Penyejuk Udara Terbaik di Malaysia

Penyejuk Udara Terbaik di Malaysia 2021

Pernahkah anda mengalami tidur malam yang baik anda terganggu kerana haba yang tidak tertanggung di Malaysia? Mungkin peminat anda tidak mencukupi untuk memberi anda kelegaan semasa musim panas. Anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk mendapatkan sejuk udara sebagai alternatif kemudian. Penyejuk udara pasti lebih mudah dikekalkan dan tidak akan membebankan anda terlalu banyak untuk bilik sejuk untuk tidur sepanjang malam. Dalam artikel ini, kami menampilkan beberapa penyejuk udara terbaik yang boleh anda beli di Malaysia.

Pendingin hawa vs Penghawa dingin

Apabila ia datang kepada udara sejuk dan menyegarkan, perbincangan sama ada penyejuk udara adalah pilihan yang lebih baik daripada penghawa dingin sentiasa untuk perdebatan. Untuk memberi pembaca kami lebih jelas mengenai item yang hendak dibeli, berikut adalah beberapa fakta untuk mempertimbangkan mengapa pada pendapat kami, penyejuk udara adalah yang terbaik.

Penyejuk udara lebih menjimatkan

Mendapatkan penyejuk udara untuk menurunkan suhu bilik jauh lebih menjimatkan. Kerana selain daripada kos yang lebih murah, ia memerlukan penyelenggaraan yang kurang seperti menukar penapis udara dalam penghawa dingin. Pemasangan penyejuk udara juga lebih mudah dan menghapuskan kos menyewa juruteknik atau juruelektrik untuk diletakkan.

Penyejuk udara tambah kelembapan ke udara

Kedua-dua kipas dan penghawa dingin sering menghasilkan udara kering yang boleh menyebabkan mata dan kulit kering. Ia juga boleh mencetuskan asma dan masalah alahan habuk yang lain. Tidak seperti penghawa dingin, penyejuk udara meletakkan kelembapan di udara sekeliling yang membantu meningkatkan kelembapannya dan memudahkan paru-paru bernafas.

Jika kulit anda terlalu kering, pertimbangkan untuk menukar pencuci muka anda. Ketahuilah yang merupakan pembersih muka kegemaran Rakyat Malaysia.

Penyejuk udara berkesan menyejukkan bilik menggunakan kaedah yang selamat secara semulajadi

Tidak seperti penghawa dingin yang bergantung kepada Freon (ejen penyejukan tidak mudah terbakar) dan pemampat untuk menyejukkan udara, penyejuk udara menggunakan penyejatan air untuk menyejukkan udara panas masuk dan kipasnya kemudian mengedarkan udara sejuk. Dengan Covid-19 di sekeliling, peredaran udara yang baik diperlukan lebih daripada sebelumnya. Penyejuk udara juga membolehkan pengudaraan terbuka banyak kerana ia tidak memerlukan pintu tertutup dan tingkap untuk menambah udara stale.

Penyejuk udara lebih mesra alam

Penghawa dingin memerlukan lebih banyak tenaga untuk berfungsi dan akhirnya mengeluarkan lebih banyak karbon dioksida, yang kita semua tahu tidak baik untuk alam sekitar. Penyejuk udara di sisi lain menghasilkan kurang karbon dioksida, menggunakan kurang kuasa, dan oleh itu mengurangkan jejak karbon kami. Selain itu, penyejuk udara kurang bising semasa digunakan.

Bagaimana penyejuk udara berfungsi pada dasarnya adalah dengan menukar udara hangat ke udara sejuk dan lembap. Dengan faktor-faktor ini dalam fikiran marilah kita mula melihat beberapa ciri-ciri penyejuk udara ini dan melihat apa yang menjadikan mereka pilihan yang baik untuk membuat tempat anda selesa dan mengundang.

Penyejuk Udara Terbaik di Malaysia

Penyejuk Udara Kalis Habuk Terbaik

Cornell CAC-E33 Air Cooler

Cornell CAC-E33 Air Cooler adalah Best Air Coolers di Malaysia. Anggun putih dan penjimatan ruang, hanya pasang masuk dan nikmati angin yang sejuk dan menyegarkan.

Pro

 • Paparan LED
 • Roda memudahkan pemindahan di dalam bilik
 • Perlindungan penapis kalis habuk

Kontra

 • Pemasa terhad kepada 9 jam
 • Seting 3 mod sahaja

Dengan fungsi ionik dan perlindungan penapis kalis habuk, anda sentiasa boleh bergantung pada udara yang lebih segar untuk bernafas dengan Cornell Air Cooler. Ion negatif membantu membersihkan udara di kawasan sekitar manakala penapis pelbagai lapisan mengurangkan peluang zarah habuk yang dihidu. Ia boleh diselaraskan ke dalam tetapan rendah, sederhana, dan berkelajuan tinggi. Alat kawalan jauh juga disediakan memudahkan anda menyesuaikan dan beroperasi di mana-mana sahaja di dalam bilik.

Ia mempunyai tangki air boleh tanggal 4 liter dan 2 pek ais. Ia juga dilengkapi dengan sistem perlindungan pam air dan teknologi penyejukan peredaran air yang membolehkan kitar semula air dan penyejukan yang lebih cepat. Beberapa kelemahannya walaupun ia hanya membolehkan sehingga 9 jam operasi berterusan supaya anda mungkin perlu menghidupkannya dari semasa ke semasa. Jenis angin atau juga hanya terhad kepada angin biasa, angin semulajadi, dan pilihan angin tidur.

Dapatkannya di sini di

Baca selanjutnya: Harga Peti Sejuk Terkini di Malaysia

Penyejuk Udara Bersaiz Kompak Terbaik

Honeywell TC10PCEI penyejuk udara dalaman

Honeywell TC10PCEI Indoor Air Cooler adalah Harga Penyejuk Udara Terbaik & baca Ulasan kami di Malaysia

Pro

 • Penggunaan Kuasa Rendah
 • Ideal untuk penyejukan tempat
 • Capaian kawalan jauh
 • Mudah untuk membersihkan penapis

Kontra

 • Maksimum kapasiti 10 Liter
 • Untuk kegunaan dalaman sahaja

Jika anda merancang untuk memakai beberapa perbelanjaan tetapi tidak mahu mengorbankan mendapat pengudaraan bilik yang selesa. Penyejuk udara dari Honeywell ini mempunyai roda untuk mobiliti mudah dan membolehkan anda membawanya di sekitar kawasan yang berbeza di rumah anda. Anda juga boleh memilih dari tiga kelajuan untuk penyejukan tersuai.

Selain menjadi penyejuk udara, anda juga boleh memilih untuk menggunakan model ini sebagai kipas biasa atau sebagai humidifier. Plat penyejukan Honeycomb dan mudah untuk membersihkan penapis berkesan memerangkap habuk dan membersihkan udara. Reka bentuknya yang moden dan estetik sesuai untuk setiap pejabat, ruang tamu, dan bilik tidur. Rebutlah peluang untuk mempunyai penyejuk udara dalaman yang boleh dipercayai untuk rumah anda dengan yang satu ini dari Honeywell.

Dapatkannya di sini di

Penyejuk Udara Penjimatan Tenaga Terbaik

Midea MAC-215F Ionizer Air Cooler

Midea MAC-215F Ionizer Air Cooler adalah Penyejuk Udara Penjimatan Tenaga Terbaik. Beli Air Coolers Online Malaysia dari Shopee, lazada atau Amazon. Penghantaran cepat dan penjual boleh dipercayai.

Pro

 • Pelbagai fungsi
 • Ionizer terbina dalam
 • Aroma Bau
 • Kuasa 60W

Kontra

 • Saiz besar dan berat
 • Sistem pam air boleh menyebabkan bunyi bising sedikit
 • Had pemasa 7 jam

Apabila membeli perkakas untuk tempat anda, lebih baik melabur dalam satu yang anda pasti boleh menggunakan sepanjang masa untuk memanfaatkan sepenuhnya wang hasil titik peluh anda. Penyejuk udara yang dibuat oleh Midea ini boleh digunakan sebagai kipas biasa semasa musim sejuk atau anda hanya boleh menambah beberapa ais untuk menggunakannya sepenuhnya semasa musim panas dan lembap. Ia mempunyai tetapan 3-kelajuan yang boleh anda laraskan secara manual pada unit atau melalui alat kawalan jauh pelengkapnya.

Ia dilengkapi dengan pengionan terbina dalam yang meniup dan membersihkan udara stale dan bau yang buruk. Penyejuk udara evokatif ini adalah bebas Freon dan dapat beroperasi menggunakan penggunaan tenaga yang rendah. Anda mungkin perlu merancang dengan sempurna di mana anda mahu meletakkannya kerana saiznya yang besar mungkin mengambil terlalu banyak ruang di kawasan tertentu. Ia juga boleh menghasilkan sedikit bunyi bising apabila sistem pam air dan kipas sedang digunakan.

Dapatkannya di sini di

Penyejuk Udara Mudah Alih Terbaik

ELBA EAC-H6580RC Air Cooler

Best Portable Air Cooler adalah ELBA EAC-H6580RC Air Cooler. Senarai Top 10 Terbaik Di Malaysia

Pro

 • Pengesan paras air rendah
 • Roda dengan kunci tergelincir
 • Buaian Automatik
 • Mudah untuk membersihkan penapis udara

Kontra

 • Pek ais penyejukan hanya berlangsung selama 2 jam
 • Kapasiti tangki air 14 liter

Kekal sejuk dan selesa semasa musim panas dan kering menggunakan penyejuk udara mudah alih ini dari Elba. Ia memberikan perbezaan yang ketara dalam menurunkan suhu dalaman sebanyak 20 darjah. Anda boleh memilih daripada tiga tetapan kipas kelajuan yang berbeza. Ia juga mempunyai tiga mod angin yang berbeza seperti mod normal, semula jadi, dan tidur.

Tidak perlu sentiasa memeriksa paras air kerana ia mempunyai sensor air rendah automatik yang secara automatik menutup ciri pam air. Penapis honeycomb dilengkapi dengan penutup kalis habuk yang membantu membersihkan udara yang anda bernafas di kawasan sekitar.

Beberapa perkara yang perlu diberi perhatian walaupun ia boleh berfungsi sebagai penyejuk ais, pek ais penyejukan mempunyai kapasiti maksimum untuk bertahan sehingga 2 jam sahaja. Tangkinya hanya boleh memegang sehingga 14 liter air yang lebih kecil daripada penyejuk udara lain dalam senarai ini.

Dapatkannya di sini di

Penyejuk Udara anggun dan Moden

Penyejuk Udara PJA200TVB Tajam

Paling padat Air Cooler di Malaysia ialah Sharp PJA200TVB Air Cooler. Penyejuk udara benar-benar berfungsi. Beli yang bersaiz kanan untuk menyejukkan bilik anda. tambahan pula terdapat ciri-ciri dehumidifier.

Pro

 • 4 fungsi kelajuan kipas
 • 4 pcs. daripada Pek Ais
 • Operasi lancar dan tenang

Kontra

 • Titik harga yang tinggi

Terbukti menjadi salah satu pengeluar terbaik peralatan rumah yang stabil dan tahan lama, udara ini sejuk dari Sharp pasti akan bernilai harga. Ia direka secara ergonomik yang membolehkan evaporator, penapis, dan tangki air dikekalkan dengan mudah dan betul.

Dengan kuasa 145W, anda boleh menikmati menggunakan sejuk dalam kelajuan kipas yang lembut, rendah, tengah, dan tinggi. Anda kini boleh menikmati menginap di bilik anda dengan kedamaian dan keselesaan kerana sejuk ini beroperasi dengan lancar, sesuai untuk ruang kerja dan/atau kawasan bilik tidur anda.

Tangki air mempunyai kapasiti 20 liter dan boleh ditetapkan untuk bekerja sehingga 8 jam. Paparan LEDnya sangat mudah dibaca dan dikendalikan, walaupun alat kawalan jauh juga disediakan supaya lebih mudah untuk mengawal mana-mana sahaja dari bilik. Jika anda ingin mempunyai bahagian atas sejuk udara garisan, unit ini dari Sharp sesuai untuk anda.

Dapatkannya di sini di

Adakah Air Cooler Sebenarnya Berfungsi?

Untuk penyejuk udara berfungsi dengan cekap, perlu ada pengudaraan yang betul untuk udara untuk beredar. Oleh kerana penyejuk udara menurunkan suhu dengan cara penyejatan dengan tuala wanita penyejukan, aliran udara yang lancar adalah penting.

Lebih-lebih lagi penyejuk udara boleh menyejukkan kawasan yang lebih besar dalam masa yang lebih rendah kerana proses penyejukan mereka yang lebih cepat. Tambahan pula penyejuk udara boleh digunakan walaupun di luar, di mana menggunakan penghawa dingin akan menjadi tidak berkesan.

Tempat terbaik untuk meletakkan penyejuk udara adalah tepat sebelum tingkap di mana udara boleh ditarik dengan berkesan. Hanya buka tingkap sedikit ajar untuk mengekalkan aliran udara dan mengekalkan kesejukan di dalam bilik.


Apa yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Mendapatkan Penyejuk Udara

Kipas elektrik dan unit penghawa dingin adalah beberapa cara konvensional untuk membuat suhu bilik cukup rendah untuk menjadi selesa, terutamanya jika anda tinggal di tempat yang biasanya mempunyai iklim yang panas dan lembap. Tetapi apa yang kebanyakan orang tidak tahu bahawa penyejuk udara jauh lebih cekap dan memberi anda persekitaran udara yang lebih sihat dan lebih mesra alam.

Kebanyakan penyejuk udara menggunakan teknik penyejat untuk menambah kelembapan ke udara dan menjadikannya lebih mudah untuk bernafas. Ia juga memberikan suhu udara yang lebih sejuk daripada kipas elektrik biasa dan pada masa yang sama ditawarkan pada titik harga yang lebih rendah daripada unit penghawa dingin. Ia juga mudah dikekalkan dan tidak memerlukan pemasangan. Ini menjadikannya mudah alih dan praktikal untuk menggunakan kedua-dua dalam rumah dan di luar rumah.

Sekarang bahawa kita telah menyenaraikan beberapa ciri hebat udara yang hebat, adakah anda telah menetapkan fikiran anda di mana satu untuk mendapatkan? Lihat kedai-kedai yang indah di Lazada dan Shopee untuk mendapatkan tangan anda pada pilihan penyejuk udara terbaik di pasaran hari ini.

Baca selanjutnya:

Beri Komen

Anda tidak boleh menyalin kandungan halaman ini