hadapi serum untuk beli di Malaysia

Serum Muka Terbaik di Malaysia 2021

Dengan semua produk kosmetik dan penjagaan kulit yang muncul hari ini, agak sukar untuk mengetahui apa yang sebenarnya mereka lakukan kepada kulit kita! Salah satu barangan penjagaan kulit yang paling bergaya adalah serum muka. Kita tahu bahawa mereka melembapkan dan menjadikan kulit kita lebih baik, tetapi apa sebenarnya yang dilakukan? Sebelum kita mula menyenaraikan Serum Muka Terbaik di Malaysia,mari kita lihat dengan lebih dekat serum muka.

Serum muka membantu kulit anda menyelesaikan beberapa isu tacky! Anda boleh memikirkan serum sebagai kursus utama rutin penjagaan kulit anda. Anda bermula dengan pembersih pembersih pemasa selera, kemudian gunakan serum sebagai kursus utama anda, diikuti oleh pencuci mulut pelembap anda.

Serum mengandungi kepekatan bahan aktif yang tinggi yang membantu anda dengan banyak perkara seperti penghidratan atau pencerahan. Sudah tentu, ia masih bergantung kepada apa yang serum mengatakan ia lakukan kepada kulit anda! Sekarang, mari kita ketahui yang merupakan serum muka kegemaran rakyat Malaysia!


Top 10 Face Serum di MalaysiaMengapa Kita Suka?
Alpha Arbutin Biasa 2% + HA Pekat Pemutihan Muka SerumSempurna untuk Kegunaan Harian
Breylee Retinol dan Rose SerumsBahan bebas pengawet
Mama Bumi Kulit Menerangi Wajah SerumDengan Vitamin C & Tumeric
Wardah Memperbaharui Anda Anti Penuaan Intensif SerumMenyuburkan, Melindungi dan Membaiki
Rawatan Jerawat BREYLEE SerumTerdiri daripada Bahan-bahan Semulajadi
Mackinz SerumPerlindungan SPF 30
Beras Putih Rorec SerumBerpatutan & Berkesan
LANBENA Vitamin C Pemutihan SerumBuat kulit anda Rasa Bayi Lembut
Garnier Cahaya Lengkap Penggalak SerumBebas Daripada Bahan-bahan Yang Keras
SOMEBYMI Yuja Niacin Blemish Care SerumMengandungi 12 Vitamin
Serum terbaik untuk 2021

Top 10 Face Serum di Malaysia

Serum muka rakyat Malaysia 2020

Alpha Arbutin Biasa 2% + HA Pekat Pemutihan Muka Serum

muka terbaik serum di Malaysia

Jika anda menghadapi masalah dengan tompok-tompok hitam dan hiperpigmentasi pada kulit anda seperti kita, ini tidak begitu biasa menghadapi serum ada di sini untuk anda! Serum ini mengandungi asid hyaluronic yang sangat pekat yang menghalang pengeluaran melanin.

Serum ini tidak hanya mengeluarkan tompok-tompok gelap kita; ia adalah penawar kulit kita! Anda boleh memohon beberapa titisan serum ini dua kali sehari untuk hasil terbaik.

Kami melayan serum sebagai finale besar dalam regimen penjagaan kulit kita.

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 30 mL
 • Jenis Kulit: Normal, Berminyak, Gabungan, Kering, dan Sensitif
 • Serum berasaskan air

Dapatkan serum muka ini di

Berkaitan: Produk Anti-penuaan Terbaik di Malaysia

Breylee Retinol dan Rose Serums

Dapatkan nilai terbaik untuk wang anda dan cuba Breylee Retinol dan Rose Serums! Set ini termasuk Serum Penghidratan Mawar dan Serum Mengangkat Retinol. Apa yang anda akan suka tentang serum ini adalah bahawa mereka dibuat bebas pengawet! Juga, serum ini tidak merengsa ke muka, jadi ia adalah selamat untuk kulit sensitif.

Retinol Mengangkat Serum dikenali dengan ciri-ciri anti-penuaan. Ia melembapkan kulit dengan mendalam, jadi kulit anda boleh menyerap semua nutrien dari beberapa titisan serum ini. Pelanggan mengatakan bahawa mereka baru sahaja menggunakan serum ini selama seminggu, dan anda akan melihat beberapa perubahan yang ketara sudah! Serum ini tidak berbau dan tidak berminyak juga, jadi ia sesuai untuk kegunaan harian.

Seterusnya, kita mempunyai Rose Hydrating Serum. Saya telah berurusan dengan kulit kering sejak kebelakangan ini, dan sejak saya mencuba serum Mawar ini, kulit saya telah menjadi lebih anjal, lembut, dan plump! Dalam hanya tiga titisan, anda akan merasakan serum menembusi kulit anda, kerana ia meningkatkan penghidratan kulit normal anda.

Ciri-ciri lain:

 • Berat Bersih: 15.6 mL
 • 100% bahan semulajadi
 • Jenis Kulit: Normal, Sensitif, Kering

Dapatkan serum muka ini di

Mama Bumi Kulit Menerangi Wajah Serum

malaysia best face serum

Banyak barangan penjagaan kulit menggunakan Vitamin C sebagai bahan utama mereka. Vitamin ini terkenal untuk mengurangkan hiperpigmentasi dan juga memastikan kulit anda muda! Kulit Menerangi Muka Serum penuh dengan Vitamin C dan kunyit, yang kedua-duanya membantu kulit anda menjadi berseri.

Sebaik sahaja anda memohon serum ini di muka anda, ia sebenarnya sangat menenangkan dan menenangkan. Bahan-bahan yang diperolehi daripada sumber semula jadi dan dihasilkan tanpa bahan kimia berbahaya. Formula ini juga tidak berminyak dan cepat menyerap, jadi anda tidak akan mempunyai wajah yang sangat berminyak apabila anda menggunakannya pada siang hari!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 30 mL
 • Mengurangkan bintik jerawat, bintik-bintik gelap, dan garisan halus
 • Ahli dermatologi diuji
 • Jenis Kulit: Sesuai untuk semua jenis kulit

Dapatkan serum muka ini di

Wardah Memperbaharui Anda Anti Penuaan Intensif Serum

top 10 muka serum di Malaysia

Wardah Renew You Anti Penuaan Intensif Serum mempunyai formula revolusioner dengan lebih daripada sepuluh bahan aktif. Bahan-bahan ini membantu berkesan membuang garis halus dan kedutan, menjadikan kulit anda kelihatan kurang umur!

Di samping itu, serum ini mengandungi Ekstrak Apple Phytocell yang membantu melindungi kulit anda dan meremajakannya secara berterusan. Ia melepaskan wangian halus yang tidak merengsa dan juga santai.

Ramai pelanggan mengatakan bahawa mereka merasakan bahawa kulit mereka serta-merta terhidrat dalam hanya satu aplikasi serum ini! Sejurus selepas keesokan harinya menggunakan serum ini, kulit mereka kelihatan lebih cerah dan lebih supple. Sokong jenama tempatan ini sekarang, kerana serum ini dibuat khusus untuk keindahan Malaysia.

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 17 mL
 • Penyerapan pantas
 • Jenis Kulit: Kering ke Normal

Dapatkan serum muka ini di

Rawatan Jerawat BREYLEE Serum

malaysia atasi serum muka

Kita tahu bahawa kita telah mengkaji dua Breylee Serums, tetapi kita tidak boleh membiarkan yang satu ini pergi! BreyLEE Jerawat Rawatan Serum telah mendapat 508 penilaian positif dari Lazada kerana ia hanya ajaib!

Ia diketahui mengecilkan liang-liang anda, membuang bintik hitam, dan tentu saja, jerawat. Ramai orang berurusan dengan jerawat berulang, dan menambah serum pekat kepada regimen penjagaan kulit anda boleh melakukan keajaiban!

Rawatan serum jerawat ini mempunyai ekstrak Camelia Sinensis, yang merupakan antioksidan semulajadi dan anti-bakteria. Mengucapkan selamat tinggal kepada jerawat anda dan berkata halo untuk membersihkan kulit, terima kasih kepada serum ini!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 40 mL
 • Tidak berminyak
 • Ringan
 • Jenis Kulit: Berminyak, Jerawat terdedah

Dapatkan serum muka ini di

Mackinz Serum

bahagian atas muka serum di Malaysia

Jika anda berada pada bajet yang ketat dan anda mahu serum berkesan, maka anda tidak boleh ketinggalan Mackinz Serum! Serum mesra bajet ini mendakwa untuk membuang tompok-tompok hitam, tanda jerawat, jerat, dan mengurangkan minyak yang berlebihan.

Mereka mengatakan bahawa anda tidak perlu menggunakan serbuk untuk memastikan wajah anda kelihatan segar! Hanya beberapa titisan serum ini akan membuat anda lebih cantik daripada sebelumnya!

Apa yang anda akan suka tentang serum ini adalah bahawa ia juga mempunyai SPF 30, jadi ia sesuai untuk wanita yang biasanya berjalan di bawah matahari!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 15 mL
 • Jenis Kulit: Sesuai untuk semua jenis kulit

Dapatkan serum muka ini di

Beras Putih Rorec Serum

serum muka terbaik di Malaysia

Bolehkah anda percaya bahawa Serum Beras Putih Rorec hanya RM2.15? Dan ia juga mempunyai 40.3k + botol yang dijual! Ia juga sangat berkesan dan sangat berpatutan. Ramai pelanggan mengkaji serum ini mengatakan bahawa mereka mempunyai kulit yang lebih lancar dan sutera sejak menggunakan serum ini.

Setiap botol serum ini penuh dengan protein dan nutrien untuk memberi makan kulit anda dengan hanya kebaikan. Ia menghidrat dan melembapkan kulit dan menjadikannya lebih putih juga!

Jadi, jika anda baru untuk menghadapi serum, yang satu ini adalah pembelian yang hebat, dan ia tidak akan membebankan anda banyak wang!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 15 mL
 • 100% beras putih

Dapatkan serum muka ini di

LANBENA Vitamin C Pemutihan Serum

terbaik untuk membeli serum muka di Malaysia

Anda akan menyukai segala-galanya tentang LANBENA Vitamin C Pemutihan Serum! Jika anda mempunyai nada kulit yang tidak sekata, serum muka pekat ini boleh membantu anda mencapai kulit yang lebih walaupun dan cerah!

Serum ini memberikan anda perlindungan di sekeliling dan meningkatkan bagaimana kulit anda membaiki dirinya juga! Radikal bebas dan pencemaran alam sekitar tidak lagi boleh menjadi kebimbangan kepada muka anda!

Jika anda mencapai kulit yang kelihatan putih, jangan bimbang! Bahan Vitamin C serum ini adalah bahan pemutihan yang kuat kerana ia menghalang pengeluaran melanin di muka anda. Serum ini sesuai untuk kegunaan harian, jadi jangan lupa untuk memohon beberapa titisan serum berkuasa ini!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih: 15 mL
 • Dengan 20% Vitamin C
 • Dengan Asid Hyaluronic

Anda boleh mendapatkan serum muka ini untuk sahaja

Garnier Cahaya Lengkap Penggalak Serum

malaysia atasi 10 muka serum

Vitamin C adalah bahan popular dalam serum muka kerana faedah yang tidak berkesudahan yang diberikan kepada kulit kita. Garnier Light Complete Booster Serum mempunyai 30x lebih Vitamin C daripada serum muka biasa, jadi anda boleh memanfaatkan sepenuhnya botol ini!

Setiap titisan serum ini menembusi lapisan epidermis untuk kesan maksimum. Serum ini boleh membantu mengurangkan tompok-tompok gelap dan cacat cela, dan juga mengurangkan bintik jerawat anda juga!

Ia mempunyai tekstur ringan supaya anda tidak akan keluar dari rumah dengan rupa yang sangat berminyak. Pengilang mengatakan anda boleh mempunyai kulit yang lebih cerah dalam hanya tiga hari penggunaan! Anda boleh membuktikan pernyataan ini untuk diri sendiri sebaik sahaja anda mencubanya!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih:
 • Menyerap pantas
 • Jenis Kulit: Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk yang sensitif

Dapatkan serum muka ini di

SOMEBYMI Yuja Niacin Blemish Care Serum

10 serum muka terbaik di Malaysia

Semua orang mahu kulit yang kelihatan sempurna. Anda mungkin mempunyai kulit impian anda dengan Yuja Niacin Blemish Care Serum! Ya, serum sedikit mahal daripada yang telah kita semak di atas, tetapi ramai orang telah meninggalkan ulasan positif!

Ia mengandungi 12 jenis vitamin yang melegakan dan menghidupkan semula kulit sensitif. Ia tidak meninggalkan perasaan melekit yang paling kita suka yang paling! Sebaliknya, kami tidak mengesyorkan produk ini untuk orang yang mempunyai kulit berminyak kerana bahan Oleate Sorbitan yang terkandung di dalamnya. Bahan ini menjadikan orang dengan kulit berminyak membangunkan jerawat kulat, yang kita tidak mahu!

Secara keseluruhan, ia sesuai untuk orang yang mempunyai kulit yang spotty, letih, dan kering!

Ciri-ciri lain:

 • Berat bersih:
 • Serum pekat

Dapatkan serum muka ini di

Mendapatkan Serum Muka Terbaik di Malaysia

Untuk mendapatkan wajah yang sempurna licin dan sihat, berikut adalah beberapa soalan "api" tentang serum muka yang perlu anda periksa:

Bagaimana saya memilih serum muka?

Ia mudah, mencari jenama yang mempunyai reputasi yang hebat, secara klinikal menguji serum mereka dan mendedahkan senarai ramuan aktif mereka. Semakin tinggi kepekatan bahan aktif yang lebih baik. Dari penghidratan kepada rawatan jerawat, mereka berada di seluruh pasaran untuk anda pilih. Pilih dengan bijak.

Siapa yang patut menggunakan serum muka?

Orang yang berusia lewat '20-an hingga awal '30-an adalah orang-orang yang perlu menggunakan serum muka yang paling. Ia adalah kerana, pada zaman ini, garis halus dan tanda-tanda penuaan mula muncul. Serum muka membantu anda mencegah penuaan pramatang dengan penggunaan biasa.

Bolehkah kita menggunakan serum muka setiap hari?

Ya, anda pasti perlu menggunakan serum muka setiap hari! Ia sebenarnya disyorkan untuk memohon mereka dua kali sehari untuk kesan optimum.


Baca Selanjutnya:

Pembersih Muka Terbaik di Malaysia 2021

Pencuci Muka Terbaik untuk Kulit Berminyak di Malaysia

Produk Penjagaan Kulit Terbaik di Malaysia 2021

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini