tonik rambut terbaik Malaysia

Tonik Rambut Terbaik di Malaysia 2021

Adakah anda tahu bahawa tonik rambut juga dikenali sebagai losyen geseran? Ini kerana tonik rambut memberikan urutan kulit kepala yang menyegarkan dan juga menjadikan kemuliaan mahkota anda lebih sihat! Tonik rambut juga merupakan salah satu produk penggayaan rambut sekolah lama, dan orang telah menggunakannya kembali pada tahun 1950-an.

Tonik rambut digunakan untuk menjadikan gaya rambut lebih terurus, tetapi dengan teknologi inovatif hari ini, tonik ini juga menggalakkan kulit kepala dan helai rambut yang lebih sihat. Jika anda ingin mencuba beberapa Tonik Rambut Terbaik di Malaysia,pilihan utama kami adalah:

Top 10 Tonik Rambut di Malaysia

YANAGIYA Rambut Medicated Rambut Pertumbuhan Tonik

tonik rambut Jepun terbaik Malaysia

YaNAGIYA Hair Medicated Hair Growth Tonic mempunyai lebih daripada 400 tahun pengalaman dengan tonik rambut dan produk rambut. Kredibiliti yang ada adalah benar-benar tidak dapat dipertikaikan; itulah sebabnya ramai orang mempercayai tonik rambut ini.

Sejak ia beru ubat, ia telah terbukti berkesan untuk mengurangkan keguguran rambut selanjutnya dan merangsang pertumbuhan rambut baru. Jika suami anda telah melihat beberapa tanda-tanda botak, ambil tindakan dengan segera. Beri dia tonik rambut ini dan mempunyai masa yang berkualiti dengan urutan kulit kepala yang menenangkan!

Selain daripada keguguran rambut, tonik rambut beruang ini juga menghilangkan kelemumur dan menghalang minyak berlebihan daripada mengambil alih kepala anda. Ia juga memberikan kelembapan pada kulit kepala, jadi kegatalan tidak lagi boleh membimbangkan anda sepanjang hari.

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 240 mL
 • Mempunyai perasaan sejuk, menthol
 • Disyorkan untuk digunakan 2 hingga 3 kali sehari

Tonik rambut ini boleh didapati di

Baca selanjutnya: Apakah Syampu Anti Kelemumur Terbaik di Malaysia?

Schwarzkopf Seborin Aktiv Tonik Rambut

kajian semula tonik rambut Malaysia

Janakan semula rambut anda dari akar ke hujung menggunakan Tonik Rambut Schwarzkopf Seborin Aktiv. Tonik ini mengandungi Pro-Vitamin B5 yang mendalam menembusi rambut dan kulit kepala dan membaiki rambut anda yang rosak. Kulit kepala yang penting adalah kunci kepada rambut yang banyak dan kuat, dan tonik ini membantu anda mencapainya.

Selain daripada Pro-Vitamin B5, ia juga mengandungi ekstrak akar Halia yang menguatkan kulit kepala anda. Ia juga mempunyai sensasi lingling halus apabila anda memohon, dan rasanya hebat!

Kulit kepala anda yang mengalami kelemumur dan kekeringan juga sembuh oleh tonik ini. Selepas penggunaan dilanjutkan, anda tidak akan melihat sebarang serpih yang berbaring di atas pakaian anda lagi.

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 300 mL
 • Disyorkan untuk diurut dua minit selepas mandi

Tonik rambut ini boleh didapati di

Tonik Rambut Aily

di mana nak beli tonik rambut Malaysia

Rambut kita adalah salah satu bahagian yang paling ketara badan, jadi menjaganya adalah satu kemestian. Tonik Rambut Aily adalah produk yang sangat khusus untuk kedua-dua rambut dan kulit kepala. Jika anda telah bertarung dengan gatal-gatal dan kelemumur setiap hari, produk ini boleh menyelamatkan anda.

Ia sesuai untuk lelaki dan wanita dari semua peringkat umur kerana tonik ini bertujuan untuk meningkatkan keyakinan anda dan melupakan serpihan. Ia juga mempunyai bau yang kuat tetapi menyegarkan yang menjadikan rambut anda berbau hebat sepanjang hari.

Perlahan-lahan mengurut tonik ini pada rambut dan kulit kepala anda selepas mandi, dan anda boleh mendapatkan rambut yang mudah diuruskan.

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 100 mL
 • Membersihkan liang tersumbat
 • Menguatkan akar rambut

Tonik rambut ini boleh didapati di

Audace Rambut Reaktif & Rambut Jatuh Kawalan Tonik

tonik rambut untuk keguguran rambut Malaysia

Adakah anda bosan menyapu helai rambut yang tidak berkesudahan di pancuran mandian dan di mana-mana di rumah anda? Bimbang tidak lebih kerana Audace Rambut Reaktif & Rambut Jatuh Kawalan Tonic ada di sini untuk anda! Selain daripada mencegah kejatuhan rambut selanjutnya, tonik ini juga menyediakan rambut dan kulit kepala anda dengan menyuburkan yang betul.

Ia juga boleh membantu anda dengan keadaan kulit kepala tertentu seperti kelemumur, minyak yang berlebihan, dan kekeringan. Pastikan kemuliaan mahkota anda tebal dan sihat dengan tonik ini. Anda akan mempunyai peredaran darah yang lebih baik pada kulit kepala anda, menjadikan anda mempunyai kulit kepala dan kesihatan rambut yang dihidupkan semula.

Ciri-ciri lain:

 • Berat Bersih: 200 mL
 • Rawat rambut dengan tonik 2 hingga 3 kali seminggu

Tonik rambut ini boleh didapati di

LOREAL Serioxyl Denser Rambut Tonik

tonik rambut pilihan terbaik Malaysia

Formula inovatif LoREAL Serioxyl Denser Hair Tonic dirumus dengan bahan-bahan yang membantu melawan tekanan oksidatif. Tekanan oksidatif adalah keseimbangan yang disebabkan oleh radikal bebas, yang boleh membawa kepada kerosakan sel dan tisu.

Pengilang mendakwa bahawa anda boleh mencapai lebih banyak rambut dalam hanya tiga bulan penggunaan berterusan. Satu kajian klinikal perbandingan telah dilakukan dengan 101 mata pelajaran untuk membuktikan tuntutan ini. Jika anda bertujuan untuk padat dan rambut yang banyak, ini sepatutnya menjadi tonik rambut ruji anda!

Ciri-ciri lain:

 • Berat Bersih: 1000 mL
 • Boleh digunakan secara langsung pada kulit kepala setiap petang
 • Boleh meningkatkan ketumpatan rambut dengan pertumbuhan rambut +1700

Tonik rambut ini boleh didapati di

JS Kecantikan Sistem Rambut Rambut Menghidupkan Semula Tonik

ulasan tonik rambut Malaysia

Kulit kepala yang sihat memberikan rambut yang sihat, dan itu mungkin dengan JS Beauty Hair System Menghidupkan Semula Tonik. Di samping itu, tonik ini mengeluarkan bau rambut. Walaupun anda berjalan di bawah matahari, rambut anda akan sentiasa berbau segar seperti anda baru sahaja mengambil pancuran mandian.

Ekstrak herba dari tonik ini membantu memperkayakan setiap pigmen dan menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebih cepat. Mana-mana keadaan rambut dan kulit kepala dengan mudah boleh dirawat menggunakan tonik ini. Kebaikan alam semula jadi sentiasa menjadi salah satu bahan terbaik untuk tubuh kita dan juga untuk rambut!

Ciri-ciri lain:

 • Berat Bersih: 200 mL
 • Mengaktifkan fungsi meremajakan rambut

Tonik rambut ini boleh didapati di

Tonik Rambut Yohmo

tonik rambut Malaysia untuk hasil terbaik

Adakah anda tahu bahawa tekanan dan kebimbangan adalah salah satu sebab utama keguguran rambut? Kita faham betapa mencabarnya untuk hidup di dunia hari ini, tetapi kita tidak mahu rambut kita menderita! Di samping itu, malnutrisi juga boleh menjadi suspek untuk penipisan rambut anda.

Jika anda sedang bertarung dengan masalah ini dan anda melihat beberapa penipisan rambut, anda sentiasa boleh bergantung pada Tonik Rambut Yohmo.

Tonik ini memberikan rambut dan kulit kepala anda dengan pemakanan yang terbaik, menjadikan rambut tumbuh lebih sihat dan cepat. Anda sentiasa boleh menggunakan Tonik Rambut Yohmo untuk mengelakkan rambut kusam dan kering. Ia juga boleh membersihkan kulit kepala dan folikel rambut anda dengan berkesan kerana ia menambah nutrien yang mereka perlukan.

Hanya gunakan tonik ini sekali atau dua kali sehari, dan anda akan gembira tentang keputusan!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 120 mL
 • Mengandungi Vitamin E dan Minyak Kastor

Tonik rambut ini boleh didapati di

Neo Daun Rambut Tonik

bagaimana untuk memohon tonik rambut

Mempunyai rawatan yang menyuburkan seperti Neo Leaf Hair Tonic memberikan rambut anda dan kulit kepala memanjakan yang mereka perlukan. Ia melembapkan kulit kepala dan mengekalkannya bersih dan sihat juga. Anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada gatal-gatal dan kelemumur dan menghalang mereka daripada kembali.

Anda hanya perlu meletakkan beberapa titisan tonik rambut berkuasa ini sekali atau dua kali sehari. Kemudian, ringan mengurut kulit kepala anda selama kira-kira tiga minit. Anda boleh menggunakan tonik ini selepas memakai syampu anda atau mandi.

Rambut cantik seperti yang anda lihat dalam iklan kini mungkin, hanya memberi tonik rambut ini cuba!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 240 mL
 • Mengurangkan kejatuhan rambut

Tonik rambut ini boleh didapati di

MIDORI Kuasa Tonik – Penyelesaian Keguguran Rambut

tonik rambut midori malaysia

Keguguran rambut boleh menjadi masalah bagi lelaki, wanita, dan juga kanak-kanak. Untuk melegakan keadaan ini, anda boleh cuba menggunakan Tonik Kuasa MIDORI - Penyelesaian Keguguran Rambut. Walaupun ia mengawal keguguran rambut, ia juga meningkatkan kesihatan dan kualiti rambut anda. Dari masa ke masa, ia juga meningkatkan ketebalan dan ketumpatan rambut anda.

Anda boleh mengharapkan kesan serta-merta dari toner rambut ini, jadi setiap sen yang anda belanjakan untuk rawatan rambut ini berbaloi! Selain daripada kesihatan rambut, ia juga membantu mengawal minyak dan kelemumur. Formula rahsia tonik ini benar-benar berkesan!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 120 ml
 • Bertenaga kulit kepala

Tonik rambut ini boleh didapati di

THS Herbalogist Rambut Ketumpatan Tonik

tonik rambut untuk rambut tebal Malaysia

Adakah anda melihat beberapa tanda-tanda rambut kelabu walaupun anda hanya pada pertengahan 30-an anda? Tonik Ketumpatan Rambut Herbalogist THS boleh digunakan untuk menghalang kelabu pramatang rambut anda. Tiada siapa yang mahu rambut mereka mati setiap sekarang dan kemudian kerana rambut kelabu, bukan?

Bahan-bahan utama tonik ini diperbuat daripada ekstrak herba, yang menjadikannya lebih selamat daripada tonik rambut sintetik. Ia juga menguatkan rambut dari akar ke petua, menjadikan rambut anda tumbuh lebih lama dan lebih berseri!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 150 mL
 • Mencegah keguguran rambut
 • Diperbuat daripada ekstrak herba

Tonik rambut ini hanya boleh didapati dengan harga RM168.90.

Bilakah saya perlu mula menggunakan tonik rambut?

Adakah Tonik Rambut Membantu Tumbuh Rambut?

Apabila kulit kepala anda diurut dengan tonik rambut, ia membantu merangsang aliran darah pada foliicles rambut anda. Sebagai balasan, anda akan tumbuh rambut yang lebih sihat dan tebal. Mengurut tonik rambut pada rambut anda dengan kerap boleh membantu mencegah keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.

Berapa lamakah masa yang diambil untuk tonik rambut untuk bekerja?

Tonik rambut berfungsi serta-merta apabila digunakan sebagai bantuan penggayaan dan pelembap cuti. Ia memberikan rambut segera bersinar, kelembutan, dan melantun. Jika anda menggunakan tonik rambut untuk merangsang pertumbuhan rambut, anda mungkin melihat kesan dalam kira-kira dua minggu hingga sebulan. Jika anda mempunyai rambut kerinting atau wavy, kesan rambut yang semakin meningkat mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk menjadi ketara, tetapi anda pasti dapat melihat peningkatan dalam rambut anda dari segi melantun dan bersinar.

Mengapa rambut saya begitu nipis?

Rambut nipis boleh disebabkan oleh beberapa faktor, termasuk yang berikut:

 • Genetik, hormon, dan umur – Rambut penipisan boleh berjalan dalam keluarga atau berlaku akibat perubahan hormon kerana usia.
 • Diet - Pertumbuhan rambut juga terjejas oleh apa yang anda makan. Jika anda rendah besi dan mikronutrien, folikel rambut anda tidak mendapat air tauran yang mereka perlukan untuk menghasilkan rentetan, rambut yang sihat.
 • Tekanan - Tekanan dan kebimbangan boleh membawa kepada menumpang rambut dan membuat rambut anda nipis.
 • Masalah Tiroid - Kurang aktif Tiroid atau overaktiviti mengganggu pengeluaran hormon, yang menjejaskan perkembangan rambut baru.
Bagaimana tonik rambut membantu pertumbuhan rambut?

Bagaimana saya boleh menebalkan rambut saya?

Anda boleh membuat rambut anda lebih tebal dengan melakukan yang berikut:

 • Termasuk protein berkualiti baik dan asid lemak sihat seperti omega-3 dan minyak zaitun dalam diet anda
 • Menggunakan syampu dan perapi yang betul untuk jenis rambut anda
 • Mengehadkan penggunaan ejen pembersihan yang keras dan produk yang meninggalkan di sebalik sisa berat
 • Mengurut kulit kepala anda untuk mengaktifkan peredaran darah
 • Mengambil multivitamin dan suplemen rambut
 • Mengekalkan penggunaan alat penggayaan panas sekurang-kurangnya
 • Menggunakan minyak zaitun, minyak kastor, atau aloe vera ke kulit kepala dan rambut anda

Apakah perbezaan antara minyak rambut dan tonik rambut?

Kedua-dua minyak rambut dan tonik rambut melembapkan rambut, tetapi tonik rambut juga dirumus untuk menyediakan rawatan merangsang untuk kulit kepala. Kedua-dua produk mengandungi campuran minyak merangsang pertumbuhan rambut, tetapi tonik rambut cenderung lebih ringan daripada minyak rambut. Tonik boleh digunakan pada kulit kepala dan rambut tanpa membuat rambut kelihatan berminyak.

Mendapatkan Tonik Rambut Terbaik di Malaysia

Perkara-perkara di atas adalah yang paling dinilai tinggi dari pelanggan sebenar yang telah menggunakan produk. Sudah tentu, ia bukan satu saiz-semua produk, jadi hanya mencuba salah satu tonik ini untuk rambut anda dan bergerak ke yang seterusnya jika ia tidak berkesan. Hanya melakukan proses percubaan dan kesilapan sehingga anda mencapai tonik yang sempurna untuk rambut anda yang indah!

Adakah anda telah mencuba salah satu tonik rambut ini? Marilah kita tahu dalam komen!


Baca juga:

Produk Watsons Terbaik Untuk Dibeli di Malaysia

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini