Produk Penjagaan Kulit Bayi Terbaik di Malaysia

Produk Penjagaan Kulit Bayi Terbaik di Malaysia 2021

Kulit bayi anda halus dan mudah terdedah kepada kerengsaan daripada bahan kimia, bahan pencuci, wangian, kain, dan bahan lain yang boleh menyebabkan ruam kulit, chafing, kekeringan, dan kerengsaan. Masalah kulit seperti ruam lampin atau ekzema juga mungkin biasa di kalangan bayi. Untuk membantu mencegah kerengsaan kulit dan kulit kering, penting untuk menggunakan produk penjagaan kulit yang selamat dan organik untuk bayi anda. Dan lampin yang boleh dipercayai juga.

Untuk membantu anda memastikan kulit bayi anda sihat dan bebas ruam, berikut adalah senarai Produk Penjagaan Kulit Bayi Terbaik di Malaysia. Semua produk ini mengandungi bahan-bahan semulajadi, hypoallergenic yang selamat untuk digunakan pada kulit sensitif bayi anda, dan mungkin juga mengurangkan ruam dan ekzema pada bayi. Membeli-belah untuk produk penjagaan kulit bayi penting hari ini!

Produk Penjagaan Kulit Bayi Terbaik di MalaysiaTerbaik UntukHarga (RM)

Tunas Menenangkan Organik Selamatkan Losyen Kulit Kita, 50ml

Menenangkan dan menyembuhkan luka kecil dan calar

43.86

Cetaphil Bayi Losyen Harian, 400ml

Menjaga kulit bayi lembap

46.90

EcoStore Baby Moisturiser, 200ml

Melembapkan kulit sensitif

29.50

Aveeno Bayi Ekzema Terapi Waktu Malam Balm, 28g

Kulit kering dan gatal yang menenangkan

29.80

Baby Sebamed Protective Facial Cream, 50ml

Mencegah kekeringan di muka

45.90

Susu Losyen Bayi Johnson + Beras, 200ml

Menjadikan kulit bayi licin dan lembut

10.60

Eucerin Baby Ekzema Relief Body Creme, 141g

Memberi kelegaan untuk kulit gatal dan jengkel

39.90

Chicco After-Bite Roll-On, 10ml

Menyediakan kelegaan penyejukan daripada gigitan serangga

25.90

Nivea Baby Lembut SentuhAn Melembapkan Losyen, 200ml

Menghidrat dan melindungi kulit

11.30

Burt's Bees Baby Multipurpose Ointment, 210g

Melembutkan kulit dan melindunginya daripada ruam

67.00

Krim Bayi Scrumptious Sprout asal, 118ml

Melindungi kulit dan menyuburkan halangan kulit

47.00

Tulen Lampin Rash Cream, 100g

Mencegah dan merawat ruam lampin

15.90

Mustela Stelatopia Emollient Balm, 200ml

Menenangkan dan memulihkan kulit terdedah ekzema

79.00

CeraVe Bayi Hidrating Sunscreen SPF45, 99ml

Melindungi kulit bayi daripada sinaran UVA dan UVB

109.00

Losyen Harian Bayi Chomel, 500ml

Menyokong keseimbangan kelembapan semulajadi kulit

29.90

15 Produk Penjagaan Kulit Terbaik untuk Kanak-kanak

Top 15 Produk Penjagaan Kulit Bayi di Malaysia


1. Buds Menenangkan Organik Simpan Losyen Kulit Kita

Tunas Menenangkan Organik Selamatkan Losyen Kulit Kita adalah Produk Penjagaan Kulit Bayi Terbaik di Malaysia

Buds Melegakan Organik Simpan Losyen Kulit Kita dirumus untuk melegakan dan melindungi kulit bayi anda dan mengurangkan ketidakselesaan apabila mereka mendapat luka kecil, calar, sekerap dan ouchies lain. Losyen pertolongan cemas ini mengandungi campuran ekstrak daun shiso, minyak pokok teh dan prebiotik untuk menjaga kesihatan kulit. Ekstrak daun Shiso dikenali dengan sifatnya yang menenangkan, manakala minyak pokok teh adalah bahan antibakteria yang kuat. Sapukan dengan beberapa kerap pada luka, calar dan gigitan, dan memohon kerap untuk penyembuhan kulit yang lebih cepat.

Dapatkan Buds Menenangkan Organik Simpan Losyen Kulit Kita 50ml di


Lagi: Syampu Bayi Terbaik untuk Tahun Ini

2. Losyen Harian Bayi Cetaphil

Cetaphil Baby Daily Losyen kanak-kanak rutin penjagaan kulit bayi bayi

Losyen Harian Bayi Cetaphil berkesan melegakan dan menyuburkan kulit bayi anda yang halus. Ia diuji oleh ahli dermatologi dan telah terbukti secara klinikal untuk memastikan kulit bayi anda lembap selama 24 jam. Ia menghidrat kulit dan mengekalkan kelembapannya dengan baik, melindungi kulit bayi anda daripada pengeringan. Ia juga berfungsi untuk melembutkan kulit dan memperbaiki teksturnya tanpa menyebabkan kerengsaan. Ringan dan hypoallergenic, produk penjagaan kulit bayi ini boleh digunakan setiap hari dan juga boleh digunakan pada wajah bayi anda.

Dapatkan Cetaphil Baby Daily Lotion 400ml di


3. EcoStore Baby Moisturiser

EcoStore Baby Moisturiser adalah produk penjagaan kulit terbaik untuk kanak-kanak

EcoStore's Baby Moisturiser mengandungi campuran indah minyak kelapa, jojoba dan zaitun di pangkal mentega shea, yang berfungsi untuk keadaan dan melembutkan kulit bayi anda dan melindunginya daripada kerengsaan dan kekeringan. Formula khasiat mudah diserap oleh kulit dan membantu melegakan kerengsaan kulit kerana ia menghalang kehilangan kelembapan. Ia meninggalkan di sebalik wangian cahaya dan semulajadi geranium dan lavender. Pelembap ini juga sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang lebih tua dengan kulit sensitif.

Produk penjagaan kulit bayi ini disahkan bebas kekejaman, vegan dan bebas gluten. Pembungkusan juga boleh dikitar semula, jadi jika anda mencari produk yang mesra alam, periksa pelembap bayi ini.

Dapatkan EcoStore Baby Moisturiser 200ml di


4. Aveeno Bayi Terapi Terapi Waktu Malam Balm

Aveeno Bayi Ekzema Terapi Nighttime Balm. Kanak-kanak - Penjagaan Kulit Mesra Sama pentingnya dengan Anda

Terapi Aveeno Baby Ekzema Nighttime Balm membantu melegakan kulit bayi anda yang kering dan gatal supaya mereka boleh mempunyai tidur yang lebih aman. Ia dirumus khas untuk bayi dengan ekzema, dan ia tidak mengandungi paraben, steroid dan wangian tiruan. Balm ekzema untuk bayi menggabungkan oatmeal dimethicone dan semulajadi koloidal untuk menyuburkan dan menguatkan halangan kelembapan kulit, yang membantu mencegah dan melindungi daripada kekeringan kulit dan kerengsaan.

Dapatkan Terapi Aveeno Baby Ekzema Nighttime Balm 28g di


5. Krim Muka Pelindung Bayi

Bayi Sebamed Perlindungan Krim Muka produk penjagaan kulit mesra bayi

Baby Sebamed Protective Facial Cream direka untuk menyediakan kulit bayi anda kelembapan yang diperlukan untuk memastikan ia sihat dan mencegah kekeringan. Ia mempunyai pH 5.5, yang menggalakkan perkembangan halangan kulit. Ini melindungi anak anda daripada keadaan kulit seperti kerengsaan dan ruam.

Produk penjagaan kulit bayi ini mengandungi sebatian panthenol dan lipid yang memberikan kelegaan daripada kerengsaan di sekeliling mulut yang disebabkan oleh air liur. Ia diuji secara dermatologi dan terbaik digunakan selepas mandi bayi anda. Hanya gunakan krim pada wajah bayi anda dan perlahan-lahan mengurutnya ke dalam kulit mereka sehingga ia diserap.

Dapatkan Baby Sebamed Protective Facial Cream 50ml di


6. Susu Losyen Bayi Johnson + Beras

Susu Losyen Bayi Johnson + Penjagaan kulit beras untuk kanak-kanak perempuan kanak-kanak

Susu Losyen Bayi Johnson + Beras mengandungi protein susu, vitamin penting dan nutrien beras yang semuanya berfungsi untuk memastikan kulit bayi anda halus lembut, licin, sihat dan lembap. Ia terbukti secara klinikal ringan dan ia tidak mengandungi sebarang sulfat, pewarna, atau phthalates yang boleh membahayakan bayi anda, menjadikannya sesuai untuk kegunaan harian. Untuk hasil terbaik, sapukan selepas mandi bayi anda menggunakan gerakan mengurut lembut.

Dapatkan Susu Losyen Bayi Johnson + Beras 200ml di


7. Eucerin Bayi Ekzema Relief Badan Creme

Eucerin Baby Eczema Relief Body Creme adalah 15 jenama penjagaan kulit bayi semulajadi terbaik untuk setiap bajet

Eucerin Baby Eczema Relief Body Creme adalah krim pelembap yang tidak berminyak yang lembut untuk kegunaan harian. Ia mengandungi oatmeal, yang membantu melegakan kulit bayi yang kering, gatal dan jengkel dengan ekzema. Ia juga diperkaya dengan seramide-3 serta licochalcone, yang menguatkan halangan kulit dan membantu melegakan kulit merah dan jengkel. Disyorkan untuk bayi 3 bulan dan lebih tua.

Dapatkan Eucerin Baby Eczema Relief Body Creme 141g di


8. Chicco After-Bite Roll-On

Chicco After-Bite Roll-On adalah 15 produk penjagaan kulit bayi teratas Malaysia

Chicco After-Bite Roll-On direka untuk memberikan kelegaan serta-merta daripada gigitan serangga. Ia mempunyai formula lembut yang menjadikannya sesuai untuk bayi, dan sesuai untuk gigitan dan sengat dari lengkung, nyamuk, lalat, wasps, kuda dan juga jeli. Ia bebas alkohol dan ammonia, dan ia mengandungi menthol untuk memberikan kelegaan yang menenangkan dan penyejukan. Ia juga mengandungi ekstrak zanthoxylum, tumbuhan yang terkenal dengan sifat-sifat yang menenangkan.

Dapatkan Chicco After-Bite Roll-On 10ml di


9. Nivea Baby Lembut Sentuhan Melembapkan Losyen

Nivea Baby Gentle Touch Moisturizing Losyen adalah 15 produk penjagaan kulit bayi yang baru lahir

Losyen Nivea Baby Gentle Touch Moisturizing mengandungi aloe vera, yang telah digunakan selama berabad-abad untuk melembapkan dan melindungi kulit untuk menjadikannya lembut dan sihat. Losyen ini adalah hypoallergenic, dengan formulasi lembut yang tidak mengandungi alkohol, pewarna dan parabens. Bahan-bahannya semua mesra kulit bayi, dan ia diluluskan oleh ahli dermatologi. Ia mudah diserap ke dalam kulit dan melembapkan sehingga 24 jam.

Dapatkan Nivea Baby Gentle Touch Moisturizing Losyen 200ml di


10. Bees Baby Multipurpose Ointment Burt

Salap Bees Baby Multipurpose Burt

Satu lagi produk penjagaan kulit bayi yang hebat yang boleh anda peruntukkan di Malaysia ialah Burt's Bees Baby Multipurpose Ointment. Ini adalah pelembap badan penuh yang melicinkan kulit bayi anda yang halus, melindungi daripada ruam lampin dan menghidrat kulit kering dan bibir yang dipotong. Ia mengandungi kelapa semulajadi dan beeswax, yang membentuk penghalang pada kulit bayi anda untuk mengunci kelembapan, memperbaharui kulit dan melindunginya daripada kekeringan. Dirumus tanpa paraben, phthalates dan bahan kimia lain, salap semulajadi 100 peratus ini sesuai untuk mereka yang mempunyai sensitiviti kulit.

Dapatkan Bees Baby Multipurpose Ointment 210g Burt di


11. Krim Bayi Lazat Taugeh Asli

Asli Sprout Scrumptious Baby Cream Baby Skin Care Products: Sabun, Losyen, Pencuci, Sabun bayi, basuh / pembersih, dan syampu: Pembersih dan basuh adalah ringan dan selamat untuk bayi yang baru lahir. Losyen bayi

Krim Bayi Scrumptious Sprout asal adalah krim bayi pelbagai guna yang menyuburkan halangan pelindung kulit untuk menjaga kulit lembut dan licin di seluruh. Ia juga diselitkan dengan zink semulajadi, yang menyediakan pertahanan alam sekitar tambahan. Ia tidak berminyak dan hypoallergenic, dan boleh digunakan oleh seisi keluarga.

Dapatkan Krim Bayi Scrumptious Sprout Asal 118ml di


12. Krim Rash Lampin Tulen

Pureen Nappy Rash Cream adalah Produk Penjagaan Kulit Terbaik untuk Bayi & Kanak-kanak

Krim Rash Tulen Nappy adalah krim antiseptik yang melindungi bayi anda daripada bakteria yang menyebabkan ruam lampin. Krim penjagaan kulit bayi ini membentuk halangan pelindung yang meminimumkan hubungan antara kekotoran, seperti bakteria dan kuman dalam kencing dan poo bayi anda, dan kulit bayi anda. Selain daripada pencegahan ruam lampin, produk ini juga membantu merawat ruam lampin dan kemerahan, ruam haba dan ruam dribble. Ia juga melegakan gejala atopik atau ekzema infantile.

Dapatkan Krim Rash Lampin Pureen 100g di


13. Mustela Stelatopia Emollient Balm

Mustela Stelatopia Emollient Balm adalah Mandian Bayi Dan Jenama Penjagaan Kulit Terbaik untuk Membeli Kanak-kanak di Malaysia

Mustela Stelatopia Emollient Balm adalah produk penjagaan kulit bayi yang berfungsi untuk melegakan, memulihkan dan menambah kulit ekzema-terdedah bayi anda. Bayi dengan ekzema mempunyai kulit kering dan lipid yang semakin siap, jadi mereka memerlukan penjagaan tambahan.

Balsam ini diperkaya dengan gabungan bahan-bahan yang diperoleh daripada alam semula jadi, seperti minyak bunga matahari dan perseose avokado (bahan semulajadi), dan tidak mengandungi sebarang paraben, phenoxyethanol atau phthalates. Balm ringan, namun berkesan dirumus untuk meminimumkan risiko apa-apa reaksi alahan-anda boleh mempercayainya untuk menjaga kelembapan dan gatal-gatal jauh.

Dapatkan Mustela Stelatopia Emollient Balm 200ml di


14. CeraVe Baby Hydrating Sunscreen SPF45

CeraVe Baby Hydrating Sunscreen SPF45 adalah Produk Penjagaan Kulit Terbaik untuk Kanak-kanak

Bayi juga memerlukan perlindungan daripada matahari, terutamanya kerana kulit mereka lebih sensitif daripada orang dewasa dan kehilangan kelembapan dengan lebih cepat. CeraVe Baby Hydrating Sunscreen dengan SPF45 dirumus khas untuk kulit bayi anda yang halus. Ia adalah pelindung matahari berasaskan mineral yang mencerminkan sinaran UVA dan UVB, melantunkannya dari kulit supaya kulit dilindungi. Ia dirumus dengan titanium dioksida dan zink oksida, yang lembut pada kulit.

Pelindung matahari ini juga dirumus dengan asid hyaluronic, yang membantu mengekalkan kelembapan semulajadi kulit, serta niacinamide untuk melegakan dan menenangkan kulit. Ia tahan air sehingga 80 minit dan sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif.

Dapatkan CeraVe Baby Hydrating Sunscreen SPF45 99ml di


15. Losyen Harian Bayi Chomel

Losyen Harian Bayi Chomel adalah Produk Penjagaan Kulit Bayi Terbaik

Losyen Chomel Baby Daily adalah losyen yang serba boleh dan lembut yang membantu dalam menenangkan dan melembapkan kulit. Ia juga menyokong keseimbangan kelembapan semulajadi kulit bayi anda, memastikan ia sihat dan dilindungi daripada kekeringan.

Produk penjagaan kulit bayi ini mengandungi kelapa semulajadi, flaxseed, tiare monoi dan minyak rosehip, dan ia juga diselitkan dengan vitamin C dan E untuk menyuburkan kulit dan menguatkan halangan kulit. Ia tidak mengandungi sebarang pelembap sintetik, diuji secara dermatologi selamat untuk kulit sensitif dan disahkan hipoallergenik dan halal.

Dapatkan Losyen Harian Bayi Chomel 500ml di


Melindungi Kulit Bayi Anda Dengan Produk Penjagaan Kulit Terbaik di Malaysia

Bayi mempunyai kulit yang lebih nipis dan lebih halus daripada orang dewasa, yang bermaksud kulit mereka kering lebih cepat. Inilah sebabnya mengapa ia adalah penting untuk menggunakan produk penjagaan kulit bayi yang terbaik yang melembapkan dan boleh melindungi anak kecil anda dari penyakit kulit biasa. Kami berharap senarai produk penjagaan kulit yang dipilih dengan teliti untuk bayi membantu anda mendapatkan apa yang anda perlukan untuk menjaga kulit bayi anda lembut, bersih, lembap dan yang paling penting, sihat!

Baca selanjutnya:

Produk Bayi Terbaik di Malaysia

15 Formula Bayi Terbaik Ulasan di Malaysia

Yang Lap Terbaik untuk Bayi di Malaysia?

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini