Pengukus Makanan Terbaik di Malaysia

Pengukus Makanan Terbaik di Malaysia 2021

Salah satu cara yang paling sihat untuk menyediakan makanan anda adalah dengan mengukus mereka. Proses ini membantu nutrien terkunci ke dalam makanan anda dan ia tidak memerlukan minyak atau bahan lain. Sama ada anda memasak untuk keluarga atau rakan-rakan anda, ia sentiasa baik untuk berkhidmat hanya yang terbaik-sama dengan rasa, atau untuk manfaat keseluruhan yang anda boleh dapatkan dalam hidangan.

Pengukus makanan kini dalam permintaan kerana senarai makanan yang tidak berkesudahan anda boleh memasak di dalamnya. Baca bersama dan temui beberapa jenama terbaik yang boleh anda pilih.

Dengan semua pengukus makanan yang berbeza yang terdapat di pasaran, mungkin sukar bagi anda untuk memilih yang terbaik. Beberapa faktor yang boleh anda pertimbangkan untuk mengukur jenama mana yang sesuai untuk anda adalah penggunaan, kapasiti, bahan yang digunakan dan mudah alih. Parameter ini akan memberitahu mana yang perlu anda pilih. Dalam artikel ini, kami akan memberikan anda senarai lengkap beberapa pengukus makanan terbaik di Malaysia.


Pengukus Makanan Terbaik di MalaysiaHarga

Tefal Mudah Pengukus Keluli Tahan Karat

RM179

Pengukus Makanan Nakada Jumbo

RM249

Pengukus Makanan Pensonik

RM159.00

Pengukus Makanan Trio

RM195

Pengukus Makanan Elba

RM115

Pengukus Makanan Morgan

RM209

Pengukus Elektrik Midea

RM128.80

Pengukus Makanan Hesstar

RM144

Kotak Makan Tengahari Elektrik Mi XB

RM99

Periuk Pengukus Elektrik Itata

RM22.90

Pengukus makanan mana yang terbaik di Malaysia?

Top 10 Pengukus Makanan Terbaik di Malaysia


Tefal Mudah Pengukus Keluli Tahan Karat

Tefal Mudah Keluli Tahan Karat Pengukus adalah Top 10 Pengukus Makanan Terbaik di Malaysia, Adakah keluli tahan karat selamat untuk mengukus? tahan karat dan berkembar kuat, keluli tahan karat sesuai untuk memasak.

Adakah anda sedang mencari pengukus makanan yang besar namun padat? Kemudian Tefal Mudah Keluli Tahan Karat Pengukus adalah untuk anda. Ia dibuat dengan keluli tahan karat yang berkualiti tinggi dan tahan lama untuk memastikan penggunaan yang berpanrtahan lama. Ia juga dilengkapi dengan storan padat yang boleh membantu anda menjimatkan ruang.

Juga, pengukus ini mempunyai dua lapisan supaya anda boleh mengukus dua jenis makanan yang berbeza pada masa yang sama. Dan makanan yang anda boleh stim menggunakan jenama ini hampir tidak terhad! Jika anda ingin beralih kepada cara yang lebih sihat untuk memproses makanan anda, ini adalah cara terbaik untuk melakukannya.

Dapatkan ini di

Pengukus Makanan Nakada Jumbo

Pengukus Makanan Nakada Jumbo adalah periuk pengukus terbaik Malaysia, untuk kehidupan sihat memasak gaya hidup sihat

Jika anda sedang mencari pengukus makanan yang lebih besar, anda boleh pergi untuk Pengukus Makanan Nakada Jumbo. Ia mempunyai ciri mengukus pantas yang membolehkan makanan stim dengan cepat bergantung kepada jenis mereka. Nasi hanya boleh mengambil masa 30-35 minit manakala ayam, sayur-sayuran dan ikan boleh mengambil masa 8-25 minit. Ini tidak lama untuk hidangan yang diproses dengan sihat!

Pengukus makanan jumbo ini mempunyai kapasiti 39L yang lebih besar dengan reka bentuk klasik dan moden. Ia juga dibuat dengan bahan gred makanan dan plastik polikarbonat bukan toksik untuk memastikan makanan anda tidak akan tercemar dengan bahan kimia. Dan kerana ia berwarna putih, ia akan sesuai dengan hampir semua motif dapur.

Dapatkan ini di

Pengukus Makanan Pensonik

Pengukus Makanan Pensonic adalah pengukus makanan terbaik, menikmati semua faedah memasak stim, terbaik untuk memasak keluarga, individu satu orang memasak makan

Mari kita berehat dari pengukus makanan yang besar. Berikut adalah pengukus makanan bersaiz tetap yang boleh anda gunakan untuk makanan harian anda. Pengukus Makanan Pensonic mempunyai kapasiti 12L dengan mangkuk nasi 1L yang boleh menampung dua jenis makanan yang berbeza pada masa yang sama.

Ia juga dilengkapi dengan tingkap air dengan pengingatan semula air di sisi di mana anda boleh melihat paras air dengan mudah jika ia rendah. Pengukus ini dibuat dengan perumahan keluli tahan karat berkualiti tinggi dan bekas makanan plastik polikarbonat untuk memastikan makanan anda akan kekal bersih dan sihat. Ini adalah pilihan yang hebat jika anda mempunyai keluarga kecil.

Dapatkan ini di

Pengukus Makanan Trio

Trio Food Steamer adalah 10 Pengukus Makanan Terbaik tahun ini untuk masakan yang selamat dan sihat, pengukus untuk ibu-ibu yang ingin memasak makanan yang sihat, vitamin dan nutrien dikekalkan dengan mengukus sebagai goreng kacau biasanya memusnahkan vitamin, sayur-sayuran, daging

Trio Food Steamer adalah salah satu jenama pengukus makanan yang paling popular di Malaysia. Ini dipercayai kerana mempunyai kualiti tertinggi dan dilengkapi dengan dua bekas kapasiti 10L yang boleh menampung sejumlah besar makanan.

Satu lagi fakta menarik mengenai pengukus makanan ini adalah bahawa ia datang dengan pemanas berganda untuk memberikan haba yang lebih sengit kepada makanan. Ini pasti pengukus yang sempurna jika anda mempunyai keluarga besar. Dan akhirnya, ia mempunyai pemasa auto-stop yang memberi isyarat kepada anda apabila makanan bersedia untuk berkhidmat.

Pengukus makanan ini dibuat dengan plastik polikarbonat gred makanan supaya anda dapat memastikan bahan kimia tidak akan masuk ke dalam makanan anda.


Dapatkan pengukus ini di

Pengukus Makanan Elba

Elba Food Steamer adalah 10 pengukus Makanan terbaik di Malaysia Untuk Makanan Sihat, Bagaimana saya memilih pengukus makanan?, jika boleh mendapatkan satu dengan tolok air yang kelihatan supaya anda dapat melihat dengan jelas jumlah air di dalam tangki, air perlu dinaikkan kerana stim hilang pensejatan melalui semasa proses memasak

Sudah tentu, Elba Food Steamer tidak boleh ketinggalan senarai ini! Pengukus makanan ini dilengkapi dengan tiga lapisan bekas makanan yang mempunyai kapasiti 10L. Ia juga mempunyai dulang stim yang boleh dipisahkan dan boleh dibasuh yang dibuat dengan keluli tahan karat.

Jika anda baru kepada pengukus makanan, jenama ini pastinya pilihan yang baik. Ia dilengkapi dengan panel kawalan yang mudah digunakan dan difahami ditambah dengan fungsi pemotongan automatik, perlindungan anti-kering dan pemasa. Badannya dibuat dengan keluli tahan karat yang berkualiti tinggi dan tahan lama untuk memastikan ia akan bertahan lama. Dan akhirnya, bakul sedap dibuat dengan plastik polikarbonat gred makanan untuk memastikan makanan anda selamat daripada bahan kimia.


Dapatkan ini di

Pengukus Makanan Morgan

Morgan Food Stim bajet teratas Best Electric Steamers untuk membeli di Malaysia, Adakah makanan wap membuatkan anda gemuk? mengukus dianggap pilihan yang lebih sihat sedikit atau tiada minyak digunakan semasa mengukus, adalah lebih baik bagi rakyat Malaysia yang cuba menurunkan berat badan tanpa mengambil makanan tambahan yang pelik, goreng atau kering dalam menggunakan terlalu banyak minyak dan apabila anda mengambil makanan ini, anda menjadi gemuk dan lemak

Jika anda sedang mencari pengukus makanan yang boleh memasak sebahagian besar makanan pada masa yang sama, maka anda boleh pergi untuk Pengukus Makanan Morgan. Ini adalah salah satu jenama teratas di Malaysia apabila ia datang kepada pengukus makanan yang besar. Ia dilengkapi dengan kapasiti 28L yang boleh memasak hampir semua jenis makanan dengan dua lapisan besar bekas makanan.

Titik jualan unik pengukus makanan ini adalah sistem pemanas berganda yang membolehkan proses mengukus lebih cepat. Ia juga dilengkapi dengan bekas beras dan cawan pengalihan semula air boleh tanggal. Dan sama seperti jenama pengukus makanan yang lain, ia mempunyai perlindungan termostat anti-kering untuk memastikan ia cukup tahan lama untuk bertahan untuk masa yang lama.


Dapatkan ini di

Pengukus Elektrik Midea

Midea Electric Steamer adalah Pengukus Makanan Terbaik bpa percuma untuk membeli di Malaysia, bajet terbaik dan pengukus makanan yang berpatutan untuk suri rumah

Berikut adalah satu lagi pengukus makanan besar yang sesuai untuk keluarga besar! Midea Electric Steamer dilengkapi dengan tiga lapisan bekas makanan yang dibuat dengan bahan polikarbonat gred makanan. Ia juga mempunyai perumahan keluli tahan karat dan pengukus supaya anda boleh memastikan ketahanan.

Salah satu ciri terbaik pengukus makanan ini ialah ia mempunyai tudung kaca yang tergoda supaya anda boleh melihatnya dengan mudah untuk memeriksa makanan yang anda mengukus. Ia juga mempunyai tetapan yang berbeza yang boleh anda gunakan untuk rebus, panggang, makanan laut mengukus dan banyak lagi! Dan akhirnya, ia dilengkapi dengan reka bentuk fius yang unik yang boleh membantu mencegah terlalu panas.


Dapatkan ini di

Pengukus Makanan Hesstar

Pengukus Makanan Hesstar Adalah Pengukus Makanan Keseluruhan Terbaik

Adakah anda lebih suka pengukus makanan yang anggun dan kukuh ke atas yang besar? Kemudian Pengukus Makanan Hesstar sesuai untuk anda. Ia dilengkapi dengan tiga bekas plastik yang kukuh dan terjamin yang dibuat dengan bahan polikarbonat gred makanan untuk memastikan bahan kimia tidak akan mencemari makanan anda.

Ia juga mempunyai ciri kitaran pemanasan suhu yang tinggi dan reka bentuk dulang air yang mudah dibersihkan. Hesstar Food Steamer juga mempunyai penunjuk paras air supaya anda dapat melihat dengan mudah jika ia berjalan rendah. Ini adalah yang terbaik untuk mengukus sayur-sayuran, beras dan makanan lain. Pilihan hampir tidak terhad!

Dapatkan ini di

Kotak Makan Tengahari Elektrik Mi XB

Mi XB Electric Makan Tengahari Kotak Adalah Best Keseluruhan Pengukus Makanan Elektrik yang dua kali ganda sebagai kotak makan tengah hari untuk rakyat Malaysia yang sibuk namun menyayangi kesihatan

Adakah anda sedang mencari sesuatu yang boleh membuat makan tengah hari pek anda baru panas seperti ia baru dimasak? Mi XB Electric Lunch Box adalah pilihan terbaik untuk anda! Dengan semua pengukus makanan yang diberikan di atas, ini menonjol kerana ia mudah alih dan mudah digunakan.

Ia dibuat dengan bahan plastik gred makanan dan keluli tahan karat dengan petak 2 lapisan di dalamnya. Ia juga dilengkapi dengan reka bentuk yang anggun dan elegan yang anda sebenarnya tidak boleh fikir ia adalah pengukus makanan. Makan tengah hari anda seperti ia baru dimasak menggunakan yang satu ini dan anda pasti tidak akan menyesal!

Yang ini pastinya satu kemestian terutama bagi mereka yang pergi bekerja atau bersekolah.


Dapatkan ini di

Periuk Pengukus Elektrik Itata

Itata Electric Steamer Pot adalah Pengukus Pelbagai Guna Terbaik Malaysia, penutup telus dengan pemegang cangkuk, berwarna-warni dan menyedihkan, 4 fungsi yang menakjubkan dalam satu

Jika anda lebih suka pengukus elektrik pelbagai guna, Itata Electric Steamer Pot adalah pilihan terbaik yang boleh anda pergi. Jenama ini mempunyai empat fungsi pengukus yang menakjubkan ini. Ia boleh digunakan sebagai goreng, pengukus, dandang atau periuk. Ia benar-benar penukar permainan kerana anda boleh mempunyai satu peralatan memasak dan menggunakannya dengan cara yang berbeza dan bukannya mempunyai sekumpulan periuk dan goreng di dapur anda.

Dengan pengukus elektrik 4-dalam-1 ini, anda pasti dapat mengurangkan kekacauan di dapur anda dan memasak makanan dengan lebih mudah dan cekap. Ini sesuai untuk mereka yang mempunyai keluarga kecil kerana ia hanya mempunyai kapasiti 1.8L yang sesuai untuk 3-4 orang.

Nikmati makanan anda seperti tidak lain dengan cara yang lebih sihat! Jangan ketinggalan pengukus ini.


Dapatkan ini di

Di mana Nak Beli Pengukus Makanan di Malaysia

Walaupun terdapat begitu banyak jenama pengukus makanan terkemuka yang terdapat di pasaran, anda sentiasa boleh memilih yang sempurna untuk anda bergantung kepada saiz dan penggunaan pilihan anda. Senarai ini telah menyebut pelbagai jenis pengukus makanan bukan sahaja dari kecil hingga besar, tetapi juga tahap mudah alih yang boleh diberikan.

Pengukus makanan biasanya dimaksudkan untuk kegunaan rumah. Tetapi anda boleh memilih satu yang cukup mudah alih untuk dibawa ke pejabat atau sekolah. Dan sudah tentu, anda sentiasa boleh mempertimbangkan bajet anda dan membandingkannya dengan kualiti pilihan anda supaya anda boleh memastikan anda hanya memilih apa yang terbaik untuk anda.

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini