Komputer Riba Bajet Terbaik di Malaysia, acer, hp, dell, msi, lenovo. komputer riba murah di Malaysia

Komputer Riba Bajet Terbaik Di Malaysia 2021

Dengan pandemik COVID-19 masih menyebabkan masalah bagi berbilion orang di seluruh dunia, dan semakin banyak aktiviti harian kita - sama ada ia berfungsi, sekolah, bermain, atau hanya bersosial umum - telah berpindah ke peringkat dalam talian. Kelas dijalankan di dalam bilik darjah maya, dan persidangan yang diadakan di bilik persidangan maya. Taman permainan kanak-kanak telah digantikan dengan saluran Discord dan permainan video, dan pawagam digantikan oleh Netflix dan sofa terdekat.

Yang berkata, ia hampir mustahil pada hari ini dan umur untuk mendapatkan tanpa komputer anda sendiri. Walaupun pekerja di seluruh dunia diberi pilihan oleh syarikat masing-masing untuk membantu mereka kekal produktif dan cekap walaupun mereka bekerja dari rumah, tidak semua kita begitu bernasib baik. Pelajar-pelajar kita terutamanya bergelut untuk menghadapi permintaan pendidikan yang semakin meningkat di tengah-tengah dunia yang telah terbalik bagi mereka secara literal dalam sekelip mata. Tidak semua orang mampu komputer riba mewah, tetapi jika ia untuk sekolah atau bermain, mereka tidak perlu kos lengan dan kaki, sama ada.

Jika anda sedang mencari komputer riba bajet untuk membantu anda atau orang tersayang kekal berhubung dengan dunia luar dan mengikuti permintaan sekolah atau kerja, berikut adalah beberapa Komputer Riba Bajet Terbaik Yang Boleh Anda Beli Di Malaysia.

Berkaitan: Komputer Riba Permainan Terbaik di Malaysia

Panduan Pembeli Komputer Riba Bajet

Komputer Riba HP Terbaik di Malaysia perak macbook pada coklat, Bagaimana saya memutuskan apa komputer riba untuk dibeli?, Apakah spesifikasi komputer riba yang baik? , Apakah perkara yang perlu dilihat sebelum membeli komputer riba?
Bagaimana saya menentukan komputer riba apa yang hendak dibeli?

Sebelum kita masuk ke dalam senarai nitty-cengkaman ini komputer riba bajet terbaik yang boleh anda beli di dalam negara, mari kita menggali sedikit lebih mendalam ke dalam apa yang perlu kita cari apabila kita mempertimbangkan untuk membeli komputer riba untuk apa-apa tujuan atau majlis. Mendapatkan komputer untuk keperluan khusus anda adalah pilihan yang sangat peribadi, tetapi berikut adalah beberapa perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan.

Prestasi

Bergantung kepada apa yang anda perlukan komputer riba anda untuk, prestasi dan kuasa adalah salah satu faktor yang paling penting untuk dipertimbangkan sebelum anda membuat pembelian anda. Walaupun benar bahawa komputer riba yang lebih murah mungkin tidak menawarkan prestasi sebanyak model yang lebih mahal, itu tidak semestinya bermakna anda perlu keluar wang besar untuk mempunyai pekerjaan yang boleh digunakan. Kebanyakan komputer riba bajet hari ini boleh melaksanakan tugas umum dengan baik dengan syarat mereka mempunyai ingatan dan kuasa pemprosesan yang mencukupi. Walau bagaimanapun, jika anda melihat tugas yang lebih intensif seperti kerja grafik dan persembahan, anda pasti mahu melihat sejauh mana model pilihan anda melaksanakan tugas tertentu ini sebelum anda membuat pembelian anda.

Mudah alih

Diberikan, mudah alih mungkin bukan faktor yang paling penting pada hari ini dan umur di mana ia tidak semudah itu atau dinasihatkan untuk berada di mana-mana sahaja, tetapi sekiranya anda lebih suka tidak terikat dengan satu tempat untuk menjadi produktif, ia sentiasa berbaloi untuk mempertimbangkan mudah alih. Komputer riba nipis dan ringan mungkin sedikit lebih mahal untuk tahap prestasi yang mereka tawarkan, manakala komputer riba bulkier mungkin menawarkan spesifikasi yang lebih baik untuk murah kerana hakikat bahawa mereka lebih mudah untuk membina dan mereka bentuk.

Kesambungan

Pelabuhan dan antara muka sering diabaikan apabila orang membeli komputer riba baru, tetapi tidak membuat kesilapan yang sama! Pastikan komputer riba pilihan anda dapat menampung keperluan anda. Sesetengah pelajar dan profesional mungkin memerlukan pelabuhan tertentu untuk aktiviti mereka - sama ada USB, HDMI, DisplayPort, Ethernet, dan lain-lain mungkin mendapat manfaat daripada mempunyai lebih banyak pelabuhan berbuktian masa depan seperti USB Type-C. Pelabuhan lain, seperti pemacu optik dan pembaca kad, tidak terlalu biasa lagi, tetapi masih digunakan banyak dalam industri tertentu, jadi ia sentiasa bernilai dipertimbangkan.

Baca selanjutnya: Ketahui Yang Merupakan Komputer Riba HP Terbaik di Malaysia

Best Under RM3,000 Komputer Riba Anda Boleh Beli Di Malaysia


Acer Aspire 5

Komputer Riba Bajet Terbaik di Malaysia ialah Acer Aspire 5

Acer adalah juara apabila ia datang kepada komputer riba bajet, dan apabila Acer Aspire 5 perlu menjadi nilai terbaik daripada semua tawaran nilai teratas mereka. Menggabungkan kualiti binaan yang sangat baik dan dalaman teratas dengan tanda harga yang luar biasa, Acer Aspire 5 adalah komputer riba bajet yang mungkin boleh mengendalikan apa sahaja yang anda buang.

CPU Intel Core i5 harus mengendalikan tugas pemprosesan yang paling berat dengan mudah, manakala Grafik UHD Intel bersepadu harus menunjukkan prestasi yang baik walaupun pada resolusi 4K – Hanya jangan mengharapkan untuk melakukan apa-apa aktiviti grafik-intensif pada komputer riba ini seperti permainan AAA atau persembahan video mewah. Memori asas - 4GB DDR4 - mungkin bergelut dengan pelbagai tugas, tetapi harus mengendalikan kebanyakan tugas dengan mudah. Selain itu, peningkatan RAM tidak terlalu mahal sehingga menaik taraf kepada 8GB atau bahkan 12GB tidak sepatutnya menjadi masalah dalam jangka masa panjang.

Salah satu perkara terbaik mengenai Acer Aspire 5 adalah bahawa walaupun harganya, anda mendapat unit penyimpanan mewah super yang dikuasakan oleh cip 32GB Intel TG Optane di atas Cip 512GB PCIe NVMe SSD yang sudah cukup cepat. Ini bermakna anda akan mengalami beberapa masa but yang benar-benar cepat, dan aplikasi anda akan memuatkan lebih cepat juga, berbanding dengan HDD biasa.

Paparan IPS 14-inci tidak akan memenangi sebarang anugerah, tetapi ia pasti satu paparan yang hebat terutamanya apabila anda mempertimbangkan resolusi asli 1920 x 1080. Biasanya digunakan dalam skrin yang lebih besar (15" dan ke atas), resolusi FHD pada paparan 14" akan memberi anda imej yang hebat dan rangup setiap kali - sempurna untuk menonton semua jenis video - dari dokumentari bermaklumat untuk menyekat hits blockbuster.

Spesifikasi Teknikal

CPU: Teras Intel i5 1035G1
GPU: Intel UHD Grafik
RAM: 4GB DDR4 (Boleh dinaik taraf kepada 12GB)
Storan: 32GB Intel TG Optane, 512GB PCIe NVMe SSD
Paparan: 14" IPS 1920×1080 FHD

Lenovo IdeaPad Flex 5

Lenovo IdeaPad Flex 5 adalah Komputer Riba Terbaik Bawah RM3,000 Yang Boleh Anda Dapati Di Malaysia

Anak poster dua dalam satu komputer riba - kedua-duanya menjadi komputer riba dan tablet dalam satu – Lenovo IdeaPad Flex 5 adalah pilihan yang sangat baik untuk pelajar dan profesional muda yang mahukan kuasa, serba boleh, dan fleksibiliti semua dilancarkan ke dalam satu peranti yang hebat. Oleh kerana Lenovo, kualiti binaan tidak menghairankan kedudukan tertinggi, dan tidak seperti jenama lain, anda tidak merasakan apa-apa perubahan prestasi atau rasa apabila anda bertukar antara mod komputer riba dan mod tablet Ia semua lancar dan lancar.

Dikuasakan oleh CPU AMD Ryzen 5 4500U, Lenovo IdeaPad Flex membungkus neraka punch dari segi kuasa pemprosesan. Boleh dikatakan salah satu CPU yang paling popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Ryzen 5 secara konsisten menguasai penanda aras bajet dan pertengahan sebagai CPU unggul kepada apa-apa yang ditawarkan oleh Intel dalam julat harga ini. Itu, ditambah dengan hakikat bahawa Grafik Radeon AMD jauh lebih unggul daripada grafik Intel bersepadu, bermakna bahawa Lenovo IdeaPad Flex 5 tidak ada slouch ketika datang ke prestasi. Terbina dalam 8GB DDR4 RAM harus mengendalikan kebanyakan tugas dan tugas pelbagai dengan mudah, dan NVMe SSD 256GB menawarkan prestasi yang cepat walaupun sedikit kecil di sisi storan.

Salah satu ciri terbaik Lenovo IdeaPad Flex 5 - dan mengapa ia adalah potongan di atas pertandingan - adalah pelaksanaan induk faktor bentuk dua dalam satu. Kedua-dua komputer riba dan tablet dalam satu, Lenovo IdeaPad Flex 5 dibina untuk generasi yang boleh membuka potensi pelbagai jenis teknologi. Mod komputer riba untuk sesi kerja atau permainan yang lebih serius, dan Mod Tablet untuk kegunaan yang lebih kasual atau usaha yang lebih kreatif.

Dapatkan Lenovo IdeaPad Flex 5 di Lazada Malaysia dan dapatkan Touch Pen percuma dan Beg Komputer Riba secara percuma. Pen sahaja membuat perjanjian ini berbaloi, kerana anda akan dapat memaksimumkan paparan Sentuh 14" dan melepaskan kreativiti anda.

Spesifikasi Teknikal

CPU: AMD Ryzen 5 4500U
GPU: AMD Radeon Grafik
RAM: 8GB DDR4
Storan: SSD 256GB
Paparan: 14" Touch IPS 1920×1080 FHD

MSI GF63

MSI GF63 adalah Komputer Riba Terbaik Bawah RM3,000 untuk beli di Malaysia

Terkenal dengan tawaran PC berpaksikan tinggi mereka, MSI pasti tidak tahan apabila mereka mereka mereka bentuk dan membina MSI GF63. Walaupun tanda harganya rendah, MSI GF63 membungkus pukulan yang serius. Dipasarkan sebagai komputer riba permainan bajet, MSI GF63 boleh melakukan banyak, lebih daripada sekadar permainan. Ia mendapat bahagian yang cukup berpaksikan tinggi untuk membiarkannya mengambil segala-galanya - dari mengambil nota, untuk bekerja pada dokumen, untuk pemprosesan grafik dan persembahan - dengan mudah relatif.

Dikuasakan oleh pemproses Intel Core i5-9300 Coffee Lake generasi ke-9, MSI GF63 telah mendapat banyak berlaku di bawah hud. Dan tidak seperti kebanyakan model yang anda dapati pada julat harga ini yang sering datang dengan hanya grafik bersepadu, MSI GF63 dilengkapi dengan Nvidia GeForce GTX 1650 GPU khusus dengan memori 4GB GDDR6 untuk prestasi grafik terbaik dalam julat bajet. Dengan GPU khusus di tow, MSI GF63 akan menjadi pilihan yang hebat untuk pelajar atau profesional yang rajin yang suka bermain di sisi, atau bagi sesiapa yang memerlukan kuasa pemprosesan grafik tambahan untuk persembahan imej dan video dan tugas-tugas lain grafik-intensif. Ingatan DDR4 berkelajuan tinggi 4GB (2666Mhz) perlu mengendalikan kebanyakan tugas seperti juara, manakala terbina dalam 256GB NVMe PCIe SSD perlu membuat kerja cepat masa but dan memuatkan skrin.

Dari segi kualiti paparan, MSI GF63 menawarkan paparan IPS 15.6" yang hebat pada resolusi 1920×1080 (FHD) untuk pengalaman tontonan hebat yang sedikit lebih besar daripada tawaran standard pada julat harga ini. Ia juga dilengkapi dengan kadar segar semula 60Hz untuk pengalaman visual yang lebih lancar di seluruh papan, untuk permainan, filem, atau sebaliknya.

Spesifikasi Teknikal

CPU: Teras Intel i5-9300
GPU: Nvidia GeForce GTX 1650 6GB GDDR6
RAM: 8GB DDR4 2666Mhz
Storan: 256 NVMe PCIe SSD
Paparan: 15.6" IPS 1920×1080 FHD

Apakah spesifikasi komputer riba yang baik?

Apakah spesifikasi utama komputer riba yang baik?, Ciri-ciri Laptop yang Baik: Senarai Spesifikasi Komputer Riba, 6 Petua untuk Membeli Komputer Riba, 8 petua penting untuk mengetahui sebelum anda membeli komputer riba, ciri-ciri komputer riba yang baik, spesifikasi komputer riba untuk kerja pejabat,
Ciri-ciri komputer riba yang baik

Komputer riba adalah alat penting untuk kegunaan pejabat, sekolah atau perniagaan dan yang berkualiti harus bernilai wang seperti yang mereka katakan. Semua komputer riba mempunyai spesifikasi yang berbeza, dan berikut adalah beberapa petua bagaimana untuk memilih komputer riba dengan spesifikasi yang sangat baik:

SpesifikasiPilihan OptimumCiri-ciri Alternatif yang Perlu Dipertimbangkan
Saiz Skrin15.6 inci12 hingga 14 inci boleh menjadi lebih mudah alih
Sistem PengoperasianMacOSOS Windows atau Chrome
PemprosesTeras i7Core i3, Core i5
RAM16GB4GB adalah yang normal
Resolusi skrin3840 x 21601920 x 1080 untuk lebih murah tetapi juga kualiti yang baik
Hayat BateriHayat bateri 8 jam7-8 jam
Petua untuk membeli Laptop yang Baik dan Murah di Malaysia

Berapa banyak RAM yang saya perlukan?

Komputer riba standard mempunyai 4GB RAM, yang sudah berkualiti untuk beberapa tugas penting. Jika anda sedang mencari komputer riba untuk digunakan untuk tugas atau permainan yang mencabar, penyuntingan video, dan mereka bentuk grafik, anda harus memilih komputer riba dengan sekurang-kurangnya 8GB RAM untuk penggunaan yang sempurna dan lancar. Ini adalah tempat yang manis untuk pengguna, terutama bagi mereka yang mempunyai banyak aktiviti untuk dilakukan menggunakan komputer riba.

Baca selanjutnya:

Ultrabook Terbaik di Malaysia

Kerusi Permainan Terbaik di Malaysia

Sistem Karaoke Rumah Terbaik di Malaysia

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini