Pencuci Muka Terbaik untuk Semua Jenis Kulit di Malaysia

Pencuci Muka Terbaik untuk Semua Jenis Kulit di Malaysia 2021

Mencuci adalah langkah pertama dan asas dalam mana-mana rutin penjagaan kulit. Pembersihan dengan pencuci muka membuang kotoran, minyak yang berlebihan, dan apa-apa pencemar alam sekitar lain bahawa air sahaja tidak dapat menghapuskan. Pencuci muka juga menghilangkan kulit kering dan serpihan permukaan lain untuk mendedahkan lapisan segar kulit yang jelas di bawahnya, memberikan anda cahaya semulajadi yang sihat.

Terdapat pelbagai jenis mencium muka di pasaran, dan untuk senarai ini kami memberi tumpuan kepada produk yang sesuai untuk semua jenis kulit, sama ada anda mempunyai normal, berminyak, sensitif, kering, atau gabungan kulit. Pencuci muka ini diperkaya dengan bahan-bahan yang bukan sahaja membersihkan kulit tetapi juga memberikan penghidratan untuk melindungi kulit daripada kekeringan.

Pembersihan yang kerap juga membantu dalam penyerapan produk penjagaan kulit lain seperti toner dan pelembap. Untuk memulakan membeli-belah anda, berikut adalah Pencuci Muka Terbaik untuk Semua Jenis Kulit di Malaysia.


Pencuci Muka Terbaik untuk Semua Jenis Kulit di MalaysiaBahan-bahan UtamaHarga (RM)

HADA LABO SHA Hidrating Face Wash, 100g

Asid hyaluronic

22.63

Aiken Prebiotic Hydra Plus Pembersih Muka, 120g

Air padi dan prabiotik semulajadi

11.97

Pencuci Muka NALC, 120g

Tanah liat putih, papain & lipase

85.90

Commonlabs Dual Vita Membersihkan Pembersih, 120ml

Kompleks enzim, ekstrak buah-buahan

49.00

Pembersih Muka WIS Man, 180g

Karbon diaktifkan, aloe vera

41.03

Wardah Mencerahkan Pencuci Lembut, 100ml

Ekstrak likuoris, vitamin B3

7.25

Mudah Menyegarkan Facial Basuh Gel, 150ml

Pro-vitamin B5, allantoin, vitamin E

19.38

Sekkisei Membersihkan Pencuci Lembut Kesihatan, 160ml

Ekstrak daun bunga shellflower, ekstrak tumbuhan kuda

86.00

Vitamin E Meremajakan Whip Facial Wash, 190ml

Vitamin E, protein susu, glutathione, kolagen

6.00

HerbaLine Aloe Vera Pencuci Muka, 50g

Aloe vera, minyak avokado

43.00

Himalaya Melembapkan Aloe Vera Face Wash, 100ml

Aloe vera, timun

11.49

Garnier Cahaya Lengkapkan Buih Pencerahan Kelajuan Putih, 100ml

Vitamin C, Yuzu lemon

9.68

GATSBY Penyejuk Muka Basuh Sempurna Bersih, 100ml

Serbuk arang

11.12

Pencuci Muka Terbaik anda di Malaysia

Top 13 Pencuci Muka untuk Semua Jenis Kulit di Malaysia

1. HADA LABO SHA Hidrating Muka Basuh

Apakah pencuci muka yang terbaik? HADA LABO SHA Hydrating Face Wash adalah pencuci muka terbaik, Bolehkah kita menggunakan Facewash setiap hari?,Berapa kerap Anda Perlu Mencuci Muka Anda Perlu?

HADA LABO SHA Hydrating Face Basuh perlahan-lahan membersihkan tanpa merengsakan kulit atau menyebabkan kekeringan. Produk penjagaan kulit ini mengandungi dua jenis asid hyaluronic: saiz sederhana dan saiz besar, yang bekerjasama untuk menghidrat kulit dari dalam, meninggalkan anda dengan kulit yang ketara supple, lembut, dan licin. Ia bebas daripada wangian, warna, alkohol, dan minyak mineral, dan ia juga bebas kekejaman.

Dapatkan HADA LABO SHA Hidrating Face Wash 100g di

Berkaitan: Toner Dadah Terbaik di Malaysia 2021

2. Aiken Prebiotic Hydra Plus Pembersih Muka

Aiken Prebiotic Hydra Plus Pembersih Muka

Aiken Prebiotic Hydra Plus Facial Cleanser mempunyai formulasi bebas sabun yang ringan dan lembut pada kulit. Ia mempunyai pembersihan asid amino aktif yang membersihkan kulit dengan mendalam tanpa pengeringan sambil mengekalkan keseimbangan kelembapan semulajadi kulit. Apa yang anda akan dapat adalah kulit yang dibersihkan dengan baik, tulen dan radiasi semulajadi yang sihat. Pencuci muka ini terbukti secara saintifik untuk menghapuskan bahan pencemar, termasuk zarah PM2.5.

Pencuci muka ini dirumus dengan air padi dari Korea dan prabiotik semulajadi dari Perancis. Bahan-bahan ini meningkatkan tekstur dan kunci kulit dalam kelembapan, meninggalkan kulit anda supple dan licin.

Dapatkan Aiken Prebiotic Hydra Plus Facial Cleanser 120g di

3. Pencuci Muka NALC

NALC Face Wash adalah 15 Best Face Washes 2021 - Pembersih muka untuk Setiap Kulit, Dibuat di Jepun, ini adalah produk penjagaan kulit yang sempurna untuk anda

Pencuci Muka NALC dirumus dengan tanah liat putih, bahan berliang dan menyerap yang mengikat sebum, kotoran, dan sel-sel kulit lama yang mendalam di liang-liang kulit. Pencuci muka ini kemudian berkesan dalam membersihkan bintik hitam dan sel-sel kulit mati, terima kasih kepada tanah liat putih. Di samping itu, pencuci muka ini juga mempunyai Kesan Enzim Berganda, yang dibawa oleh papain dan lipase.

Papain adalah enzim pembubaran protein yang diketahui, yang membantu dalam mengeluarkan sel-sel kulit mati yang boleh menyumbat liang-liang dan dalam mengurangkan pembentukan keratin, yang boleh menyebabkan lebam kecil terbentuk pada kulit. Lipase membubarkan sebum untuk memecahkan dan menghapuskan bintik hitam. Selain daripada enzim ini, pencuci muka ini juga dirumus dengan bahan-bahan lain yang diperoleh secara semulajadi, seramides, dan kolagen untuk melembapkan kulit dan memastikan ia berseri dan muda.

Dapatkan Pencuci Muka NALC 120g di

4. Commonlabs Dual Vita Membersihkan Pembersih

Commonlabs Dual Vita Membersihkan Pembersih adalah 11 Pendasar Muka Terbaik - Pembersih Muka Kegemaran Editor, dwi vita membersihkan ulasan pembersih, commonlabs dwi vita anti-ekspres ulasan ampouleoxidant, commonlabs tiga vita mengimbangi bahan-bahan toner, makmal biasa makmal tonercommon ulasan penjagaan kulit, commonlabs triple vita menghidratkan krim muka

The Commonlabs Dual Vita Purifying Cleanser mengandungi kompleks enzim kaya sulfur yang berfungsi untuk menyerap dan membuang zarah habuk ultra-halus pada kulit, memberikan muka anda pembersihan yang menyeluruh. Ia dirumus dengan beberapa bahan semulajadi yang diperolehi, termasuk ekstrak biji moringa oleifera, ekstrak kulit oren mandarin, ekstrak buah blueberry, dan ekstrak buah raspberi, antara ekstrak tumbuhan lain yang baik untuk kulit.

Dapatkan Commonlabs Dual Vita Purifying Cleanser 120ml di

5. Pembersih Muka WIS Man

Pembersih Muka WIS Man adalah Pencuci Muka Terbaik 2021: 15 Pembersih Untuk Setiap Jenis Kulit, Pembersih Muka, Produk Penjagaan Kulit

Pembersih Muka WIS Man ini dirumus khas untuk penjagaan kulit lelaki. Ia mengandungi karbon yang diaktifkan dan aloe vera untuk menyerap kekotoran dan minyak yang berlebihan, memberikan muka pembersihan yang mendalam sambil menghalang pembentukan jerawat. Vera aloe berfungsi untuk melembapkan kulit dan ia juga memberikan perasaan yang menyegarkan selepas mencuci. Dengan penggunaan yang kerap, ia boleh membantu dalam kawalan minyak jangka panjang dan menjaga jerawat di teluk.

Dapatkan Pembersih Muka Wis Man 180g di

6. Wadah Mencerahkan Pencuci Lembut

Wadah Ringankan Pencuci Lembut

Wardah Lightening Gentle Wash menampilkan formula bukan sabun yang bukan sahaja membersihkan tetapi juga meringankan kulit. Ia diperkaya dengan Double Lightening Actives, iaitu vitamin B3 dan ekstrak likuoris. Mencuci muka anda dengan produk ini adalah langkah pertama dalam rutin pencerahan kulit yang disyorkan Wardah, dan paling baik digunakan dengan produk jenama lain dalam Siri Pencahayaan untuk hasil yang optimum. Pencuci muka ini mempunyai formula seimbang pH yang tidak kering kulit.

Dapatkan Wardah Lightening Gentle Wash 100ml di

7. Mudah Menyegarkan Muka Basuh Gel

Mudah Menyegarkan Muka Basuh Gel

Mudah Menyegarkan Muka Basuh Gel mengandungi hanya bahan-bahan semulajadi yang diperolehi tanpa apa-apa bahan kimia yang keras, menjadikannya salah satu pencuci muka terbaik untuk jenis kulit yang berbeza. Formulasi gel bebas sabun menyegarkan kulit dan tidak mengandungi warna atau wangian tiruan. Pencuci muka ini mengandungi vitamin E, allantoin, dan pro-vitamin B5, antara bahan-bahan penyayang kulit yang lain. Ia berkesan dalam menghapuskan solek dan kekotoran dari muka tanpa menyebabkan kerengsaan atau liang tersumbat.

Dapatkan Mudah Menyegarkan Pencuci Muka Gel 150ml di

8. Sekkisei Membersihkan Pencuci Lembut

Sekkisei Jelas Kesejahteraan Lembut Basuh

The Sekkisei Clear Wellness Gentle Wash mempunyai buih ultra-halus yang menghilangkan kotoran jauh di dalam liang-liang kulit, membersihkan kebosanan dan meninggalkan kulit dengan ketara lebih cerah dan sama sekali tan. Pencuci muka ini menawarkan apa yang dipanggil ITOWA, bahan berasaskan tumbuhan yang diperbuat daripada ekstrak daun bunga shellflower, ekstrak peony, glicerin, dan jus noni. Selain daripada bahan utama ini, pencuci muka ini juga mengandungi ekstrak tumbuhan kuda dan ekstrak biji air mata Pekerjaan.

Ia bebas daripada minyak mineral, parabens, alkohol, wangian, dan pewarna buatan. Formula kerengsaan rendah menjadikannya hebat untuk semua jenis kulit. Ia telah diuji secara dermatologi untuk selamat dan lembut untuk kulit sensitif.

Dapatkan Sekkisei Clear Wellness Gentle Wash 160ml di

9. Vitamin E Meremajakan Whip Facial Wash

Vitamin E Meremajakan Pencuci Muka Whip

Vitamin E Meremajakan Whip Facial Wash adalah satu lagi pencuci muka yang sangat baik untuk semua jenis kulit. Seperti namanya, pencuci muka ini dirumus dengan vitamin E, yang menyuburkan dan melembapkan kulit. Tetapi itu bukan semua. Ia juga mempunyai protein susu yang disebat buih, yang meningkatkan keanjalan kulit kerana ia membuang kekotoran dari muka. Ia juga mengandungi glutathione untuk meringankan kulit tanpa pengeringan dan kolagen untuk meminimumkan liang-liang dan menjaga kulit supple.

Dapatkan Vitamin E Meremajakan Whip Facial Wash 190ml di

10. Pencuci Muka HerbaLine Aloe Vera

Pencuci Muka HerbaLine Aloe Vera

Pencuci Muka HerbaLine Aloe Vera memanfaatkan kuasa aloe vera dan minyak avokado untuk membersihkan kulit sambil mengekalkan kelembapan. Ini adalah pencuci muka lembut yang berkesan membuang minyak dan bantuan dalam kesembuhan kulit. Jika anda mempunyai parut jerawat dan luka muka lain, menggunakan ini secara teratur boleh membantu mengurangkan penampilan parut tersebut. Minyak avokado dalam pencuci muka ini menembusi kulit dan menyuburkannya, mencegah kekeringan dan menjaga kulit lembut.

Dapatkan HerbaLine Aloe Vera Facial Wash 50g di

11. Himalaya Melembapkan Pencuci Muka Aloe Vera

Himalaya Pelembap Aloe Vera Muka Basuh

Himalaya Melembapkan Aloe Vera Face Wash menawarkan bahan-bahan yang diperoleh daripada Alam Ibu untuk membersihkan kulit dan memastikan ia berasa segar dan lembap. Pencuci muka ini mempunyai dua bahan utama: aloe vera dan timun, yang kedua-duanya dihargai untuk penyembuhan kulit dan sifat penyejukan mereka. Pencuci muka ini bukan sahaja meninggalkan kulit anda bersih, ia juga menambah kelembapan yang biasanya hilang selepas mencuci.

Dapatkan Himalaya Melembapkan Aloe Vera Face Wash 100ml di

12. Garnier Cahaya Lengkapkan Kelajuan Putih Ceriakan Buih

Garnier Cahaya Lengkapkan Buih Pencerahan Kelajuan Putih

Garnier Light Complete White Speed Brightening Foam diselitkan dengan Yuzu Lemon dan vitamin C untuk membersihkan kulit dan menjadikannya lebih cerah sambil memastikan ia licin dan lembut. Rumusan itu berkesan membersihkan kusam tanpa menyebabkan kekeringan atau membuatkan muka anda berasa terlalu ketat selepas mencuci. Sedikit pergi jauh-jumlah saiz kacang dengan sedikit air sudah boleh diletakkan ke dalam buih halus yang anda kemudian boleh mengurut ke muka dan bilas dengan air.

Dapatkan Garnier Light Complete White Speed Brightening Buih 100ml di

13. GATSBY Penyejukan Muka Basuh Sempurna Bersih

GATSBY Penyejuk Muka Basuh Sempurna Bersih

GATSBY Cooling Face Wash Perfect Clean adalah satu lagi produk yang menjurus kepada lelaki yang mengambil berat tentang penjagaan kulit mereka dan mempunyai visa yang bersih dan bebas kotoran. Pencuci muka ini menampilkan tiga jenis scrub, iaitu lulur kuasa, lulur mengupas, dan lulur mikro. Bersama-sama, scrub ini dapat memberikan kulit pembersihan yang mendalam dan menyeluruh untuk menghapuskan sebum berlebihan, habuk, kotoran, sel-sel kulit mati, dan kekotoran lain yang sukar dibuang menggunakan air sahaja. Produk ini juga mengandungi serbuk arang, yang berkesan menyerap lebihan minyak, habuk, dan kotoran di muka.

Dapatkan GATSBY Cooling Face Basuh Sempurna Bersih 100ml di

Skin Care Do's and Don's and Dons with The Best Face Wash di Malaysia

Ingat untuk membersihkan muka anda dengan kerap, sekurang-kurangnya dua kali sehari, dengan pencuci muka terbaik untuk semua jenis kulit. Untuk mencapai kulit yang bersih, jelas, dan bebas cacat cela, ikuti petua penjagaan kulit ini!

  • Lakukan: Gunakan suam-suam atau air sejuk.
  • Jangan: Gunakan air panas, yang boleh merengsakan kulit dan menyebabkan flare-up dan lebih kering.
  • Lakukan: Gunakan pencuci muka dalam gerakan bulat dengan hujung jari anda.
  • Jangan: Gosok atau gosokkan muka anda atau gunakan berus melelas, yang boleh menyebabkan kerengsaan.
  • Lakukan: Pastikan anda meliputi semua bahagian muka dan leher anda.
  • Jangan: Tergesa-gesa. Anda perlu membenarkan pencuci muka untuk menembusi kulit dan bekerja sihirnya.
  • Lakukan: Tepuk muka anda kering dengan tuala bersih yang hanya untuk wajah anda.
  • Jangan: Gunakan tuala mandi atau tangan keluarga anda, yang boleh mempunyai bakteria yang boleh dipindahkan ke kulit anda.

Kami berharap senarai ini dan tips penjagaan kulit kami membantu anda dalam rutin penjagaan kulit anda. Marilah kita tahu jika anda mempunyai petua lain untuk berkongsi!


Baca selanjutnya:

10 Pilihan Kami Untuk Produk Pemutihan Kulit Terbaik Di Malaysia

14 balm bibir ini adalah balm bibir terbaik yang digunakan oleh rakyat Malaysia.

10 Produk Anti-Penuaan Terbaik pada tahun 2021

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini