengisar dalam satu, jus kapasiti besar jag, pelacur pemakanan yang luas

458.00

Kenwood Citrus Juicer JE290

Direka khas untuk buah-buahan citrus, jag kapasiti besar, penggunaan kuasa yang rendah

109.00

Tefal Frutelia Metal Juicer ZE420

Badan keluli tahan karat, dua kelajuan dan fungsi nadi

229.00

Jus Pelbagai Fungsi SKG A8

Mulut lebar, sistem chute keselamatan, pelbagai fungsi

499.00

Birkeshire perlahan jus SJ-150S-M

Jus peringkat dua untuk jus yang lebih berkhasiat

172.00

Hurom HP-1500 Jus perlahan

Mudah digunakan, padat, tahan lama, bunyi bising yang rendah

2,095.00

Jus Mudah Alih AUGIENB

Padat, mudah alih, bateri boleh dicas semula, operasi USB

68.40

Morgan Jus Pengekstrak MJE-AA05W

Mudah digunakan, harga mesra poket

74.00

Pengisar Jus Terbaik di Malaysia

Top 13 Juicer di Malaysia Kita Boleh Cari

1. Koleksi Philips Viva Memancing Juicer HR1889/71

Juicer Terbaik di Malaysia ialah Philips Viva Collection Masticating Juicer HR1889/71

Philips Viva Collection Masticating Juicer HR1889/71 adalah jus perlahan yang mengekstrak jus dengan menekan dan mengisar buah-buahan dan sayur-sayuran anda, termasuk sayur-sayuran berdaun, tanpa menambah haba kepada jus mengekalkan lebih banyak nutrien. Jus masticating ini juga mengekalkan lebih banyak pulp, jadi jus yang ditekan sejuk mempunyai lebih banyak serat.

Jus ini mempunyai tiub makanan diameter 70mm yang lebih besar, menjadikannya lebih mudah bagi anda untuk hanya membuang buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia juga mempunyai fungsi bersih cepat yang membilas jus hanya dalam masa 90 saat. Untuk memanfaatkan sepenuhnya jus perlahan ini, anda boleh memuat turun dan memasang Aplikasi Minuman Sihat Philips, yang mengandungi banyak resipi jus.

Dapatkan Koleksi Philips Viva Masticating Juicer HR1889/71 di

2. Khind Jus Extractor JE300

Khind Jus Extractor JE300 bajet terbaik slow Juicer & Juicer Blender di Malaysia

Khind Jus Extractor JE300 adalah jus mesra bajet yang menunjukkan prestasi yang sangat baik untuk harganya. Jika anda baru bermula dalam perjalanan jus anda dan ingin mencuba model asas terlebih dahulu sebelum melakukan model yang lebih besar atau lebih berkuasa, jus Khind ini pasti bernilai dipertimbangkan. Ia mempunyai tiub pemakanan diameter 60mm, kawalan dua kelajuan, pengapit kunci untuk keselamatan tambahan, dan kapasiti cawan jus 350ml.

Dapatkan Khind Jus Extractor JE300 di

3. Aicook AMR526 Juicer Centrifugal

Aicook AMR526 Centrifugal Juicer adalah Mesin Jus Akhbar Sejuk & Buah-buahan Terbaik di Malaysia

Aicook AMR526 Centrifugal Juicer mempunyai pelacur makan diameter 65mm, kaki getah bukan slip, dan lengan penguncian untuk memastikan operasi selamat. Ia juga mempunyai ciri perlindungan beban yang menghalang terlalu panas dengan menutup jus secara automatik apabila ia mengesan ia dimuatkan.

Jus ini mempunyai tiga mod kelajuan boleh laras-1 adalah kelajuan rendah, disyorkan untuk buah-buahan lembut dan sayur-sayuran (tembikai, strawberi, kiwi, nanas, dan lain-lain) dan 2 adalah untuk kelajuan cepat, sesuai untuk buah-buahan keras, sayur-sayuran berdaun, dan sayur-sayuran (lobak merah, halia, bayam, saderi, dan lain-lain). Tetapan P menjadikan juicer mencapai kelajuan maksimum 18,000RPM terpantas.

Dapatkan Jus Aicook AMR526 Centrifugal di

4. Breville Jus Air Pancut JE95

Breville Juice Fountain JE95 adalah jus perlahan terbaik Malaysia

Breville Juice Fountain JE95 mempunyai cakera memotong keluli tahan karat yang diperkuat dengan titanium dan bakul penapis mesh mikro untuk pengekstrakan nutrien dan jus yang optimum. Ia mempunyai pelongsor lebar 75mm, bekas pulp 3L, dan jag jus 1L yang besar supaya anda boleh dengan mudah dan cepat membuat jus yang sihat untuk seluruh keluarga dalam satu pergi. Jus ini mempunyai dua tetapan kelajuan (satu untuk lembut dan satu lagi untuk buah-buahan keras dan sayur-sayuran) dan mekanisme kunci keselamatan.

Dapatkan Air Pancut Jus Breville JE95 di

5. Kuvings Dipercayai Ryan B1700 Juicer Perlahan Keseluruhan

Beli Kuvings Dipercayai Ryan B1700 Keseluruhan Juicer Perlahan

The Kuvings B1700 Whole Slow Juicer, yang digelar "Ryan dipercayai," mempunyai pelongsor pemakanan 76mm yang lebih luas supaya anda tidak perlu memotong epal dan buah-buahan bersaiz sama ke dalam segmen yang lebih kecil. Ia mempunyai reka bentuk tipis yang menjimatkan ruang. Ia mempunyai Topi Pintar yang menghalang kebocoran dan ciri kunci keselamatan yang hanya membolehkan jus berfungsi jika semua komponen disambungkan dengan betul. Sebagai jus perlahan ia juga beroperasi dengan bunyi bising dan getaran yang kurang.

Dapatkan Kuvings Reliable Ryan B1700 Keseluruhan Juicer Perlahan di

6. Panasonic Juicer Blender (3-dalam-1) MJ-DJ31SSL

Ia pasti berbaloi untuk membeli Panasonic Juicer Blender (3-in-1) MJ-DJ31SSL. Ia benar-benar baik untuk membeli jus segar yang disediakan di rumah berbanding dengan mereka yang menjual di luar kerana anda tidak pernah tahu bagaimana jus tulen dan sama ada ketagihan atau gula ditambah.

Panasonic MJ-DJ31SSL Juicer Blender menampilkan spinner logam penuh dengan pemotong berbentuk S, yang berkesan memegang buah-buahan dan sayur-sayuran di tempat semasa proses jus, menghalang mereka daripada berputar. Ia juga mempunyai pemotong sudut rendah untuk pengekstrakan yang lebih teliti. Komponen-komponen ini menjadikan mesin mengekstrak lebih banyak jus dengan cekap.

Jus ini mempunyai dua tetapan kelajuan dan dilengkapi dengan jag pengisar dan kilang, menjadikannya peranti 3-dalam-1 yang boleh melayani keperluan penyediaan makanan harian anda. Jus mempunyai jag jus kapasiti 1.5L yang besar dan tiub pemakanan lebar 75mm.

Dapatkan model Panasonic 3-in-1 Juicer Blender MJ-DJ31SSL di

7. Kenwood Citrus Juicer JE290

Kenwood Citrus Juicer JE290 adalah jus terbaik di Malaysia untuk oren

Jika anda besar pada buah-buahan citrus, Kenwood JE290 Citrus Juicer adalah untuk anda. Akhbar citrus ini mempunyai kon berputar dua hala supaya anda boleh mengekstrak sebanyak jus-dan vitamin C-yang mungkin. Jag mempunyai kapasiti 1 liter dan spout untuk membuat mencurahkan lebih mudah. Ia mudah dibersihkan dan ia juga tidak menggunakan banyak kuasa-tentu saja, anda perlu membantunya bersama-sama dengan menekan buah ke kon. Ia memuaskan untuk merasa dan melihat jus di tempat kerja, dan lebih memuaskan untuk minum jus oren yang baru dihimpit selepas itu.

Dapatkan Kenwood Citrus Juicer JE290 di

8. Tefal Frutelia Logam ZE420 Juicer

Tefal Frutelia Metal ZE420 Juicer adalah jus murah terbaik di Malaysia

Tefal Frutelia Metal ZE420 Juicer mempunyai badan keluli yang anggun dan tahan karat dan penapis, kawalan dua kelajuan dengan fungsi nadi, dan tiub makan dengan diameter 60mm. Ia mempunyai reka bentuk padat yang tidak mengambil terlalu banyak hartanah di kaunter dan memudahkan untuk menyimpan. Ia tidak mempunyai cawan jus sendiri atau jag, yang bermaksud satu komponen yang kurang untuk membersihkan. Semua bahagian boleh tanggal adalah peti keselamatan mesin basuh pinggan mangkuk. Jika anda sedang mencari juicer harian dengan harga yang berpatutan dari jenama yang dipercayai di seluruh dunia, model ini boleh menjadi sesuai untuk anda.

Dapatkan Juicer Logam Tefal Frutelia ZE420 di

9. Jus Pelbagai Fungsi SKG A8

SKG A8 Juicer pelbagai fungsi adalah jenis jus terbaik untuk dibeli

Jika anda sedang mencari juicer dengan pelongsor pemakanan yang sangat besar untuk buah-buahan dan sayur-sayuran anda, periksa Jus Pelbagai Fungsi SKG A8. Jus perlahan ini mempunyai dua bukaan makanan-berjumlah 90mm diameter, jadi ia boleh menampung hasil yang besar atau segmen buah-buahan dan sayur-sayuran yang lebih besar. Pembukaan mempunyai ciri keselamatan yang menghalang tangan daripada bersentuhan dengan pengekstrak.

Jus pelbagai fungsi ini mempunyai penapis biasa serta penapis smoothie, yang membolehkan lebih banyak pulpa untuk dilalui. Anda sebenarnya boleh membuat smoothies dengan hanya jus ini, jadi ia benar-benar pelbagai fungsi.

Dapatkan Juicer Pelbagai Fungsi SKG A8 di

10. Jus perlahan Birkeshire SJ-150S-M

Birkeshire perlahan jus SJ-150S-M

Jus Perlahan SJ-150S-M Birkeshire menggunakan proses jus peringkat dua untuk mengekstrak lebih banyak jus daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Yang pertama melibatkan menghancurkan dan yang kedua melibatkan memerah, kedua-duanya tidak menggunakan haba yang tinggi, kuasa sentrifugal yang tinggi, mesin pencincang, atau pengisaran, yang boleh mengurangkan nutrien dan enzim dalam jus. Jus ini mudah digunakan, bersih, dan simpan.

Dapatkan Birkeshire Slow Juicer SJ-150S-M di

11. Hurom HP-1500 Slow Juicer

Hurom HP-1500 Slow Juicer berkuasa dan Jus Perlahan Terbaik Di Malaysia

Hurom HP-1500 Slow Juicer padat lagi jus masticating berkuasa yang boleh memproses pelbagai jenis hasil. Ia mempunyai sistem pembersihan automatik untuk membuat mencuci dengan lebih cepat dan lebih mudah. Sebagai jus perlahan ia menghasilkan sejumlah besar jus dengan pulp kering, jadi anda boleh yakin anda benar-benar mendapat jus yang paling kaya dengan nutrien. Motor yang tenang membolehkan anda jus dalam keadaan aman tanpa memulakan mana-mana kanak-kanak tidur, haiwan peliharaan, atau jiran-jiran yang sensitif bunyi.

Jus perlahan ini pastinya dibuat untuk bertahan dengan jaminan 10 tahun untuk motornya.

Dapatkan Hurom HP-1500 Juicer Perlahan di

12. Jus Mudah Alih AUGIENB

AUGIENB Portable Juicer adalah Pengisar Jus Mudah Alih Terbaik Di Malaysia

Bagaimana pula dengan jus yang boleh anda ambil bersama-sama dengan anda hanya kira-kira di mana sahaja? Juicer Mudah Alih AUGIENB adalah lebih daripada pengisar peribadi daripada jus sebenarnya, tetapi anda hanya boleh menggunakan penapis atau menambah air untuk menyesuaikan konsistensi. Ia mempunyai enam bilah keluli tahan karat, kapasiti 500ml, dan motor yang kuat yang boleh menjadikan buah-buahan dan sayur-sayuran kegemaran anda menjadi jus dan smoothies.

Pengisar jus mudah alih ini mempunyai bateri 5000mAh terbina dalam yang boleh dicas semula melalui USB. Operasi berkuasa bateri dan USB ini menjadikannya berguna untuk perjalanan. Anda boleh menggunakannya sehingga 12 kali dengan bayaran penuh.

Dapatkan Jus Mudah Alih AUGIENB di

13. Pengekstrak Jus Morgan MJE-AA05W

Morgan Jus Pengekstrak MJE-AA05W

Morgan MJE-AA05W Jus Extractor adalah satu lagi jus mesra poket yang menjadikan jus yang sihat dan segar dihimpit lebih mudah diakses. Ia mudah digunakan, dengan kawalan dua kelajuan untuk hasil yang lembut dan keras, ditambah dengan mod nadi. Walaupun ia kelihatan mudah, jus ini dilengkapi dengan spinner keluli tahan karat berkeperluan tinggi untuk mengekstrak jus dengan cekap.

Dapatkan Pengekstrak Jus Morgan MJE-AA05W di

Petua Menggunakan Jus Terbaik di Malaysia

  • Basuh buah-buahan dan sayur-sayuran yang anda inginkan dengan teliti sebelum menyediakannya untuk jus anda.
  • Pastikan papan mencincang anda, memotong pisau dan peralatan lain juga bersih.
  • Jika anda tidak dapat minum semua jus segar dengan serta-merta, pindahkan jus yang tinggal ke dalam bekas udara dan letakkan di dalam peti sejuk. Pastikan anda mengambilnya pada hari yang sama.
  • Di antara jus buah-buahan dan sayur-sayuran yang berbeza, anda boleh menjalankan secawan air melalui jus anda untuk membuang sisa.
  • Berikan jus anda bersih pada penghujung hari. Ikut arahan pembersihan juicer anda dengan teliti.

Kami berharap senarai jus yang menggerunkan di Malaysia membantu anda mencari yang tepat untuk keperluan anda. Jus gembira dan nikmati minuman sihat anda!


Baca Seterusnya:

Mesin Kopi Terbaik yang Boleh Memberi Anda Brew Prefect

Cerek Elektrik Terbaik di Malaysia

Pembersih Vakum Terbaik di Malaysia

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini