jenama makanan kucing terbaik di Malaysia

Jenama Makanan Kucing Terbaik di Malaysia 2021

Kucing juga memerlukan pengambilan makanan yang berkualiti tinggi dan berkhasiat untuk mengekalkan kesihatan yang baik dan memenuhi keperluan tenaga mereka. Ya, walaupun bola bulu ini tidur sehingga 16 jam sehari, mereka memerlukan diet yang lengkap dan seimbang, bersama-sama dengan air bersih yang segar dan bersih. Bagi kebanyakan orang, kucing lebih daripada sekadar haiwan peliharaan; mereka adalah sebahagian daripada keluarga. Oleh itu, sahabat yang mesra ini layak mendapat yang terbaik, jadi kucing anda juga harus menerima yang terbaik dan tentu saja, makanan kucing yummiest.

Jenama Makanan Kucing Terbaik di Malaysia berada di sini untuk menyediakan apa yang diperlukan oleh kitty anda. Dalam senarai ini, kami telah memilih jenama teratas bersama-sama dengan makanan kucing mereka yang paling laris. Jika kucing anda adalah pemakan cerewet, mungkin sudah tiba masanya untuk mencampurkan perkara dan memberi mereka sesuatu yang lebih baik untuk tunas rasa dan kesihatan mereka. Ambil pilihan anda dari produk-produk ini yang kucing akan suka!

Jenama Makanan Kucing Terbaik di MalaysiaDisyorkan untukHarga
(RM)
Prodiet

Ikan Lautan Kering Kucing Makanan 8kg

Kucing dewasa (1 tahun-7 tahun) 59.90
Kanin Diraja

Muat 32 Makanan Kucing Kering 10kg

Kucing dewasa yang aktif sederhana (1 tahun-7 tahun) 206.68
PetLand

Tuna & Ayam Kucing Makanan 10kg

Dewasa, Dewasa Matang, dan Kucing Senior

(1 tahun dan lebih tua)

52.30
Purina

Friskies Sensasi Makanan Laut Kering Makanan Kucing 7kg

Semua peringkat

(Anak kucing yang lebih tua kepada orang dewasa dan kucing yang lebih tua)

63.88
Brit

Makanan Kucing Premium untuk Kucing Dewasa - Ayam 8kg

Kucing dewasa

(1 tahun-7 tahun)
98.00
Kayu Hitam

Makanan Kucing Formula Asal - Hidangan Ayam dengan Nasi Brown 6kg

Kucing dewasa

(1 tahun-7 tahun)

106.90
Whiskas

Campuran Pelbagai Nilai Pek Makanan Kucing Basah 24-pau

Kucing dewasa

(1 tahun-7 tahun)

39.60
OzPro

RawFeast Freeze Daging Mentah Kering - Tandatangan Daging Lembu Holistik Salmon 100g

Semua peringkat kehidupan 39.90
Misha

Makanan Kucing Kering – Ikan Lautan 8kg

Kucing dewasa

(1 tahun-7 tahun)

57.50
Bukit-bukau

Sains Diet Resipi Ayam Dewasa Kering Makanan Kucing 4kg

Kucing dewasa

(1 tahun-7 tahun)

92.00
Kucing Kuasa

Makanan Kucing Kering Lautan Segar 7kg

Kucing dewasa

(1 tahun-7 tahun)

68.40
SmartHeart

Ibu & Bayi Kucing KeringKan Makanan Kucing 2.8kg

Ibu kucing dan anak kucing berusia sehingga 4 bulan 35.90
Makanan kucing mana yang terbaik untuk kucing saya?

Nota: Harga yang disenaraikan adalah harga runcit yang dicadangkan. Anda boleh mendapatkan diskaun besar apabila anda membeli dalam talian, jadi lihat produk dan mencari jualan sekali-sekala!


Makanan Kucing Terbaik (Basah & Kering) – Boleh didapati di Malaysia

1. ProDiet – Makanan Kucing Kering Terbaik

Produk Teratas: ProDiet 8kg Ikan Lautan Kering Makanan Kucing (Pek Dalaman 500G)

Best Dry Cat Food di Malaysia ialah ProDiet 8kg Ocean Fish Dry Cat Food (500G Inner Packs). Bilik yang besar dan selesa untuk Maine Coon

ProDiet menggunakan makanan laut sebenar dalam makanan kucing mereka-ya, terdapat kepingan ikan sebenar dalam setiap kepingan kibble, seperti 8kg Ikan Lautan Kering Makanan Kucing. Bukan sahaja varian ini terbukti menjadi yummy untuk kucing, ia juga membantu mengekalkan kebersihan gigi kitty, mengurangkan bau sisa haiwan peliharaan, dan membantu menghapuskan bola rambut. Selain daripada makanan ikan (ikan laut), makanan kucing ini juga mengandungi makanan ayam, minyak tuna, taurin, vitamin dan mineral penting, minyak sayuran, dan makanan kacang soya, antara bahan-bahan berkhasiat lain.

Pastikan kucing kekecohan gembira!

Baca selanjutnya: Apakah pembawa kucing terbaik di Malaysia

2. Kanin Diraja

Produk Teratas: Kanin Diraja Muat 32 10KG Makanan Kucing Kering

Makanan Kucing Kering Terbaik ialah Makanan Kucing Kering Diraja 32 10KG. Makanan kucing terbaik untuk kucing siam di Malaysia. Beli dari Giant, Tesco, carrefour di KL, JB, Melaka.

Royal Canin adalah satu lagi jenama yang dipercayai apabila ia datang kepada pemakanan haiwan kesayangan. Jenama ini menawarkan pelbagai jenis makanan kucing untuk keperluan, umur, saiz, dan baka yang berbeza. Terdapat produk untuk penjagaan pencernaan, penjagaan kencing; makanan untuk kucing, orang dewasa, senior, dan kucing penuaan; kucing dengan isu pengurusan berat badan, kucing yang spayed dan neutered-pada dasarnya, ada makanan kucing Kanin Diraja untuk disesuaikan dengan setiap kucing.

Untuk senarai ini, kami telah memilih makanan kucing kering Fit 32, yang dirumus untuk kucing dewasa yang aktif sederhana-kategori yang kebanyakan ahli keluarga feline kami jatuh ke dalam. Makanan kucing ini membantu mengurangkan bola rambut, menggalakkan berat badan yang sihat, dan dalam mengekalkan kesihatan kencing. Ia adalah kibble yang hebat di sekeliling.

3. PetLand

Produk Teratas: PetLand Kucing Makanan Tuna & Ayam

Makanan Kucing Basah yang paling berpatutan di Malaysia ialah PetLand Cat Food Tuna & Chicken. baik untuk Eksotik Shorthair. Beli dari dalam talian, Giant, Tesco, carrefour di KL, JB, Melaka.

PetLand menawarkan beberapa kibbles kucing yang paling berpatutan di Malaysia. Varian Tuna & Chicken Cat Food adalah salah satu yang paling lalai. Ia mudah dicerna dan kucing mendapati ia sangat sedap. Ia membantu menjaga tulang dan otot kucing anda yang kuat, menguatkan sistem imun, dan ia juga menggalakkan kot berkilat. Makanan kucing kering ini kaya dengan Omega 3 dan Omega 6, dan boleh membantu mengurangkan risiko penyakit buah pinggang.

4. Purina Friskies

Produk Teratas: Purina Friskies Sensasi Makanan Laut Kering Makanan Kucing

Makanan Kucing Basah Murah Terbaik di Malaysia ialah Purina Friskies Sensasi Makanan Laut Kering. baik untuk Parsi. murah dan bajet untuk pemilik kucing dengan bajet yang ketat. menyediakan makanan yang sihat namun murah untuk kucing anda. anda boleh kekal lapar tetapi kucing anda tidak boleh.

Purina adalah satu lagi syarikat yang dipercayai dalam penjagaan feline. Jenamanya termasuk Friskies, Felix, One, Fancy Feast, dan Tidy Cats. Jenama makanan kucing yang paling popular adalah Friskies, dan antara yang paling lazimnya ialah Purina Friskies Seafood Sensations kering makanan kucing.

Kibble kucing ini penuh dengan pelbagai perisa makanan laut: tuna, ketam, tudung, putih, dan salmon. Ia kaya dengan Omega 3 dan 6, vitamin A, antioksidan, dan asid lemak penting. Ia juga mengandungi kalsium untuk tulang dan gigi yang kuat serta protein untuk otot yang kuat dan tanpa lemak. Ia sesuai untuk kucing-kucing dari semua peringkat kehidupan.

5. Brit

Produk Teratas: Makanan Kucing Premium Brit untuk Kucing Dewasa - Ayam

Makanan kucing kering terbaik untuk kucing dewasa di Malaysia ialah Makanan Kucing Premium Brit untuk Kucing Dewasa - Ayam. baik untuk Burma

Jika ada satu perkara bukan makanan laut yang kucing suka makan, itu ayam dan hati ayam. Makanan Kucing Premium Brit untuk kucing dewasa mempunyai kedua-duanya, jadi anda boleh yakin bahawa kitty anda akan sentiasa mempunyai selera untuknya. Selain ayam (daging ayam, ayam kering, lemak ayam dan kuah hati ayam), makanan kucing ini juga mengandungi beras, prebiotik, ekstrak yucca schidigera, buah-buahan dan ekstrak herba untuk menggalakkan kesihatan kucing anda secara keseluruhan.

6. Blackwood

Produk Teratas: Blackwood Hidangan Ayam Formula Asli Dengan Beras Perang

Formula makanan kucing kering yang paling sihat di Malaysia ialah Blackwood Original Formula Chicken Meal With Brown Rice. baik untuk American Shorthair

Blackwood menawarkan makanan kucing super premium yang lambat dimasak dalam kelompok kecil untuk memastikan kesegaran. Produk utamanya, Hidangan Ayam Formula Asal dengan makanan kucing kering Brown Rice, mengandungi protein ayam semulajadi untuk otot tanpa lemak, Omega 3 dan 6 untuk kesihatan kulit dan kot, vitamin dan mineral, dan taurine, asid amino penting untuk kesihatan feline. Makanan kucing ini tidak mengandungi sebarang warna atau perisa tiruan, menjadikannya lebih sihat untuk kitty tercinta.

7. Whiskas - Makanan Kucing Basah Terbaik

Produk Teratas: Whiskas Pouch Multipack

Makanan Kucing Basah terbaik di Malaysia ialah Whiskas Pouch Multipack. baik untuk British Shorthair. baik untuk kucing kecil, kucing muda, anak kucing, sesat.

Whiskas adalah satu lagi jenama popular di kalangan pencinta kucing. Ia menawarkan pelbagai makanan kucing kering dan basah untuk anak kucing dan kucing dewasa. Untuk senarai ini, kami telah memilih pek nilai pelbagai campuran makanan kucing basah dalam pau. Ia mengandungi tiga varian iaitu Mackerel, Ikan Lautan, dan Mackerel dan Salmon.

Makanan kucing basah ini dirumus khas untuk kucing dewasa dan mengandungi 42 nutrien penting serta vitamin A dan taurine untuk penglihatan yang sihat. Kucing menyukainya kerana ia dibuat dengan ikan segar dan lazat.

8. OzPro

Produk yang disyorkan: OzPro RawFeast Pembekuan Daging Mentah Kering - Tandatangan Holistik Daging Lembu Salmon

makanan kucing kering terbaik di Malaysia ialah OzPro RawFeast Freeze Dried Raw Daging - Signature Holistic Beef Salmon. baik untuk Ragdoll. tahu berapa banyak makanan untuk memberi makan kucing anda. dua hidangan sehari sudah memang cukup.

Kucing adalah karnivor dan mendapat manfaat daripada mempunyai daging mentah yang disediakan dengan baik, seperti daging mentah kering percuma. OzPro menawarkan perkara itu, seperti Daging Mentah Kering Rawfeast yang paling laris dalam Signature Holistic Beef Salmon. Kerana ia kering beku, tekstur dan pemakanan asal daging dipelihara.

Dengan makanan kucing ini, kitty anda akan mendapat protein daging lembu berkualiti tinggi serta pelbagai vitamin dan mineral penting. Salmon juga merupakan sumber protein yang hebat dan ia kaya dengan asid lemak Omega 3 dan Omega 6 yang menyokong kesihatan secara keseluruhan. Pasti diet yang lengkap dan seimbang untuk kucing.

9. Misha

Produk Teratas: Misha Dry Cat Food 8kg - Ikan Lautan

Misha Dry Cat Food 8kg - Ikan Lautan. baik untuk Bengal. ini adalah yang terbaik jika Kucing Anda Tidak Akan Makan Makanan Basah

Varian Misha Dry Cat Food Ocean Fish mengandungi 32 peratus protein, yang digunakan oleh kucing untuk tenaga, untuk membina otot yang kuat, dan sebagai bahan api untuk proses badan yang lain. Ia juga mengandungi taurine untuk penglihatan yang baik, serta glukosamine untuk sendi yang kuat dan Omega 3 dan 6 untuk kulit yang sihat dan kot berkilat. Makanan kucing kering ini tidak mengandungi sebarang garam tambahan atau pewarna tiruan.

10. Bukit

Produk Teratas: Sains Bukit Diet Ayam Dewasa Resipi 4kg Makanan Kucing Kering

Sains Bukit Diet Ayam Dewasa Resipi 4kg Makanan Kucing Kering. baik untuk Hutan Norway

Hill menghasilkan makanan haiwan kesayangan berdasarkan biologi dan keperluan kucing yang berbeza. Jenama ini menggunakan sains makanan untuk membangunkan pemakanan seimbang untuk peringkat kehidupan kucing yang berbeza. Resipi Ayam Dewasa Diet Sains Hill adalah salah satu produk makanan kucing kering teratas jenama dan sangat disyorkan oleh doktor haiwan.

Makanan kucing ini dibangunkan khas untuk kucing dewasa berumur 1-6 tahun. Penggubalan ini adalah berdasarkan keperluan tenaga kucing pada peringkat ini, yang dianggap sebagai umur perdana untuk kucing. Ia dibuat dengan bahan-bahan berkualiti tinggi yang mudah dicerna, dan mengandungi mineral yang seimbang untuk menyokong kesihatan kencing.

11. Kucing Kuasa

Produk Teratas: Power Cat Segar Lautan Tuna

Makanan Kucing Hypoallergenic Terbaik adalah Power Cat Fresh Ocean Tuna. baik untuk Lipatan Scotland. Kuching makan terbaik di malaysia

PowerCat produk makanan kering dibuat dengan bahan-bahan semulajadi dan mengandungi 32 peratus protein. Mereka boleh didapati dalam dua perisa lazat: Tuna Lautan Segar dan Ikan Lautan Segar. Kedua-dua varian mengandungi mea ikan;, minyak ayam, minyak ikan, taurin, jagung, vitamin dan mineral, dan nutrien penting lain. Minyak ayam yang digunakan diperoleh daripada ayam tempatan yang telah disahkan halal.

Kibble kucing ini membantu mengekalkan sel darah merah yang sihat, menguatkan tulang dan gigi, meningkatkan penghadaman, mengekalkan kesihatan saraf dan kesihatan mata, meningkatkan sistem imun, mengekalkan bulu yang sihat, dan menggalakkan pertumbuhan keseluruhan.

12. SmartHeart

Produk Teratas: SmartHeart Ibu & Baby Cat Kering Kucing Makanan

Makanan Kucing Kering yang sihat adalah SmartHeart Ibu & Bayi Kucing Kering Makanan. baik untuk kucing kecil, kucing muda, anak kucing, sesat.

SmartHeart menawarkan pelbagai makanan kucing kering dan basah untuk pelbagai peringkat pembangunan. Untuk senarai ini, kami telah memilih makanan kucing kering yang sesuai untuk kucing ibu dan anak kucing mereka. Ia mengandungi nutrien yang diperlukan oleh kucing ibu semasa kehamilan dan penyusuan, dan oleh anak kucing dari menyapu sehingga 4 bulan.

Makanan kucing ini memastikan kucing ibu mendapat tahap nutrien yang optimum supaya dia dapat menyediakan susu yang sihat dan kaya nutrien untuk bayinya. Formulanya juga menjadikannya makanan pertama yang ideal untuk anak kucing. Ia mengandungi DHA dari minyak ikan dan kolester untuk meningkatkan fungsi otak dan sistem saraf. Ia juga mempunyai asid lemak Omega 3 untuk jantung yang sihat, serta kalsium, fosforus, dan vitamin D untuk gigi dan tulang yang kuat. Formulasi ini juga membantu mengurangkan risiko pembentukan batu pundi kencing.

Makanan Kucing Basah atau Makanan Kucing Kering?

Nah, pada dasarnya makanan kucing kering lebih murah daripada makanan kucing basah dan mereka lebih mudah untuk menyimpan jauh. Kita tidak perlu bimbang terlalu banyak tentang semut atau pencemaran kerana makanan kucing kering boleh ditinggalkan di tempat terbuka semasa kita pergi bekerja. Tambahan pula, kucing jarang menamatkan makanan kucing kering supaya mereka boleh kembali makan apabila mereka lapar lagi.

Walau bagaimanapun pemakanan, makanan kucing kering biasanya terdiri terutamanya karbohidrat dan makanan kucing basah biasanya diperbuat daripada daging atau ikan kaya protein yang baik untuk kucing anda. Makanan kucing basah premium mengandungi lebih banyak protein untuk bola bulu anda. Oleh itu, adalah idea yang baik untuk menyediakan makanan kucing kering sebagai diet ruji untuk kucing anda dan menyediakan makanan kucing basah setiap beberapa hari. Ini akan memastikan kucing anda menerima diet seimbang yang diperlukan.

Apa makanan buatan sendiri yang boleh kucing makan?

Apa makanan manusia yang boleh saya makan kucing saya?, Apa makanan buatan sendiri boleh kucing makan?, Adakah makanan kucing buatan sendiri lebih baik?, Apa sayur-sayuran boleh makan kucing?, Bolehkah saya memberi makan makanan yang dimasak kucing saya?
Apa makanan manusia yang boleh saya makan kucing saya?

Kucing seperti manusia juga, dan ya, kadang-kadang mereka bisa sedikit pemilih dengan makanan yang mereka makan. Bagi kucing dengan sensitiviti pemakanan, makanan kucing buatan sendiri boleh menjadi pilihan yang baik, walaupun anda perlu menyemak semula alahan mereka, jika ada. Anda juga boleh mencari resipi makanan kucing buatan sendiri yang baik dalam talian, seperti sesuatu dengan mackerel atau makanan kucing sardin. Resipi makanan kucing ini mudah dilakukan dengan bahan-bahan mudah juga. Makanan manusia lain yang boleh dimakan oleh kucing adalah pisang, keju, beri, dan tentu saja, ikan dan daging, jadi anda boleh menggabungkannya dalam makanan kucing anda.

Makanan manusia yang selamat untuk kucing anda untuk dimakan

Makanan manusia sebenarnya selamat untuk kucing anda makan, dan makanan ini boleh dicampur ke dalam makanan kucing anda. Sebelum menghidangkan kucing anda dengan makanan manusia ini, pastikan anda menyemak beberapa reaksi alahan. Berikut adalah beberapa makanan manusia yang aman untuk kucing Anda:

 1. Ikan
 2. Daging
 3. Beras
 4. Oatmeal
 5. Telur
 6. Tembikai
 7. Pisang
 8. Lobak merah
 9. Salmon
 10. Bayam

Jangkakan bahawa kucing anda mungkin mempunyai gangguan gastrousus apabila anda memperkenalkan mereka kepada jenis makanan ini kerana badan mereka mungkin tidak dapat mencernanya dengan baik. Oleh itu, adalah dinasihatkan untuk memberi mereka sedikit makanan untuk melihat apa yang mereka suka yang terbaik.

Makanan Apa yang perlu Dielakkan Oleh Kucing?

Untuk memastikan kucing anda selamat, anda harus prihatin dengan makanan yang anda berkhidmat kepada mereka. Jika anda ingin berkhidmat kepada mereka dengan beberapa makanan kucing buatan sendiri atau memberi mereka makanan manusia, pastikan untuk menentukan sama ada makanan itu benar-benar selamat untuk mereka.

 1. Telur mentah, daging, dan ikan.

Pastikan ini dimasak, atau mereka boleh memperoleh keadaan kulit.

 1. Coklat

Coklat boleh menyebabkan beberapa gejala berbahaya seperti muntah atau cirit-birit.

 1. Makanan anjing

Jelas sekali, makanan anjing adalah untuk anjing. Jika tidak sengaja dimakan, mereka mungkin memperoleh beberapa masalah yang teruk.

 1. Bawang dan Bawang Putih

Makanan ini boleh menyebabkan kerosakan kepada sel darah merah kucing, yang boleh membawa kepada anemia. 

Di mana Untuk Cari Makanan Kucing Terbaik di Malaysia

Kami berharap senarai jenama makanan kucing yang paling dipercayai di Malaysia dapat memberi anda makanan kucing yang ideal untuk kitty anda. Makanan kucing yang sihat benar-benar boleh membantu menjadikan kucing anda lebih sihat, jadi anda dan kitty haiwan kesayangan anda boleh menikmati banyak tahun yang lebih gembira bersama-sama.


Baca selanjutnya:

Penyejuk Udara Terbaik untuk Haiwan Peliharaan anda semasa Hari Paling Hangat

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini