Minyak Pembersihan Terbaik di Malaysia

Minyak Pembersihan Terbaik di Malaysia 2021

Jika anda belum menyertakan menggunakan minyak pembersihan kepada regimen penjagaan kulit anda, ia tidak pernah terlambat untuk memulakan! Mengapa anda perlu menggunakan minyak pembersihan, bagaimanapun?

Pembersih muka tradisional boleh meninggalkan kulit anda ketat dan kering selepas mencuci, yang menjadikan kulit menghasilkan lebih banyak minyak untuk mengimbangi kekurangan kelembapan. Ini kemudiannya boleh membawa kepada overproduksi sebum, yang boleh menyebabkan masalah kulit seperti jerawat.

Sebaliknya, apabila anda menggunakan minyak pembersih, anda sebenarnya mengangkat lebihan minyak dari muka anda. Ini membersihkan liang-liang dan juga membuang solek, sel-sel kulit mati, bakteria, dan kekotoran lain-semua tanpa melucutkan kulit minyak semulajadi atau mengganggu paras pH semulajadinya. Ini kemudiannya akan mengakibatkan kulit lembap, seimbang, muda, dan sihat.

Jadi untuk rutin kecantikan anda, periksa Minyak Pembersihan Terbaik di Malaysia dan tambahkannya ke senjata penjagaan kulit anda hari ini!

13 Minyak Pembersihan Terbaik di MalaysiaTerbaik UntukHarga (RM)

Minyak Pembersihan Bersih Dalam Neutrogena, 200ml

Semua jenis kulit

41.60

Minyak Pembersihan Lengkap iUNIK Calendula, 200ml

Semua jenis kulit

51.00

Minyak Pembersih Biore, 150ml

Normal untuk gabungan kulit

15.70

Minyak Pembersihan Dalam DHC, 200ml

Normal untuk gabungan kulit

78.20

Hada Labo Melembapkan Minyak Pembersihan, 200ml

Normal untuk gabungan kulit

39.98

Minyak Pembersihan Madu Safi Micellar, 100ml

Normal untuk gabungan kulit

17.60

Minyak Pembersihan Menenangkan Nivea (Kulit Sensitif), 150ml

Kulit sensitif

37.51

Innisfree Minyak Pembersihan Teh Hijau, 150ml

Semua jenis kulit

44.72

Kedai Muka Air Cerah Pembersih Kaya Minyak, 150ml

Berminyak untuk gabungan kulit

29.80

Minyak Pembersihan Dokdo. 200ml

Berminyak untuk gabungan kulit

80.00

Klairs Lembut Minyak Pembersih Dalam Hitam, 150ml

Semua jenis kulit

75.00

Minyak Pembersih Cahaya Madagascar Centella, 200ml

Semua jenis kulit

72.00

Minyak Pembersihan Hidrating Mudah, 125ml

Kulit sensitif

40.05

Top 13 Minyak Pembersihan di Malaysia

Top 13 Minyak Pembersihan di Malaysia

1. Minyak Pembersihan Bersih Dalam Neutrogena

Minyak Pembersihan Bersih Neutrogena Dalam

Minyak Pembersihan Bersih Dalam Neutrogena berkesan dalam membersihkan kulit dan mengeluarkan kekotoran serta semua kesan solek anda, walaupun maskara kalis air, tanpa menyumbat liang-liang anda. Ia juga memastikan minyak semula jadi kulit anda utuh supaya anda tidak perlu bimbang tentang kulit anda akan kering.

Minyak pembersihan ini mengandungi sesuatu yang dipanggil Formula Pengaktifan Air, yang merupakan gabungan denda, minyak ringan yang berubah menjadi lather lembut dan susu, yang membersihkan muka anda perlahan-lahan dan membasuh dengan mudah tanpa meninggalkan sebarang sisa berminyak. Ia meninggalkan kulit anda bersih dan supple.

Dapatkan Minyak Pembersihan Bersih Dalam Neutrogena 200ml di

Berkaitan: Toners boleh membantu menutup liang-liang dan mengetatkan jurang sel selepas pembersihan, tambahkannya ke rejim pembersihan anda sekarang!


2. Minyak Pembersihan Kalendula iUNIK

Minyak Pembersihan Lengkap Calendula iUNIK

Minyak Pembersihan Lengkap Calendula iUNIK mengandungi gabungan bahan-bahan semulajadi, termasuk ekstrak bunga marigold (calendula). Minyak tumbuhan semulajadi lain termasuk minyak biji bunga matahari, minyak biji macadamia ternifolia, dan minyak biji jojoba, antara lain. Ia mempunyai kesan pembersihan yang mendalam yang menghilangkan kekotoran dalam liang-liang, dan ia juga melembapkan dan melegakan kulit dengan baik. Ia adalah pembersih semua-dalam-satu yang sesuai untuk semua jenis kulit.

Dapatkan Minyak Pembersihan Lengkap IUNIK Calendula 200ml di


3. Minyak Pembersih Biore

Minyak Pembersih Biore

Minyak Pembersihan Biore dirumus khas untuk membuang solek, walaupun maskara kalis air dan eyeliner. Ia mudah digunakan, hanya mengurut minyak perlahan-lahan di muka anda untuk membubarkan solek anda, dan bilas dengan air suam. Berhati-hati apabila mengeluarkan solek mata supaya minyak tidak bersentuhan secara langsung dengan mata. Minyak pembersihan ini lembut pada kulit lagi berkesan dalam mengeluarkan solek dan menghilangkan kotoran, ditambah ia diselitkan dengan wangian buah yang ringan dan menyegarkan yang anda akan suka.

Dapatkan Minyak Pembersihan Biore 150ml di


4. Minyak Pembersihan Dalam DHC

Minyak Pembersihan Dalam DHC

Minyak Pembersihan Dalam DHC adalah produk yang hebat bagi mereka yang memakai solek termasuk primer, mereka yang memohon pelindung matahari, dan mereka yang ingin menyingkirkan bintik hitam. Ini pembersihan minyak perlahan-lahan dan mudah dibubarkan solek dan kotoran, dan bilas dengan mudah dengan air. Ia tidak menyumbat liang-liang dan bekerja pada solek degil seperti maskara kalis air.

Bahan utamanya adalah minyak zaitun organik Sepanyol yang dipilih, yang sama dalam komposisi ke sebum manusia. Ia juga mengandungi rosemary, yang mengurangkan penampilan garis halus dan juga memberikan bau yang menyegarkan; likuoris, yang menjana semula kulit dan mengurangkan hiperpigmentasi; dan vitamin E, yang mempunyai sifat anti-radang dan melembapkan kulit.

Dapatkan Minyak Pembersihan Dalam DHC 200ml di


5. Hada Labo Melembapkan Minyak Pembersihan

Hada Labo Melembapkan Minyak Pembersihan

Minyak Pembersihan Pelembap Hada Labo dirumus dengan minyak zaitun berkualiti tinggi untuk memberikan kulit anda bersih yang mendalam sambil perlahan-lahan mengeluarkan minyak yang berlebihan, solek, pelindung matahari, dan kotoran. Ia boleh membubarkan kalis air atau solek pakai lama, dan anda boleh dengan mudah membasuhnya dengan air.

Minyak pembersihan ini dipertingkatkan dengan Asid Super Hyaluronic, yang berfungsi untuk memberikan kulit anda penghidratan yang sengit dan mengekalkan keseimbangan kelembapan semulajadi kulit anda, menyebabkan ia berasa licin dan lembut di seluruh.

Dapatkan Hada Labo Pelembap Minyak Pembersih 200ml di


6. Minyak Pembersihan Madu Safi Micellar

Minyak Pembersihan Madu Safi Micellar

Minyak Pembersihan Madu Safi Micellar berkesan membuang solek kalis air dan kekotoran dari muka anda dalam jiffy. Minyak pembersihan ini dirumus dengan 100 peratus madu semulajadi sebagai bahan aktif, dan juga berkesan dalam mengekalkan kelembapan semulajadi kulit. Ia meninggalkan kulit berasa segar, supple, dan kelihatan berseri walaupun tanpa solek.

Dapatkan Minyak Pembersihan Madu Safi Micellar 100ml di


7. Minyak Pembersihan Menenangkan Nivea (Kulit Sensitif)

Minyak Pembersihan Menenangkan Nivea (Kulit Sensitif)

Minyak pembersihan seterusnya juga berkesan mencairkan kekotoran dan solek, meninggalkan kulit anda berasa bersih, licin, dan lembut. Minyak Pembersihan Nivea Menenangkan untuk Kulit Sensitif diperkaya dengan minyak biji anggur semulajadi, yang terkenal dengan sifat antimikrob, antioksidan, dan anti-radang. Minyak biji anggur juga meningkatkan kelembapan, kelembutan, dan keanjalan kulit, ditambah ia juga boleh keluar nada kulit anda dan melindungi kulit anda daripada kerosakan matahari.

Dapatkan Minyak Pembersihan Menenangkan Nivea (Kulit Sensitif) 150ml di


8. Minyak Pembersihan Teh Hijau Innisfree

Minyak Pembersihan Teh Hijau Innisfree

Jika anda seorang peminat teh hijau, anda akan menyukai Minyak Pembersih Teh Hijau Innisfree. Minyak pembersihan yang menyegarkan ini dirumus dengan ekstrak akar teh hijau, yang kaya dengan pembersih semulajadi yang dipanggil saponin. Komponen teh hijau ini adalah antioksidan dan ia juga berfungsi untuk membersihkan kulit dengan halus dan memastikan ia lembap walaupun selepas pembersihan. Secara keseluruhan, minyak pembersihan ini membubarkan solek sepenuhnya dan membuang sisa dari liang-liang dengan teliti, mendedahkan tekstur kulit yang licin, bersih, dan terhidrat.

Dapatkan Minyak Pembersihan Teh Hijau Innisfree 150ml di


9. Air Beras Kedai Muka Minyak Pembersih Kaya

Kedai Muka Air Cerah BersihKan Minyak Pembersih Kaya

Air Beras Kedai Muka Bright Rich Cleansing Oil mengandungi air padi, minyak moringa dan minyak jojoba dan mempunyai tekstur yang kaya dan licin. Minyak beras dan minyak moringa berkesan dalam membersihkan kulit dan mengeluarkan sebarang kekotoran. Beras secara semulajadi kaya dengan vitamin, asid amino, serta asid hidroklorik dan nutrien lain. Apabila beras dibasuh, bahan-bahan ini kekal di dalam air, itulah sebabnya air padi dihargai untuk sifat penyayang kulitnya. Ia bukan sahaja melembapkan tetapi juga mencerahkan kulit.

Minyak pembersihan ini juga mengandungi ekstrak canola yang membantu meterai dalam kelembapan dan mengekalkan keseimbangan kelembapan pada kulit.

Dapatkan Air Beras Kedai Muka Cerah Minyak Pembersih Kaya 150ml di


10. Minyak Pembersihan Dokdo

Minyak Pembersihan Dokdo

Minyak Pembersihan Dokdo adalah penghalang solek semua-dalam-satu. Ia berkesan menghilangkan pelindung matahari, sebum berlebihan, dan solek sambil mengawal keseimbangan kelembapan minyak kulit. Ia boleh menghilangkan kekotoran tanpa mengeringkan kulit, meninggalkan anda dengan kulit yang jelas dan sihat. Anda juga boleh menggunakan minyak ini untuk mengeluarkan bintik hitam.

Ini kerja-kerja minyak pembersihan ringan dengan pertama kali mematuhi sebum dan solek yang berlebihan, kemudian mencontohi dan berubah menjadi warna putih susu kerana ia membubarkan kekotoran. Anda kemudiannya boleh mencucinya dan melihat betapa bersih dan lembap kulit anda telah menjadi.

Dapatkan Minyak Pembersihan Dokdo 200ml di


11. Klairs Lembut Minyak Pembersih Dalam Hitam

Klairs Lembut Minyak Pembersih Dalam Hitam

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil dibuat dengan pelbagai minyak sayuran, termasuk minyak kacang hitam, minyak bijan hitam, dan minyak biji blackcurrant-oleh itu nama. Bahan-bahan lain yang berhawa dingin kulit termasuk mentega shea, minyak biji jojoba, minyak kacang soya, dan minyak biji kranberi.

Minyak pembersihan ini berkesan membubarkan semua kesan solek kalis air dan asas, kotoran, dan kekotoran lain tanpa menyebabkan kerengsaan kulit. Ia juga membuang zarah-zarah yang menyumbat liang-liang dan menyebabkan bintik hitam. Minyak pembersihan ini juga mengekalkan kelembapan kulit selepas pembersihan dan mengawal pengeluaran sebum untuk kulit yang seimbang.

Dapatkan Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml di


12. Minyak Pembersih Cahaya Madagascar Centella

Minyak Pembersih Cahaya Madagascar Centella

Minyak Pembersih Cahaya Madagascar Centella Skin1004 dibuat dengan gabungan minyak centella dari Madagascar dan enam minyak berasaskan tumbuhan yang berbeza. Ini adalah: minyak biji bunga matahari, minyak buah bergamot, minyak buah zaitun, minyak biji jojoba, naik minyak bunga geranium, dan Damask naik minyak bunga. Bersama-sama, bahan-bahan ini bukan sahaja mencairkan solek dan kekotoran permukaan tetapi juga meninggalkan kulit yang disegarkan dan dibersihkan.

Untuk digunakan, urut ke dalam kulit anda perlahan-lahan menggunakan gerakan bulat. Kemudian, tambah sedikit air dan terus mengurut sehingga minyak bertukar menjadi emulsi susu. Bilas sepenuhnya dengan air, dan lihat perbezaannya!

Dapatkan Minyak Pembersih Cahaya Madagascar Centella 200ml di


13. Minyak Pembersihan Hidrating Mudah

Minyak Pembersihan Hidrating Mudah

Minyak Pembersihan Hidrating Mudah mempunyai formula yang lembut namun berkesan yang menghilangkan solek dan membersihkan kulit tanpa merengsakannya. Ia dibuat dengan minyak anggur semulajadi yang diperkaya dengan vitamin penyuburan kulit yang meninggalkan kulit bersih, lembut, dan lembap. Minyak pembersih ini tidak mengandungi sebarang warna tiruan atau wangian yang boleh mengganggu kulit, menjadikannya ideal untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif.

Dapatkan Minyak Pembersihan Hidrating Mudah 125ml di


Cara Lembut Namun Berkesan Untuk Membersihkan Muka Anda

Menggunakan minyak pembersih dan bukannya sabun boleh membantu dalam melindungi lapisan lipid semulajadi kulit sambil mengeluarkan solek dan kekotoran dari muka anda dan membersihkan liang-liang tersumbat. Ia juga disyorkan bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif dan kulit kering.

Lebih-lebih lagi, minyak yang digunakan dalam pembersih, terutamanya minyak pembersihan terbaik di Malaysia yang telah kami senaraikan di atas, juga mempunyai sifat sembuh dan menyuburkan mereka sendiri. Apabila digabungkan dengan bahan-bahan mesra kulit yang lain, minyak pembersihan ini benar-benar boleh memberi kulit anda rangsangan dan membuat anda kelihatan sihat dan bersembol seperti yang boleh.


Baca selanjutnya:

10 Minyak Muka Semulajadi dan Organik Terbaik 2021

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini