Kamera Dash Kereta Terbaik di Malaysia

Kamera Dash Kereta Terbaik di Malaysia 2021

Berikut adalah Kamera Dash Kereta Terbaik di Malaysia. Kamera Dash untuk kereta menghidangkan pelbagai tujuan dan menawarkan beberapa faedah untuk pemandu. Cam pemuka dipasang pada papan pemuka kereta anda, oleh itu namanya. Sesetengah model direka untuk dipasang pada cermin belakang. Kamera dash direka untuk merakam imej dan bunyi semasa anda memandu. Setiap model cam dash menawarkan beberapa ciri berguna, seperti GPS dan skrin sentuh.

Manfaat terbesar mempunyai cam dash mempunyai kaitan dengan perlindungan kemalangan, terutamanya di jalan raya Malaysia kita. Sekiranya anda mendapati diri anda terlibat atau menjadi saksi kepada kemalangan vehicular, anda akan mempunyai bukti yang anda boleh menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk menentukan siapa yang berada pada kesalahan atau apa sebenarnya yang berlaku. Menggunakan cam dash juga merupakan cara terbaik untuk merakam perjalanan jalan raya!

Cam dash sememangnya satu pelaburan yang besar. Untuk membantu anda membeli-belah untuk anda sendiri, kami telah memilih Kamera Dash Kereta Terbaik di Malaysia yang boleh anda beli dalam talian hari ini. Semak mereka!


Kamera Dash Kereta Terbaik di MalaysiaCiri TeratasHarga (RM)

70mai Dash Cam A800

Rakaman video 4K

449.00

GOQ T685 Kamera Dash Kereta

Skrin LCD paparan definisi tinggi IPS

110.00

DDPAI Dash Cam Mola N3

Penglihatan malam inffelasi

129.00

DVR Kereta HDMI G30

Resolusi HD penuh 1080p

25.54

Xiaomi Xiaoyi Yi Dashcam

Skrin TFT LCD warna 2.7 inci

129.00

Kamera DVR Auto ADAS HD 1080P kamera dash

Sistem Amaran Berlepas Lorong dan Sistem Amaran Perlanggaran Hadapan

24.64

U2 Android Penuh HD 1080P Kereta DVR Kamera

Kanta boleh laras

47.60

Woshitu CZ010 1080P penuh HD 4.3" kereta DVR rearview Mirror dash Cam

Kamera anti-glare dan anti-kabus

44.00

70mai 1S Smart Dash Cam

Wawasan Malam Starvis

139.90

Cermin Skrin Sentuh Penuh Ekleva Dash Cam

Cermin paparan semula skrin sentuh media penstriman penuh

213.15

3 Lensa Kereta Dash Cam HD Perakam Video dengan Depan + Pedalaman + Kamera Belakang

Kanta tiga untuk pandangan depan, dalaman dan belakang

69.90

70mai Dash Cam Pro

Resolusi Super HD 2K

239.00

Top 12 Kamera Pemuka Kereta di Malaysia

Top 12 Kamera Pemuka Kereta di Malaysia


1. 70mai Dash Cam A800

70mai Dash Cam A800

Pertama adalah salah satu kamera pemuka kereta yang paling popular di sekitar, 70mai Dash Cam A800. Kamera ini mempunyai sensor imej Sony IMX 415 CMOS dan keupayaan untuk merakam video 4K dengan medan pandangan 140 darjah atau FOV yang luas. Kad SD tidak disertakan, dan jika anda membeli kad SD, anda memerlukan sekurang-kurangnya 32GB untuk merakam video resolusi 4K.

Ciri-ciri lain kamera pemuka kereta ini adalah Super Night Vision dengan teknologi DNR 3D, Aperture F/1.8, skrin paparan HD 3-inci dengan suis satu butang, sistem bantuan pemandu lanjutan (ADAS), GPS terbina dalam, rakaman gelung, dan bahagian segera.

Dapatkan 70mai Dash Cam A800 di


Berkaitan: Kerusi Kereta Terbaik untuk Kanak-kanak di Malaysia

2. Kamera GOQ T685 Kereta Dash

GOQ T685 Kamera Dash Kereta

Seterusnya kita mempunyai GOQ T685 Kereta Dash Kamera. Peranti ini mempunyai kanta sudut lebar depan dan belakang yang merakam pada masa yang sama. Kanta hadapan mempunyai FOV 170 darjah manakala kanta belakang mempunyai FOV 120 darjah. Dengan sistem cam dash ini, anda mendapat video 1080p Full HD, Skrin LCD Paparan Definisi Tinggi IPS, dan rakaman gelung supaya anda boleh merakam video secara berterusan. Ia berkuasa secara automatik apabila anda memulakan pencucuhan dan ditutup secara automatik jika anda lebih suka.

Kamera ini juga menyokong perlindungan tempat letak kereta, pengesanan pergerakan, G-sensor, dan boleh menampung sehingga 32GB memori luaran melalui Micro SD.

Dapatkan Kamera GOQ T685 Kereta Dash di


3. DDPAI Dash Cam Mola N3

DDPAI Dash Cam Mola N3

DDPAI Dash Cam Mola N3 adalah kamera papan pemuka kecil dan tidak mengganggu yang mempunyai resolusi 2560 x 1600P, GPS terbina dalam dan G-sensor, rakaman gelung, penglihatan malam inframerah, mod tempat letak kereta, pengesanan gerakan dan teknologi ADAS. Kamera 2K Ultra HD ini mempunyai sokongan aplikasi dan Wi-Fi dan boleh menampung sehingga 128GB kad SD.

Mola N3 dash cam mempunyai kanta lebar 140 darjah dan juga dilengkapi dengan Teknologi Pelbagai Dinamik Yang Luas, yang boleh menyesuaikan keseimbangan pendedahan untuk membolehkan kamera mengambil dan merakam butiran yang lebih besar dalam tetapan cahaya rendah dan cerah.

Dapatkan DDPAI Dash Cam Mola N3 di


4. Kamera DVR Kereta HDMI G30 - Bajet Terbaik Dash Cam

Kamera DVR Kereta HDMI G30

Kamera DVR Kereta HDMI G30 mungkin kecil, tetapi ia mendapat definisi tinggi 140 darjah yang cukup kuat lensa sudut lebar dan resolusi 1080p Full HD. Skrin LCD 2.7 inci memaparkan rakaman langsung dan main balik video dengan baik, dengan imej yang rangup dan jelas. Ia menyokong sehingga 32GB storan menggunakan kad Micro TF. Anda juga boleh melaraskan resolusi foto penyambut tetamu dari 1.3MB hingga 12MB.

Dapatkan Kamera DVR Kereta HDMI G30 di


5. Xiaomi Xiaoyi Yi Dashcam

Xiaomi Xiaoyi Yi Dashcam

Tidak syak lagi salah satu kamera pemuka kereta terbaik di Malaysia, Xiaomi Xiaoyi Yi Dashcam adalah kegemaran pengguna kerana ciri-ciri dan harga yang kompetitif. Kamera ini mempunyai resolusi 1080p Full HD, skrin TFT LCD warna 2.7 inci dan lensa sudut lebar 130 darjah dengan aperture besar F/1.8.

Kamera pemuka kereta ini juga mempunyai sokongan aplikasi, seperti kebanyakan produk Xiaomi. Ia juga mempunyai masa dan tarikh stamping, sokongan G-Sensor, rakaman gelung, kuasa auto hidup / mati dan pengurangan bunyi. Ia menyokong kad SD Mikro Kelas-10 sehingga 128GB.

Dapatkan Xiaomi Xiaoyi Yi Dashcam di


6. KAMERA ADAS Auto DVR HD 1080P kamera dash

Kamera DVR Auto ADAS HD 1080P kamera dash

Kamera DVR Auto ADAS mempunyai FOV sudut lebar 170 darjah dan resolusi rakaman 1080p. Ia menyokong penyimpanan sehingga 32GB dan boleh dipasang dengan mudah pada cermin depan anda. Ini ADAS atau Kamera Sistem Penggera Memandu Lanjutan mempunyai kedua-dua LDWS, atau Sistem Amaran Berlepas Lorong, dan FCWS, atau Sistem Amaran Perlanggaran Hadapan.

LDWS memberi amaran kepada anda jika kenderaan anda terkeluar dari lorong jika kelajuan anda melebihi 50 km/j, mengurangkan peluang kemalangan jalan raya jika anda mendapat mengantuk atau terganggu semasa memandu. FCWS adalah satu lagi sistem amaran keselamatan jalan raya yang mengira dalam masa nyata jarak antara kereta anda dan kenderaan di hadapan anda jika kelajuan anda adalah di bawah 30 km/j di jalan bandar yang sibuk dan melebihi 30 km/j di lebuh raya. Jika anda memandu terlalu dekat, sistem mengeluarkan amaran awal tahap 3 supaya anda boleh melambatkan dan mengelakkan sebarang kemalangan.

Dapatkan Kamera DVR Auto ADAS HD 1080P Dash Kamera di


7. U2 Android Penuh HD 1080P Kereta DVR Kamera

U2 Android Penuh HD 1080P Kereta DVR Kamera

Kamera DVR Kereta HD Penuh U2 Android 1080P membolehkan anda memutar kanta secara manual supaya anda boleh menyesuaikan sudut rakaman mengikut keutamaan anda. Kanta boleh diputar 60 darjah dan mempunyai sudut tontonan 170 darjah. Kamera ini mempunyai resolusi dan rekod 1080p pada kadar bingkai 30fps.

Ciri-ciri lain kamera pemuka kereta ini termasuk sokongan G-sensor, pengesanan gerakan, rakaman kitaran dan penglihatan malam. Ia menyokong sehingga 32GB memori melalui kad TF.

Dapatkan Kamera DVR Kereta HD Penuh U2 1080P di


8. Woshitu CZ010 1080P Full HD 4.3" Kereta DVR rearview Mirror Dash Cam

Woshitu CZ010 1080P penuh HD 4.3" kereta DVR rearview Mirror dash Cam

Seterusnya dalam senarai kamera pemuka kereta terbaik di Malaysia ialah Woshitu CZ010, yang mempunyai kamera depan dan belakang. Kamera gaya cermin belakang ini mempunyai skrin definisi tinggi IPS terbina dalam 4.3 inci di mana anda boleh melihat rakaman yang sedang berjalan. Anda boleh memilih untuk melihat rakaman video depan atau belakang atau kedua-duanya.

Cam dash kereta ini juga mempunyai resolusi video HD 1080p, aperture kanta F/1.8 dan sensor penglihatan malam matte OV. Apa yang hebat tentang sistem ini adalah bahawa anda dapat melihat belakang anda dengan jelas walaupun ada glare atau ketika ia berkabus atau hujan.

Dapatkan Woshitu CZ010 1080P Full HD 4.3" Kereta DVR Rearview Mirror Dash Cam di


9. 70mai 1S Smart Dash Cam

70mai 1S Smart Dash Cam

Seterusnya dalam senarai kami adalah satu lagi produk teratas dari 70mai, 1S Smart Dash Cam. Kamera ini mempunyai kanta sudut lebar 130 darjah dan resolusi 1920 x 1080p untuk rakaman definisi tinggi. Dengan komponen sensitif cahaya dan ciri Starvis Night Vision, ia boleh dengan mudah menangkap imej yang jelas pada tetapan cahaya yang rendah, terutamanya pada waktu malam. Ia dilengkapi dengan sensor imej Sony IMX307 yang kuat serta teknologi mampatan fotografi H.264 yang maju, yang menjimatkan penyimpanan sambil mengekalkan kualiti video. Ia menyokong sehingga 64GB storan.

Dapatkan 70mai 1S Smart Dash Cam di


10. Cermin Skrin Sentuh Penuh Ekleva Dash Cam

Cermin Skrin Sentuh Penuh Ekleva Dash Cam

Cam dash dari Ekleva ini mempunyai cermin belakang media penstriman 9.66 inci dengan skrin sentuh. Ia mempunyai kamera hadapan 1080p yang merakam video berkualiti tinggi, jelas pada bila-bila masa sepanjang hari, walaupun ia gelap. Kanta 170 darjah meliputi kawasan yang luas dan menangkap semua butiran penting seperti papan tanda di tepi jalan dan plat lesen kenderaan.

Sistem kamera kereta ini juga mempunyai kanta belakang dengan sudut tontonan yang luas 140 darjah dan sensor CMOS mewah yang memberikan anda imej yang jelas tentang apa yang ada di belakang anda. Ciri-ciri lainnya termasuk sensor G, rakaman gelung, monitor tempat letak kereta 24 jam dan bantuan songsang.

Dapatkan Cermin Skrin Sentuh Penuh Ekleva Dash Cam di


11. 3 Perakam Video Lensa Kereta Dash Cam HD dengan Depan + Dalaman + Kamera Belakang

3 Lensa Kereta Dash Cam HD Perakam Video dengan Depan + Pedalaman + Kamera Belakang

Cadangan seterusnya kami jika anda mencari kereta terbaik dash cam adalah sistem kamera 3-lensa ini. Ia mempunyai kanta hadapan, kanta dalaman dan kanta belakang supaya anda boleh merakam bukan sahaja pandangan depan dan belakang tetapi juga bahagian dalam kereta anda, yang berguna terutamanya apabila kereta anda digunakan oleh orang yang berbeza atau anda ingin memantau siapa yang masuk dan keluar.

Sistem kamera ini mempunyai kamera depan sudut lebar 170 darjah, kamera menghadap dalaman 110 darjah, dan kamera belakang 140 darjah. Ia juga mempunyai paparan skrin definisi tinggi LCH 4-inci dan teknologi pelbagai dinamik yang luas. Ciri-ciri lain termasuk G-Sensor, pemantauan tempat letak kereta dan rakaman gelung.

Dapatkan Perakam Video 3 Lensa Kereta Dash Cam HD dengan Depan + Dalaman + Kamera Belakang di


12. 70mai Dash Cam Pro

70mai Dash Cam Pro adalah kamera dash kereta terbaik 2020 malaysia

Akhir sekali, tetapi jauh daripada menjadi yang paling kurang dalam senarai cam dash kereta terbaik di Malaysia adalah Pro 70mai. Kamera ini dilengkapi dengan sensor imej Sony IMX335 untuk penglihatan malam yang unggul. Ia mempunyai aperture F/1.8 dan resolusi Super HD 2K yang jernih 2592 x 1944 piksel. Ia juga mempunyai fov sudut lebar 14 darjah, ADAS dan fungsi defogging, 3D menandakan, monitor tempat letak kereta 24 jam, fungsi pelbagai dinamik yang luas, dan rakaman gelung. Rakaman disimpan pada kad TF Kelas 10 sehingga 64GB.

Dapatkan 70mai Dash Cam Pro di

Kamera Dash Terbaik untuk Kereta Anda

Selain daripada fakta bahawa cam dash memberikan anda bukti penting apabila diperlukan, ia juga boleh membantu anda merakam beberapa detik yang tidak dijangka dan tidak dapat dilupakan, atau bahkan hanya keindahan landskap yang indah. Selain itu, kamera pemuka kereta terbaik di Malaysia boleh membantu anda menyokong matlamat fotografi anda, jadi dapatkan milik anda hari ini.

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini